[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Puiuti  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut, in cateva spatamani posibil zile trebuie sa nasca pestioaica xifo.
Ar fi niste probleme. In trecut scoteam pui si de la guppy si de la xifo si molly dar treburile stateau cam urat adica de la gupoaica scoteam vreo 10 pui din care ramaneam cu 7 6 pui. Iar la xifo si molly scoteam in jur de 4 pui din care daca aveam noroc ramaneau 2 sau 3.
Ideea este ca acuma vreau sa scot ceva mai mult deja maternitatea e pregatita cu apa curata niste caomba la suprafata care pluteste in deriva si o maternitate DIY daca se poate spune asa
Si cum, cu puii nu prea m-am descurcat niciodata astept ceva sfaturi referitoare la
Temperatura:
Mancare ( galbenus fier dar nu mult ) dar si altele ca nu prea mai stiu
Posibilitatea sexelor parca din 5 pui 3 femele si 2 masculi zic bine?
Astept pareri
Va multumesc
Ape limpezi :>

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
baj
Member
[Avatar]

IP:

Ce intelegi tu prin apa curata ?!

Inainte sa fete pune femela in "fatatatoare" cu lumina stinsa .Parametri apei din maternitate sa fie asemanatori cu cei din acvariu ...
O femela de xipho adulta ar trebui sa fete intre 20 si 60 de pui (poate chiar si peste 100) .
La mancare este ascuns unu dintre secrete...Crescatorii recomanda artemia pt ca reduce riscul mortalitatii foarte mult si ii scoate la zbor mult mai repede .
Nauplii (larvele) de Artemia Salina sunt o delicatesa extrem e valoroasa pentru hranirea puilor de peste de orice fel de specie. Pestii adulti, precum si multe nevertebrate vor prefera, e asemenea, sa manance aceste larve extrem e bogate in nutrienti.
Sera Artemia Mix este un amestec de oua si sare gata portionat dupa o reteta inovativa care asigura o rata excelenta e eclozare si nauplii de o calitate nutritiva superioara pentru puii de peste.
Valoarea biologica superioara a naupliilor de Artemia eclozati din pliculetele Sera Artemia Mix este datorata si nutrientilor aditionati amestecului care sunt ingerati de nauplii imediat dupa eclozare.Ouale au originea in Marile lacuri saline din Utah, Statele Unite. Acestea asigura in mod particular nauplii mici cu o rata de eclozare excelenta.
Mod de utilizare
Pentru a crea o cultura este necesara introducerea continutului acestui plic intr-o sticla curata, cu 500 ml apa si aerarea ei. Pentu sistemul de aerare se recomanda folosirea kitului Sera Artemia Breeding. In acest fel vor avea succes chiar si cei mai neexperimentati in a si crea propria cultura de Artemia.
Video : http://www.youtube.com/watch?v=ZFkgau-Z_og&feature=player_embedded
Poti folosi si microviermi (search pe google ca e mult de cautat,exista mai multe feluri de microviermi) de ex :
http://aquariumhouse.wordpress.com/2011/07/10/mancare-pentru-alevini-comida-para-peces-pequenios/ .Daca nu ma insel e un coleg care vinde microviermi cultura de strat si aici pe forum .
hrana din comert :
hrana pt puii de guppy / xipho etc ...

1 - Hikari Tropical First Bites pret 8-9 lei 10 gr
2 - JBL NovoBel 9 lei 100 gr
3 - Aquatic Nature Baby Fish Food pret 30 lei 35 gr

Analiza hikari first bites
Proteine min 48%.
Grasimi min 3%.
Fibre max 1%.
Umiditate max 10%
Cenusa max15%.

JBL NovoBel deci si hrana pentru alevini
proteine 45.2%,
grasime 5%,
fibre 1.5%,
cenusa 9.7%

Aquatic Nature Baby Fish Food .
Proteine 55%
Grasime 8.5%
Fibre 1.7%
Cenusa 14%
Umiditate 10%
4 - Sera micron pret 12-14 lei 50 ml
5 - Sera Vipan Baby 9-10 lei
Ingrediente: faina de grâu, spartura de grau, faina de peste, plante acvatice, drojdie furajera (torula), faina de soia, spirulina, alge, minerale, vitamine, coloranti.
6 - JBL Novo Baby 3x10 ml pret 15 lei
Hrana speciala pentru pui. Setul contine 3 cutii cu tipuri diferite de hrana, pentru diferite etape de crestere a puilor. O cutie are hrana pentru pui nou-nascuti de cca 15 mm ; a doua cutie este cu hrana pentru pui de cca 15-30 mm ; a treia cutie are hrana pentru pui de aproximativ 30 mm. Este sub forma de praf, contine vitamine esentiale si bioelemente pentru intarirea sistemului imunitar. Continutul de vitamine vitale garanteaza cresterea si dezvoltarea perfecta si intareste rezistenta. Recomandare pentru hranire : imprastiati putina hrana (atentie la numarul si dimensiunea puilor), pe suprafata apei de 3 ? 4 ori pe zi. Contine vitamina E naturala. Continutul de Artemia imbunatateste culoarea.
7 - TetraMin PRO Tropical Crisps
Guaranteed Analysis:
Crude Protein (Min.) 46.0%
Crude Fat (Min.) 12.0%
Crude Fiber (Max.) 3.0%
Moisture (Max.) 8.0%
Ingredients:
Fish Meal, Dried Yeast, Corn Starch, Shrimp Meal, Wheat Gluten, Ground Brown Rice, Potato Protein, Soybean Oil, Dehulled Soybean Meal, Fish Oil, Dried Skimmed Milk, Sorbitol, Lecithin, Algae Meal, L-Carnitine, Ascorbic Acid (Source of Vit. C), Inositol, Niacin, L-Ascorbyl-2-Polyphosphate, A-Tocopherol-Acetate (Source of Vit. E), Riboflavin-5-Phosphate (Source of Vit. B2), D-Calcium Pantothenate, Thiamine Mononitrate (Source of Vit. B1), Pyridoxine Hydrochloride (Source of Vit. B6), Vitamin A Palmitate, Folic Acid, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Source of Vit. K Activity), Cyanocobalamin (Source of Vit. B12), Cholecalciferol (Source of Vit. D3), Manganese Sulfate, Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Cobalt Sulfate, Colors Include: Blue 2 Lake, Red 3 Dye, Yellow 5 Lake and Yellow 6 Lake, Ethoxyquin and Citric Acid as Preservatives.
8 - JBL NovoColor 11 lei
9 - JBL NovoGuppy 11 lei
Preturile difera de la magazin la magazin ...
Cam astea le aveam salvate intr-un fisier
Ca ponturi ar mai fi :
-fara curent de apa (puii sa isi procure hrana cu cel mai mic efort) adica burete bolborositor.
-apa "proaspata" la picatura ,adica ai hranit ...dupa 5-10 min ai aspirat resturile .apoi completezi apa la picatura .
- 4-5 mese pe zi,meniu diversificat .

Pt mai multe informatii sapa mai adanc pe net sau poate se gaseste un crescator sa iti mai "vanda" si tie niste ponturi .

image
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mai astept pareri

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
baj
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca o sa astepti mult si bine ca tovarasul google nu posteaza, el trebuie accesat atunci cand ai nevoie de informatii .

image
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Stai tu linistit ca am umblat prin tot google inainte sa fac topicu asta ;) dar astept si parerile celor de pe forum

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
alien
Member
[Avatar]

IP:

Informatie mai completa decat ce a postat baj nu cred ca vei mai primi, deoarce e tot ce trebuie.
[Email] [MSN]
simpfzoli
Membru de baza

IP:

nu stiu cum faci tu sa scoti asa putini pui. o femele de gupy naste cel putin 50. dar daca e destul de mare si este tinuta in conditii bune sau forte bune numarul puilor trebuie sa sara peste 100. la sifo am avut femele care a scos peste 200 de pui la o fatatre. iar de crescut puii este cel mai bine ca in primele saptamini sa i hranesti cu artemia proaspat eclozata si asta de cel putin 4 ori pe xi la un interval de 4 ore. daca faci schimburi dese de apa in care ai puii pestisorii cresc mai repede.
[WWW] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de sfaturi momentan maternitatea asteapta femele
Cat despre maternitate este una simpla am loat cativa ml de apa din acvariul comunitar si lam pus in maternitate ca se sae faca bacterii etc locuri de ascuns au 2 3 marisoare

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
simpfzoli
Membru de baza

IP:

ia o plasa din acea in ce se pun citricele. fa un chenar din sirma si gata deasupra pune citeva bucatele de polisiren ca sa o tina la suprafata. nu isi va minca nici un pui. ai grija ca daca pui sifo sar putea sa iti sara afara. eu am luat de la praktiker plasa si faceam fatatoare destul de mari adica cca 30x30x30 de cm. lateralele leam impletit cu sirma si deasupra am pus polistiren....
[WWW] [Yahoo!]
baj
Member
[Avatar]

IP:

Avansatul wrote:Multumesc de sfaturi momentan maternitatea asteapta femele
Cat despre maternitate este una simpla am loat cativa ml de apa din acvariul comunitar si lam pus in maternitate ca se sae faca bacterii etc locuri de ascuns au 2 3 marisoare

Cei "cativa de ml de apa" nu te vor ajuta prea mult ,bacteriile se acumuleaza in substrat iar cele mai importante se afla in filtru .
Daca poti stoarce buretele filtrului ciclat in "maternitate" .
Cea mai buna maternitate pt pesti este asta http://www.animal-vet.ro/pesti/acvarii/maternitate-pentru-pesti-trixie-8049_P5223 este acoperita,are separatoare de 2-3-4-5 compartimente,este in forma de V si este cea mai indicata pt xifo si molii pt ca este in forma de V iar puii care se vor ridica la suprafata nu vor mai risca sa fie mancati .Dupa fatare aspiri puii cu un furtun si ii muti in "casuta lor " ,bineinteles dupa ce le faci aclimatizarea .In felul asta femela naste in acvariu in care a trait,deci nu mai este supusa la stres din cauza mutarii dintr-un bazin cu anumiti parametri in alt bazi "diferit".

This message was edited 1 time. Last update was at 10/09/2013 18:23:50

image
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, deci surprize surprize cand am venit acasa ieri cu gandu sa separ femela gestanta surprize surprize ca am gasit un puiut in acvariul comunitar :O nasterea o calculasem eu abea pe Duminica-Luni dar ceva mi se pare ciudat.
Puiul este nascut cam de 1 zi 2 pt. ca esti marisor nu este mic acuma ramane sa vad de la ce femela este
Acuma din cate stiu eu sa ma astept din nou la pui peste 21 de zile parca asa era ca pot fata si la interval de 21 zile zic corect ?

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
simpfzoli
Membru de baza

IP:

nup. eu stiam de 28 de zile
[WWW] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Oricum ar fi in interval de 20+ deci o sa fiu pregatit
Ma uit la micutul asta cum inoata el asa vesel prin ,, maternitatea" de 47.5x30,5
Cred ca e fericit temperatura este data la 27g este deajuns sau sa o mai ridic/cobor
plante are la suprafata sa se ascunda are si niste ,, decor'' pentru ascunzatoare sper sa creasca si sa fie un exemplar frumos

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
simpfzoli
Membru de baza

IP:

la xifo e cam mult 27 grade. eu as zice undeva la 23 max 24 grade
[WWW] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu sigur daca este xifo eu zic ca e gupp

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
mihutady
Junior member
[Avatar]

IP:

Avansatul wrote:Nu stiu sigur daca este xifo eu zic ca e gupp

foarte tare !

am 2 acvarii din care unul este comunitar.nu stiu ce tot separati viviparii la mine guppy fac concurenta cu melcii care sa faca pui mai multi.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/09/2013 21:06:17

Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

mihutady wrote:
Avansatul wrote:Nu stiu sigur daca este xifo eu zic ca e gupp

foarte tare !

am 2 acvarii din care unul este comunitar.nu stiu ce tot separati viviparii la mine guppy fac concurenta cu melcii care sa faca pui mai multi.

Inseamna ca merge treaba nu gluma eu nu pentru asta ma ,,ocup" cu acvaristica din placere si doar atata si spuneam ca nu stiu sigur daca este de xifo sau guppy deoarece ambele femele erau a fata deci CEEEATAAA...

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
simpfzoli
Membru de baza

IP:

AVANSATUL imi spui si mie te rog citi anisori ai ? si credema daca nu stiai sifo is rosii. deja tind sa cred ca tu itit bati..... de noi.
mi-se pare incredibil sa stai pe forum si sa nu stii carei diferenta intr sifo si guppy. si la guppy si la sifo is la moly si la toti viviparii e ok 24 de grade. iar 29 de grade e mult la absolut toti viviparii
VIVIPAR= nasc pui vii.

This message was edited 2 times. Last update was at 23/09/2013 14:44:40

[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Vivipari
Go to: