[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inceput tratament cu spirohexol  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
danbb
Junior member

IP:

Aseara am inceput un tratament cu spirohexol, care (conform indicatiilor) trebuie sa dureze 7 zile. Nu se specifica nimic despre cresterea temperaturii apei, asa ca nu am crescut-o. In schimb se specifica sa se opreasca co2-ul, pe care nu l-am oprit ca sa nu ma umplu de alge.
Referitor la fertilizarea macro si micro nu se specifica nimic, doar sa nu fie asociat medicamentul cu alte medicamente. O sa feritlizez in continuare, e bine, e rau?
Voi cum ati procedat?
PS: ati avut ceva rezultate cu el sau sperantele sunt minime?
stefanp
Moderator

IP:

Pai depinde si ce boala are pestele sau pestii tai.
Daca intra in spectrul Spirohexol, atunci cel mai probabil va avea efect tratamentul.

Sa inteleg ca tratamentul il faci in bazinul principal. Indicat ar fi fost sa faci intr-un acvariu separat, de tratament, fara substrat, plante, unde sa poti face schimburi de apa si sa mentii o curatenie "luna".
CO2-ul este indicat a se opri pentru ca e un stres pentru peste, mai ales daca e o concentratie mai mare. Fiind insa in bazinul cu plante, vei avea probleme cu acestea daca opresti bioxidul.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
danbb
Junior member

IP:

Nu am acum un alt bazin disponibil si co2-ul merge o bula la 2,5/3 sec, deci nu e mult. Schimb de apa pot sa fac, conform prospectului, abia dupa 7 zile. Si atunci doar 30 %, eventual tratamentul se poate repeta daca nu are efectele scontate.
Ce sa fac cu fertilizarea, ca nu se specifica nimic, merg mai departe cu ea sau o opresc? Nici acolo nu am mult: 1,5 ml macro, 1,5 ml micro si 2 ml easy carbo.
stefanp
Moderator

IP:

Atunci mergi si cu fertilizarea.
Daca pe prospect nu spune ca trebuie oprita, inseamna ca e in regula.

N-ar fi rau sa faci niste teste pentru amoniac/nitriti dupa ce faci tratamentul. Multe dintre medicamente decicleaza bazinul, mai ales daca au in continut si antibiotice (nu stiu ce contine spirohexol).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
danbb
Junior member

IP:

Am intrebat de deciclare si mi s-a spus ca nu sunt probleme daca se respecta dozajul.
Pe prospect scrie: "1 tableta contine: 2-Amino-5-Nitrothiazol 100 mg"
Asta am gasit despre el:
Chemical Name: 2-Amino-5-nitrothiazole
Synonyms: NSC 4;entramin;ENHEPTIN;AKOS 203;enheptint;ENHEPTYNE;ENTRAMINE;enheptin-t;nci-c03065;nitraminido
CBNumber: CB5143401
Molecular Formula: C3H3N3O2S
Stability: Stable. Incompatible with strong acids, strong oxidizing agents, acid chlorides, acid anhydrides.
Reactivity Profile: 2-Amino-5-nitrothiazole may be sensitive to light. Incompatible with nitric acid and sulfuric acid. Also incompatible with strong oxidizing agents, strong acids, acid chlorides and acid anhydrides. A preparative hazard.
Din ce vad mai sus, nu ar trebui sa fie probleme, atat ca aici scrie ca poate fi sensibil la lumina.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Nu poate...chiar ESTE fotosensibil. Daca faci tratamentul cum scrie in prospect, 7 zile, si tii lumina aprinsa, e ca si cum nu l-ai fi facut. Din cate realizez, este primul produs destinat acvaristicii pe care producatorul scrie ceva legat de sensibilitatea la lumina. Care este comuna tuturor nitrofuranilor, grupa din care face parte si aceasta substanta activa. Deci, turn off the light...Well it's till' I turn off the light, turn off the light....powered by Nelly Furtado

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
danbb
Junior member

IP:

Ce am scris nu este din prospectul medicamentului, este ceea ce am gasit eu pe net referitor la substanta. In prospect nu scrie nimic de stingerea luminii.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/10/2013 22:05:50

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: