Salutari tuturor.Numele meu este Robert si sunt din craiova.Vreau sa-mi fac un acvariu pe undeva pe la 130 de litri incastrat in mobila.Aici as avea si eu cateva intrebari si as fi foarte bucuros daca mi-ar raspunde si mie cineva care "se pricepe"mai bine

.
Am uitat sa precizez ca as vrea un acvariu cu plante...nu neaparat sofisticate si cine stie ce de frumoase...vreau doar sa-si faca treaba.
1). La un acvariu de 1000mm lungime pe 260mm latime si 600~700mm inaltime trebuie sa folosesc sticla calculata pe net??? Pentru ca daca fac asta imi sare portofelu in aer la propriu.Pe net la calculator mi-a dat sticla de 8 mm.Tinand cont ca la mine acvariul este incastrat in mobila as putea folosi sticla de 8 doar pe fatada sau trebuie pe toate laturile???
2). Ca si filtru, cam ce fel de filtru ar trebui sa-mi iau ???
3). In legatura cu plantele, cat de usor se intretine acel gazon ( imi place foarte mult ) si ce altfel de plante ar mai trebui sa-mi iau???
4). Ce fel de neon/neoane ar trebui sa folosesc???
5). Daca doresc sa imi construiesc backround-u din polistiren ( am vazut pe net ) cam cu ce as putea sa-l pictez ca sa nu dauneze plantelor si pestilor???
6). Pot face combinatie intre pesti, broasca testoasa triton si creveti???
As vrea sa fac un acvariu cu un fel de insulita si o mini cascada.
Astept ceva raspunsuri de la voi si poate pe parcurs o sa revin si eu cu ceva poze cand o sa prinda si la mine culoare acvariu.Mersi anticipat si dupa cum am vazut prin alte posturi...ape limpezi, pesti frumosi si sanatori si mai presus de toate...bani in buzunare sa va permiteti tot ce doriti