[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
aiurica
Junior member

IP:

Salutari tuturor.Numele meu este Robert si sunt din craiova.Vreau sa-mi fac un acvariu pe undeva pe la 130 de litri incastrat in mobila.Aici as avea si eu cateva intrebari si as fi foarte bucuros daca mi-ar raspunde si mie cineva care "se pricepe"mai bine .
Am uitat sa precizez ca as vrea un acvariu cu plante...nu neaparat sofisticate si cine stie ce de frumoase...vreau doar sa-si faca treaba.
1). La un acvariu de 1000mm lungime pe 260mm latime si 600~700mm inaltime trebuie sa folosesc sticla calculata pe net??? Pentru ca daca fac asta imi sare portofelu in aer la propriu.Pe net la calculator mi-a dat sticla de 8 mm.Tinand cont ca la mine acvariul este incastrat in mobila as putea folosi sticla de 8 doar pe fatada sau trebuie pe toate laturile???
2). Ca si filtru, cam ce fel de filtru ar trebui sa-mi iau ???
3). In legatura cu plantele, cat de usor se intretine acel gazon ( imi place foarte mult ) si ce altfel de plante ar mai trebui sa-mi iau???
4). Ce fel de neon/neoane ar trebui sa folosesc???
5). Daca doresc sa imi construiesc backround-u din polistiren ( am vazut pe net ) cam cu ce as putea sa-l pictez ca sa nu dauneze plantelor si pestilor???
6). Pot face combinatie intre pesti, broasca testoasa triton si creveti???
As vrea sa fac un acvariu cu un fel de insulita si o mini cascada.
Astept ceva raspunsuri de la voi si poate pe parcurs o sa revin si eu cu ceva poze cand o sa prinda si la mine culoare acvariu.Mersi anticipat si dupa cum am vazut prin alte posturi...ape limpezi, pesti frumosi si sanatori si mai presus de toate...bani in buzunare sa va permiteti tot ce doriti
[Email] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

In nici un caz sa nu faci combinatie pesti-testoase-creveti o sa se faca foarte mare mizerie
acuma despre filtru depinde de buget de preferabil ar fi un filtru extern.
Spuneai ca vrei un acvariu plantat eu pentru inceput iti recomand sa incepi cu plante usoare gen Caomba aquatica Vallisneria etc.
Nu are rost sa te complici cu CO2 in fine.
Cat despre acvariu daca ai Honbarch( sau cum se scrie ) prin apropiere poti cumpara de acolo un acvariu ok.
Cat despre buget cat ai ca sa stim ce sa iti recoamnda

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
simpfzoli
Membru de baza

IP:

pestii iti vor minca crevetii si testoasele iti vor minca pestii.
[WWW] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

'neata!

1. Dimensiunile acelea sunt gresite total: 1000x260x700 mm

- e prea ingust,
- e prea inalt.

2. Tinand cont de dimensiunile bazinului, cred ca iti trebuie un filtru extern (tip canistra).
3. Uita de "gazon", acum... incearca Vallisneria, Bacopa, Elodea.
4. Sunt si neoane scumpe, si neoane mai ieftine... depinde cati bani doresti sa bagi in proiect.
5. Nu prea vad ce decor de polistiren vei putea sa faci, tinand cont ca ai latimea bazinului atat de mica.
- in cimentul cu care tencuiesti polistirenul se poate pune colorant (sunt pigmenti speciali, pentru ciment).
6. NU, in niciun caz!

Ideea cu bazinul acesta nu e fericita... incearca sa faci un bazin clasic, cu dimensiuni "normale".

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

# dimensiuni aiurea, cum a spus is koala. o sa-ti iasa un acvariu tablou

# inaltime prea mare (la inaltimea aia iti trebuie sticla de 10, 12 mai sigur, in niciun caz de 8); Neoanele T5 nu o sa lumineze cum trebuie la adancimea aia

# acvariu in mobila = n-ai sa poti lucra la el. o sa trebuiasca sa intervii, trebuie sa ai unde sa ridici capacul, etc. trebuie loc deasupra

# cheltuiala cu sticla/acvariu e minima in comparatie cu restul de cheltuieli (capac, lumina (neoane), balasturi electronice, filtru extern, plante, pesti, substrat fertil, fertilizanti, eventual butelie CO2 samd.)

Iti recomand un acvariu de genul asta: 90 lungime x 50 inaltime x 50 latime, (lumina T5uri de 39W) sau mai mic: 60 x 45 x 45 (lumina T5uri de 24 W)

Daca te zgarcesti la 100 - 150 lei pentru sticla mai groasa ai sa te trezesti cu cheltuieli de zeci de milioane + nervi cu schimbatul parchetului in camera cu acvariu

noroc
Cristi88
Junior member
[Avatar]

IP:

cum a spus si koala nu are cum sa fie atat de mare inaltimea si latimea asa mica,daca la al meu de 15 l are latimea 20cm

Ape limpezi tuturor!!!
aiurica
Junior member

IP:

ms frumos de reply baieti...problema cu acvariu incastrat in mobila este ca acolo am putinul loc din camera...as face si un acvariu mai mititel...dar parca nu-mi prea vine.
in cazul sticlei cred ca o sa fac o comanda speciala, numai ca o sa mai aman ceva timp cu conceperea lui.
in cazul capacului...pot umbla la acvariu deoarece deasupra lui este o etajera...adica eu vreau sa-l bag intr-o vitrina mai corect spus.
cum ati spus si voi...problema cu apa...nu vreau sa-l umplu pana sus deoarece as vrea sa fac ceva , cumva...ceva de genu o mini insulita...o peninsula mai corect care sa vina din spalete acvariului vreo 10 cm...iar lumina(neonul) sa-l amplasez in partea de sus-fata a acvariului ca sa-mi lumineze pana jos.vreau sa fac asa deoarece am 6 ancistusi...2 maturi si 4 tembeli de vrei 2~3 cm care nu stau locului deloc.
deocamdata am o tentativa de cavariu de 340 latime pe 300 inaltime si latime de 200 in care isi petrec timpul 2 mulinezi si cei 6 ancistusi.tocmai deaia vreau sa trec la acvariul de l-am avut odata adica 140 de litri dar care avea stand si toate cele necesare ...plante, pesti, neon si ca asa a vrut fratemeo...sistem de hranire automata.
as mai avea o intrebare catre voi si poate ma indrumati corect...azi la servici am gasit o buturuga de pom...pare foarte veche si e destul de frumoasa si are multe ramificatii ciudate, ce pot face sau cum trebuie procedat daca vreau s-o arunc in acvariu.am citit prin alte posturi ca trebuie nu stiu cum fiarta in otet sau nu mai stiu ce solutie...ms frumos si mai astept raspunsuri de la voi
si app...a inceput deja sa-mi placa aceasta comunitate...ms anticipat
[Email] [Yahoo!]
aiurica
Junior member

IP:

) si ca mi-a venit o idee tampa in cap...
ati potea sa-mi postati si mie cateva idei de acvarii de peste 100 de litri si cu ce fel de pesti plante si alte accesorii ati mai vrea voi...bugetul meu de luna asta este cam de 200 de lei dar mai astept cel putin cam 2 luni...mai testez apele.
iar in lagatura cu filtru...nu stiu ce sa mai zic...mai astept putin...poate o sa merg pe ideea voastra de filtru estern.
ms frumos inca odata
acuma trebuie sa ies...schimb apa la astea mici si mai pun ceva nisip pt ca idiotii aia mati imi muta acvariu cu curu in sus...
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: