[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariul meu cel nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cip
Junior member

IP:

azi am facut masuta pentru acvariu. mai trebuie adaugate cele doua usi.
am plantat plantele in substrat si am adaugat apa...care fiind rece a cam aburit peretii acvariului.
am facut si niste poze, pe care le putrti vedea aici
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12249
maine dimineata, voi face poze din nou, care sper sa fie mai clare!
ce ziceti...e un bun inceput?
Roscata
Junior member
[Avatar]

IP:

Apa rece... hmmm, plantele sunt naturale? Sa nu te inveti cu apa rece direct de la robinet in acvariu...

Substrat încalzit. Lumina. Stabilitatea parametrilor. Fertilizant. Filtrare biologica. Schimburi de apa. Plante dese. Putini pesti. Hrana, atat cat consuma. Controlul variabilelor.
cip
Junior member

IP:

normal ca n-o sa mai fac asa ceva pe viitor. acum am fost nerabdator sa vad acvariul cu apa in seara asta!
plantele sunt naturale.
bogayman
Member

IP:

Dupa parerea mea mai trebuie plantat ... multe plante...
cip
Junior member

IP:

stiu. deocamdata asta e ce am gasit la magazine, in timp vreau sa pun mai multe plante, sa arate bine si sa se simta si pestii bine.
cat de curand vreau sa gasesc o radacina de copac, sa completeze imaginea. pe radacina vreau sa prind anubias-ul, ca am citit ca nu e bine sa il pui in substrat, ca are tendinta de a putrezi. asa este?
Roscata
Junior member
[Avatar]

IP:

Anubias'ul se prinde cu fir de pescuit de pietre si lemne, buturugi, sa ii dea radacini si se tine pe cat se poate in locuri umbroase. Temperatura apei poate atinge valori minime de 20-22 de grade. Asa ca, iti mai stapanesti nerabdarea inainte sa torni o apa asa rece, chiar daca vrei neaparat sa'ti vezi acvariul cu apa in seara asta.

Substrat încalzit. Lumina. Stabilitatea parametrilor. Fertilizant. Filtrare biologica. Schimburi de apa. Plante dese. Putini pesti. Hrana, atat cat consuma. Controlul variabilelor.
cip
Junior member

IP:

s-a facut dimineata si din fericire nu s-a intamplat nimic. nu stiu de ce tot ma gandeam ca poate se desface acvariul si imi inunda livingul. au aparut la imbinari niste chestii care seamna a transpiratie, bule mai mici...poate asa e normal. ideea e ca acvariul inca e in picioare. am mai adaugat apa, si inca ar mai trebui putin pana la limita capacului.
a propos de capac... in cutia lui mai era un cadru din plastic negru, dreptunghiular. tipu de la petshop mi-a zis ca e pus in cutie doar ca sa sustina capacul sa nu se miste . da eu m-am uitat pe siteul firmei producatoare si intuitia mea s-a adeverit. este CADRU INFERIOR. asa ca l-am folosit ca atare, si acvariul arata super dpdv estetic, pentru ca acest cadru ascunde o parte a substratului si se potriveste cu capacul.
asa ca, mi-am dat seama , ca multi din oamenii astia care lucreaza la petshopuri, habar nu au despre unele din produsele pe care le vand
am uploadat cateva poze, acu mai arata a acvariu, nu a cocktail cu gheata ... nu mai pun niciodata apa rece! mea culpa
Magda
Senior member

IP:

cip wrote:a propos de capac... in cutia lui mai era un cadru din plastic negru, dreptunghiular. tipu de la petshop mi-a zis ca e pus in cutie doar ca sa sustina capacul sa nu se miste . da eu m-am uitat pe siteul firmei producatoare si intuitia mea s-a adeverit. este CADRU INFERIOR. asa ca l-am folosit ca atare, si acvariul arata super dpdv estetic, pentru ca acest cadru ascunde o parte a substratului si se potriveste cu capacul.
asa ca, mi-am dat seama , ca multi din oamenii astia care lucreaza la petshopuri, habar nu au despre unele din produsele pe care le vand

Da, asa e, cadrul e folosit sa poti aseza bazinul pe el. Ai exact acelasi tip de capac ca si al meu. Are o singura meteahna. In timp, daca o sa vrei sa cresti plante mai deosebite, nu o sa-ti ajunga lumina de la cele doua tuburi (doua ai, nu?)
cip
Junior member

IP:

doua tuburi, da! sper sa fie bine si cu cele doua, mai ales ca sunt de calitate.si locul unde e amplasat acvariul e luminos-in living.
cat despre cadrul inferior, ce m-a facut sa am putine indoieli, a fost duritatea plasticului, mi se parea prea moale. da acum dupa ce mi-ai spus ca si tu ai acelasi lucru, m-am linistit. a propos, acvariul tau e superb. imi place tare mult si as vrea ca al meu sa ajunga cel putin ca al tau
ce inaltime are acvariul tau, si cat e de groasa sticla?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

cip wrote:....si locul unde e amplasat acvariul e luminos-in living.

Daca vorbesti despre lumina zilei, ai grija sa nu te umpli de alge.
cip
Junior member

IP:

am citit pe forum despre amplasarea prea in lumina naturala, adica langa geam.
acvariul nu este langa geam. ma refeream ca este un loc cu multa lumina naturala ( am multe geamuri la living) dar aceasta lumina nu se revarsa direct pe acvariu, asa ca nu cred ca voi avea probleme cu algele....sper!
cat de curand sper sa fac rost de mai multe plante, ca tare m-a impresionat acvariu lu magda! am mai spus asta o data, da mie mi-a picat cu tronc. oricum sunt si altele care sunt de laudat! felicitari proprietarilor!
Magda
Senior member

IP:

cip wrote:doua tuburi, da! sper sa fie bine si cu cele doua, mai ales ca sunt de calitate.si locul unde e amplasat acvariul e luminos-in living.
cat despre cadrul inferior, ce m-a facut sa am putine indoieli, a fost duritatea plasticului, mi se parea prea moale. da acum dupa ce mi-ai spus ca si tu ai acelasi lucru, m-am linistit. a propos, acvariul tau e superb. imi place tare mult si as vrea ca al meu sa ajunga cel putin ca al tau
ce inaltime are acvariul tau, si cat e de groasa sticla?

La mine tuburile sunt ambele de 18W si sunt Phillips. Le-am inlocuit pe cele originale de 20 w (erau parca un Sun Glo si un Aqua Glo ).
Plasticul rezista, sa nu-ti faci probleme, eu am acvariul de vreo 8 luni si n-am avut probleme.
Multumesc pentru aprecieri. Dar eu deja nu mai sunt multumita de el...Eh...asa-i in timp, ai sa vezi, la un moment dat o sa vrei tot felul de schimbari ca ai mai vazut nu stiu ce pe net...etc.
Oricum si acvariul tau e inceput bine Desi planta aia cu frunze inalte din stanga (nu dibuiesc ce este) parca e plantata prea in fata pentru cat de inalta creste. O sa-ti ia din view
Sincer...nu-mi mai amintesc dimensiunile bazinului Trebuie sa-l masor. Iar sticla parca e de 6 mm, dar nici aici n-as baga mana in foc
A, inca ceva, cu algele trebuie sa fii mereu atent. Nu cred sa fie acvarist care sa nu trebuiasca sa se confrunte la un moment dat cu ele, din diverse motive. Astea pandesc un moment de "neatentie" si te-au si invadat
Magda
Senior member

IP:

Masurile acvariului meu: L=80cm, l=35 cm, h=45 cm , grosime sticla 8mm
cip
Junior member

IP:

la mine, grosimea sticlei e 6, da astia de la cluj tot din sticla din asta fac acvariile. au zis ca e ok, ca pana acum nu au avut probleme cu nici unul.
am revenit din weekend, acvariul e acum fara bule si fara transpiratie.

la care planta te-ai referit, magda? cea care seamana cu iarba?
fish_lover
Member

IP:

spune-mi si mie te rog cat ai dat pe capac ....ca vreau sa-mi i-au si eu ....cum de ai gasit exact marimea care-ti trebuia ?

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
cip
Junior member

IP:

capacul a costat 270 RON , si daca ai citit , contine si un cadru inferior, care se pune sub acvariu si arata bestial. ai vazut pozele?
contrar recomandarilor unora, mai intai am luat capacul si apoi am comandat acvariul. la petshop-ul de unde am luat eu,se pot comanda diferite dimensiuni.
60/30
80/30, 80/35
100/40 etc
intereseaza-te la magazin si cu siguranta iti poate aduce. dar sa stii ca exista dimensiunile astea standard.
al meu e marca hagen, dar sunt si alte firme care produc asa ceva.
chiar daca a costat mult, nu se compara cu unul confectionat. mai ales daca vrei sa pui acvariul intr-un loc"la vedere" si vrei sa faca parte din estetica si designul locuintei

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: