[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Microbe Lift--HERBTANA  XML
Forum Index » Probleme si solutii - Paraziti, boli, alge
Author Message
angelfish
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/10/2007 10:44:34
Messages: 561
Location: Bucuresti/Constanta
IP:
Offline

MicrobeLift-Herbtana

Datorita ignorantei si a comoditatii de a face un mic bazin de carantina (în care sa tin sub observatie un peste cumparat cu scopul de a fi "piesa de rezistenta"), dar si din cauza lipsei de profesionalism si bun simt al unor mandatari de animale exotice, fara nici cea mai mica urma de cunostinte în biologia marina, am produs un dezastru, pierzind peste 85% din stocul de pesti.
Asa cum am mai scris, pe lânga pierderea financiara deloc de neglijat, cea mai suparatoare este cea sentimentala dealtfel si cea mai stresanta.

Încercând sa gasesc o solutie si ies din impasul asta am dat peste Herbtana de la MicrobeLift, un produs pe baza de extracte din diverse "balarii" (fara nici un fel amendamente chimice de sinteza).
De la bun început trebuie specificat ca Herbtana nu actioneaza în mod direct asupra parazitilor, ci vizeaza întarirea sistemului imunitar al pestilor si sistemul nevos, reducând stresul.
Un alt punct forte este compatibilitatea cu toate formele de viata dintr-un acvariu recif, lucru testat cu ocazia acestui tratament.
Produsul se prezinta sub forma unui lichid crem-laptos cu miros placut (mie îmi miroase a menta).
Doza pe care am folosit-o a fost de 5ml/100 l de apa, administrata dimineata .
Pe durata tratamentului parametrii apei au ramas neschimbati, fluctuatiile fiind nesemnificative. Am analizat înainte de începere cu un colorimetru apa din acvariu, iar pe parcursul dozarii Herbtana culoarea apei nu s-a modificat semnificativ.

Ziua 1 - Situatia din bazin este urmatoarea:

- Zebrasoma Flavescens în situatie critica(nu-i dau sanse), acoperit 100% cu mucus alb (Velvet - diagnosticat in laborator la microscop), vederea afectata grav, aripioarele zdentuite in proportie de 40-50%, probleme de respiratie (inot la suprafata apei si în curentii de la pompe).
- Refuz total de hrana.
- Pestii din speciile: Tomentotus, Cromis, Yellow Goby si Pink Spotted Goby - FARA NICI UN SIMPTOM DE BOALA! - dupa 2 saptamâni de infectie crunta. Se hranesc normal.
- Dupa prima zi de administrare nici o modificare, aceeasi stare proasta cu lipsa apetitului, pielea zdrentuita pe toata suprafata corpului.
- Nevertebratele si coralii nu au nici o reactie vizibila la tratament, se hidrateaza normal, ba chiar mai frumos ca înainte, culmea.
- Înca ceva, pe cât posibil fara mâini în acvariu, se pare ca acest lucru produce un stres maxim pentru vietuitoare (atât vizual cât si în modificarea chimiei apei).

Ziua 2

- Zebrasoma nu mai inoata la suprafata, a tabarât pe Cleaner Shrimp si sta la periat toata ziua. Tot nu manânca si asta ma îngrijoreaza, pentru ca a slabit mult si are deja 5 zile de refuz.
- Tot azi am încercat sa pornesc skimmerul doar cu intentia de a oxigena apa. SURPRIZA!…. face niste spume de n-ai vazut. Zici ca am tratat cu Dero, nu cu licoarea asta. Spuma activa de spalat masina e minciuna pe lânga ce scoate skimmerul meu. Pe de alta parte, e normal deoarece acum în apa se gasesc substante straine de cele aflate normal în apa de mare. S-a modificat chimia apei.

Ziua 3

- Prima observatie este ca s-a dus ceata de pe ochii Zebrasomei, e parca mai vioi, alearga dupa fulgi dar îi ia în gura dupa care îi scuipa afara. Tot nu vrea sa manânce.
- Ceilalti pesti au un apetit pe care nu l-am mai vazut pâna acum. Halesc absolut orice, pâna si Filefish-ul (care este recunoscut ca nu manânca decât Mysis) se arunca dupa pelete.
- Coralii si-au accentuat culorile, iar apa este in continuare cristal (chiar si în absenta skimarii).

Ziua 4

- A inceput (si chiar vizibil) sa se curete mucusul alb de pe Zebrasoma, dar în urma au ramas 2 pete - ca 2 cicatrici - cât 2 monezi de 10 bani de culoare mustar... în schimb au aparut puncte de Ich în zona inotatorii caudale.
- Tot nu manânca, ceea ce ma face sa-i mai dau maxim 2-3 zile.
- Daca ar mânca, as baga mâna în foc ca de boala scapa, ceea ce ar face acest produs chiar nemaipomenit.

Deocamdata atât, voi reveni dupa ce voi considera ca cele constatate au cât de cât o relevanta si nu sunt doar simple pareri.

Ziua 5

- Vorba aceea "nu spune hop...". La ce ma asteptam mai putin, s-a intamplat. Dupa fix 7 zile de greva foamei, astazi a fost prima zi cand Flavescens-ul fuge dupa Mysis si fulgi si chiar a inghitit cativa. DECI, A MANCAT!
- Sper sa nu fie doar o senzatie rezultata din exuberanta momentului dar parca si activitatea, interesul si curiozitatea s-au mai accentuat putin. Ce imi pare straniu este faptul ca rateaza de cele mai multe ori mancarea dupa care fuge, ceea ce ma face sa cred ca vederea este foarte mult afectata.
- Respiratia ramane in continuare anormal de rapida, aspectul exterior neschimbat (fata de ziua percedenta).

- Celelate vietuitoare (inclusiv pestii) se prezinta exceptional, ignora total zeama de HERBTANA.
- Analizele raman OK chiar in absenta skimmerului: NO3 - 10, PO4 - 0,05, Ca - 480, KH - 9, Mg - 1430, sal - 1.024.
- Totusi treaba cu opritul skimarii ( timp de 10 zile) este destul de suparatoare (ca si principiu), daca sistemul nu ar fi stabil. Fara skimare se mentine REDOX-ul la 380-400 mv si PH - 8,4-8,2 (ziua/noaptea), Purigenul si carbunele activ isi fac treaba.
- In masa apei au aparut ceva suspensii, tot din lipsa skimmerului cred, dar cu filtru ciorap de 200 microni s-a rezolvat problema.

Ca si o concluzie pentru ziua 5: evolutie in bine exista, dar greu de apreciat un procent sau un grad de obiectivitate.

Ziua 6

- Ceea ce ieri era o constatare destul de subreda, azi este o certitudine.
- Activitatea Flavescensului s-a imbunatatit vizibil, inoata vioi dupa mancare, chiar as avea curajul sa spun ca se apropie de normal.
- Culoarea a redevenit galben aprins si acum observ ca au disparut complet cele 2 pete stacojii de pe piele, urmare a infectiei si a secretiei de mucus.
- Raman in continuare punctele de Ich, dar mai putine ca ieri si ochii incetosati. Situatia a devenit incurajatoare si la aripioare, nu mai au aspectul ala de franjurare.

- Daca nu ar fi slabit in halul asta (i se vad lejer toate coastele) si cu exceptia haloului alb prezent pe ochi, azi as putea sa spun ca se prezinta APROAPE CA INAINTE DE INFECTIE.
- Acum exact o saptamana am comandat si chiar am platit in avans 300 ron pentru o Zebrasoma Flavescens, convins fiind ca nu mai are nici o sansa si pentru ca este pestele preferat al pustiului meu (care nu trebuia sa vada nici un minut ca a dat coltul).
- Azi in ziua 6 de tratament scriu, cu certitudine, ca l-am cumparat degeaba pe al doilea. O sa am 2 exemplare sau, daca e cineva interesat, il cedez.

- Situatia tuturor celorlalte vietuitoare ramane 100% nemodificata de administrarea medicamentului.
- Daca evolutia pozitiva se mentine si maine voi opri dozarea Herbtana in ziua 7 , nu voi mai merge pana la ziua 10 (nu cred ca mai are vreun rost).
- Apropos, ieri am dat drumul la skimmer si a mers 12 ore. I-am gasit si dichisul cu spuma aia exagerat de multa. Se face astfel: se pune in pozitia "minim aer" si se ridica skimmerul din apa (bagand efectiv ceva sub el) pana cand spuma nu mai iese in cupa. Cam intr-o ora si jumatate scade in intensitate spumarea si poti incepe sa reglezi, din aproape in aproape, pana se stabilizeaza.


Ziua 7

- Evolutia ''chirurgului'' este indiscutabil una buna. S-a curatat aproape total de Ich si secretia de mucus aproape ca a stopat.
- Respiratia a revenit la normal, dar cel mai imbucurator lucru este ca a redevenit ''curios'', se apropie de geam , asteapta sa-i dau de mancare si... inghite cu sughituri.
- Se mentine in continuare albeata la ochi (ramane de vazut daca infectia puternica nu cumva l-a afectat ireversibil).
- Aripioarele si-au recapatat transparenta, consistenta si culoarea normala. Incredibil ce forta si viteza de regenerare.
- Probabil o refecere totala va dura cateva saptamani, in momentul de fata pestele este extraordinar de slab dupa infectia suferita dar, asa cum aratat mai sus, are un psihic si un apetit foarte bun.

- Toate celelalte vietuitoare sunt in continuare in stare excelenta. Nici un semn de stres sau comportament anormal.
- Tocmai am facut din nou analizele de apa si nu se vede nici o modificare notabila.
- Mirosul din camera unde am acvariul este impresionant de placut din pricina medicamentului (sau licorii sau potiunii, pentru ca nu stiu in momentul asta cum sa-l denumesc).
- Am luat hotararea sa ma opresc astazi cu tratamentul, dupa fix 7 zile si voi trage cu acordul dumneavoastra cateva concluzii finale.


Concluzii:

- Intai si intai vreau sa specific ca absolut tot ce am scris in acest jurnal are la baza numai ceea ce am constat administrand produsul HERBTANA in acvariul meu propriu si personal. De HERBTANA am auzit prima data de la Dragos (sotul Florentinei). La el a functionat prima data.
- Inainte de toate va marturisesc ca la inceputul tratamentului nu am crezut nici un moment ca pestele meu Zebrasoma Flavescens are cea mai mica sansa de scapare, fiind foarte bine informat asupra rapacitatii acestei boli: Marine Velvet (Amyloodinium ocellatum).
- Apoi, trebuie avut in vedere ca tratamentul a vizat UN SINGUR PESTE, atat mai ramasese in viata in momentul cand am reusit eu sa cumpar produsul. Ceilalti despre care am amintit, Tomentotus, Yellow Goby, Pink Spotted Goby si Blue Cromis nu au prezentat nici un moment vreun simptom de boala.

Deci:

- Herbtana nu are nici un fel de reactie negativa asupra vietuitoarelor de recif, fie ele corali SPS sau LPS, anemone, crabi, creveti, ciuperci, viermi penati, etc.
- Nu modifica sub nici o forma parametrii chimici ai apei sau culoarea, transparenta, densitatea.
- Nu creaza suspensii in masa apei.
- Modifica mirosul apei, in mod deloc suparator, eu zic chiar placut (dar asta tine de gustul fiecaruia).
- Nefiind specificat "a se tine la rece dupa desigilare" inclin sa cred ca nu contine substante alterante (aminoacizi, de exemplu).
- Probabil ca efectul curativ si eficienta produsului tin, intr-o proportie semnificativa, de specia vizata a fi supusa tratamentului, sistemul imunitar al fiecariu individ luat separat.
- Pretul este unul mai mult decat acceptabil, in comparatie cu pretul animalelor pierdute.
- Acest tratament NU REDUCE DELOC perioada de carantina de 4-6 saptamani cat rezista parazitul fara o gazda.


In final, daca "Doamne fereste!" m-as lovi iar de o asemenea problema, eu personal (si asta este doar o parere a mea), as folosi produsul fara nici cea mai mica doza de ezitare.
- M-am oprit astazi, in ziua 7, cu scopul de a vedea daca neterminand cele 10 zile recomandate in prospect exista riscul unui regres a starii animalului.
- Eu sper sa nu fie cazul, bazandu-ma pe curba ascendenta pozitiva inregistrata in ultimile 7 zile. Totusi nu voi relua skimmarea inca 2 zile.

FOARTE IMPORTANT!

- In toata aceasta saptamana am evitat, pe cat a fost posibil, cel mai mic contact cu acvariul, atat vizual cat si fizic.
- Am administrat mancarea cat mai discret, analizele le-am facut cu luminile acvariului stinse, nu am facut schimbul de apa, nici macar televizorul nu a mers in camera unde am acvariul.
- Asta, pentru a reduce la minim orice activitate care fi putut fi o sursa de stres pentru pesti.



Sper ca am reusit sa redau cat mai clar si obiectiv posibil ceea ce am observat pe parcursul celor 7 zile.
Acest jurnal nu trebuie luat ca o reclama facuta producatorului sau produsului, drept pentru care nu am sa postez nici macar o poza .''Serci pe Goagle'' si il gasiti acolo.


Dr. ing. hort. Cristi Rusu


This message was edited 5 times. Last update was at 02/07/2013 13:33:55

[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Asa cum am promis, am facut Sticky acest topic... avem ce invata si ce baga la cap!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
angelfish
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/10/2007 10:44:34
Messages: 561
Location: Bucuresti/Constanta
IP:
Offline

Ziua 5

- Vorba aceea '' nu zi hop...''. La ce ma asteptam mai putin, s-a intamplat. Dupa fix 7 zile de greva foamei, astazi a fost prima zi cand Flavescens-ul fuge dupa Mysis si fulgi si chiar a inghitit cativa. DECI, A MANCAT!
- Sper sa nu fie doar o senzatie rezultata din exuberanta momentului dar parca si activitatea, interesul si curiozitatea s-au mai accentuat putin. Ce imi pare straniu este faptul ca rateaza de cele mai multe ori mancarea dupa care fuge, ceea ce ma face sa cred ca vederea este foarte mult afectata.
- Respiratia ramane in continuare anormal de rapida, aspectul exterior neschimbat (fata de ziua percedenta).

- Celelate vietuitoare (inclusiv pestii) se prezinta exceptional, ignora total zeama de HERBTANA.
- Analizele raman OK chiar in absenta skimmerului: NO3 - 10, PO4 - 0,05, Ca - 480, KH - 9, Mg - 1430, sal - 1.024.
- Totusi treaba cu opritul skimarii ( timp de 10 zile) este destul de suparatoare (ca si principiu), daca sistemul nu ar fi stabil. Fara skimare se mentine REDOX-ul la 380-400 mv si PH - 8,4-8,2 (ziua/noaptea), Purigenul si carbunele activ isi fac treaba.
- In masa apei au aparut ceva suspensii, tot din lipsa skimmerului cred, dar cu filtru ciorap de 200 microni s-a rezolvat problema.

Ca si o concluzie pentru ziua 5: evolutie in bine exista, dar greu de apreciat un procent sau un grad de obiectivitate.

This message was edited 2 times. Last update was at 01/07/2013 21:26:49

[Yahoo!]
angelfish
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/10/2007 10:44:34
Messages: 561
Location: Bucuresti/Constanta
IP:
Offline

Ziua 6

- Ceea ce ieri era o constatare destul de subreda, azi este o certitudine.
- Activitatea Flavescensului s-a imbunatatit vizibil, inoata vioi dupa mancare, chiar as avea curajul sa spun ca se apropie de normal.
- Culoarea a redevenit galben aprins si acum observ ca au disparut complet cele 2 pete stacojii de pe piele, urmare a infectiei si a secretiei de mucus.
- Raman in continuare punctele de Ich, dar mai putine ca ieri si ochii incetosati. Situatia a devenit incurajatoare si la aripioare, nu mai au aspectul ala de franjurare.

- Daca nu ar fi slabit in halul asta (i se vad lejer toate coastele) si cu exceptia haloului alb prezent pe ochi, azi as putea sa spun ca se prezinta APROAPE CA INAINTE DE INFECTIE.
- Acum exact o saptamana am comandat si chiar am platit in avans 300 ron pentru o Zebrasoma Flavescens, convins fiind ca nu mai are nici o sansa si pentru ca este pestele preferat al pustiului meu (care nu trebuia sa vada nici un minut ca a dat coltul).
- Azi in ziua 6 de tratament scriu, cu certitudine, ca l-am cumparat degeaba pe al doilea. O sa am 2 exemplare sau, daca e cineva interesat, il cedez.

- Situatia tuturor celorlalte vietuitoare ramane 100% nemodificata de administrarea medicamentului.
- Daca evolutia pozitiva se mentine si maine voi opri dozarea Herbtana in ziua 7 , nu voi mai merge pana la ziua 10 (nu cred ca mai are vreun rost).
- Apropos, ieri am dat drumul la skimmer si a mers 12 ore. I-am gasit si dichisul cu spuma aia exagerat de multa. Se face astfel: se pune in pozitia "minim aer" si se ridica skimmerul din apa (bagand efectiv ceva sub el) pana cand spuma nu mai iese in cupa. Cam intr-o ora si jumatate scade in intensitate spumarea si poti incepe sa reglezi, din aproape in aproape, pana se stabilizeaza.


This message was edited 2 times. Last update was at 01/07/2013 21:33:53

[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 6118
Location: Bucuresti
IP:
Offline

angelfish wrote:...Daca evolutia pozitiva se mentine si maine voi opri dozarea Herbtana in ziua 7 ,nu voi mai merge pana la ziua 10, nu cred ca mai are vreun rost.

Eu iti recomand sa continui medicatia inca 1-2 zile dupa ce toate semnele vizibile ale bolii dispar. In general nivelul de substanta activa trebuie mentinut intr-un organism pana la eliminarea totala a cauzelor. Semnele viozibile ale unei boli nu indica disparitia totala a cauzelor bolii. De cele mai multe ori oprirea prematura a medicatiei duce la aparitia unor germeni patogeni rezistenti la medicament. ...


„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
angelfish
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/10/2007 10:44:34
Messages: 561
Location: Bucuresti/Constanta
IP:
Offline

Salut Lucian,
Multumesc in primul rand pentru interesul acordat,sper ca rezultatul tratamentului efectuat sa ajute la combaterea acestei nenorocite de boli.

In alta ordine de idei sunt perfect de acord cu ceea ce ai spus,ca si principiu medical este corect.Prin prisma profesiei mele sunt familiarizat cu produse fitosanitare care au la baza substante active,cu crearea de forme de rezistenta ca rezultat al folosirii eronate a acestor produse. Neavand nici un fel de efecte adverse asupra sistemului in ansamblu nu am nici o problema in administrarea medicamentului inca 2 zile.
Dar....tocmai aici este problema ,zeama asta nu are o substanta anume ci este un extract din ierburi care actioneaza doar ca stimulent al sistemului imunitar al animalului si a starii sale generale de spirit,reducand stresul(cred ca e un fel de marijuana pentru pesti ).Deci neavand nici un efect direct aspra patogenului ,parerea mea , nu este un pericol crearea de forme rezistente.

O seara buna
Cristi
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Nene Cristi, multumim pentru articol!

- o sa-mi permit sa-l "paginez" oleaca, ca sa fie mai "aratos"... fara sa intervin pe textul tau.
- de asemenea, in momentul in care o sa fie completat 100% de catre tine, te rog sa imi spui... ca sa "adun" tot textul in primul post al topicului, sa ramana ca un fel de articol.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
angelfish
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/10/2007 10:44:34
Messages: 561
Location: Bucuresti/Constanta
IP:
Offline

Multam multam sigur ca da chiar te rog sa si intri pe text si sa completezi unde e cazul.
In prostia mea am uitat un lucru esential si atiunci chiar era un articol complet. SA FAC POZE.Mor de ciuda ca mi-a scapat .

[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Gata, l-am mai dichisit pe ici - pe colo ... te rog sa te uiti pe el si, daca ai vreo completare (sau vreo adaugire) de facut undeva, trebuie doar sa imi spui.
Anunta-ma cand termini jurnalul si eu voi "lipi" toate zilele tratamentului in primul post al topicului... restul comentariilor raman la locul lor.




PS: Felicitari!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 6118
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Orice aport in domeniul tratarii bolilor este binevenita. De obicei nu poti face experimente si cand ne loveste vrem sa stim repede ce sa aplicam.
Dupa "lipire" il facem articol la biblioteca.
Sanatate in bazin


„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
angelfish
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/10/2007 10:44:34
Messages: 561
Location: Bucuresti/Constanta
IP:
Offline

Ziua 7

-Evolutia ''chirurgului'' este indiscutabil una buna.S-a curatat aproape total de Ich si secretia de mucus aproape ca a stopat.
-Respiratia a revenit la normal dar cel mai imbucurator lucru este ca a redevenit ''curios'',se apropie de geam ,asteapta sa-i dau de mancare si...inghite cu sughituri.
-Se mentine in continuare albeata la ochi(ramane de vazut daca infectia puternica nu cumva l-a afectat ireversibil).
-Aripioarele si-au recapatat transparenta,consistenta si culoarea normala.Incredibil ce forta si viteza de regenerare.
-Probabil o refecere totala va dura cateva saptamani,in momentul de fata pestele este extraordinar de slab dupa infectia suferita,dar asa cum aratat mai sus are un psihic si apetit foarte bun.

-Toate celelalte vietuitoarele sunt in continuare in stare excelenta.Nici un semn de stres sau comportament anormal.
-Tocmai am facut din nou analizele de apa si nici o modificare notabila.
-Mirosul din camera unde am acvariul este impresionant de placut din pricina medicamentului sau licorii sau potiunii,pentru ca nu stiu in momentul asta cum sa-l denumesc.
-Am luat hotararea sa ma opresc astazi cu tratamentul,dupa fix 7 zile si voi trage cu acordul dumneavoastra cateva concluzii finale.

Concluzii:

-Intai si intai vreau sa specific ca absolut tot ce am scris in acest jurnal are la baza numai ceea ce am constat administrand produsul HERBTANA in acvariul meu propriu si personal.De HERBTANA am auzit prima data de la Dragos sotul Florentinei.La el a functionat prima data.
-Inainte de toate va marturisesc ca la inceputul tratamentului nu am crezut nici un moment ca pestele meu Zebrasoma Flavescens are cea mai mica sansa de scapare,fiind foarte bine informat asupra rapacitatii acestei boli ,Marine Velvet (Amyloodinium ocellatum).
-Apoi trebuie avut in vedere ca tratamentul a vizat UN SINGUR PESTE,atat mai ramasese in viata in momentul cand am reusit eu sa cumpar produsul.Ceilalti despre care am amintit,Tomentotus,Yellow Goby,Pink Spotted Goby si Blue Cromis nu au prezentat nici un moment vreun simptom de boala.

Deci:
-Herbtana nu are nici un fel de reactie negativa asupra vietuitoarelor de recif,fie ele corali SPS sau LPS,anemone,crabi,creveti,ciuperci,viermi penati etc.
-Nu modifica sub nici o forma parametrii chimici ai apei sau culoarea,transparenta,densitatea.
-Nu creaza suspensii in masa apei.
-Modifica mirosul apei ,deloc suparator,eu zic chiar placut dar asta tine de gustul fiecaruia.
-Nefiind specificat ''a se tine la rece dupa desigilare''inclin sa cred ca nu contine substante alterante (aminoacizi de exemplu).
-Probabil efecutul curativ si eficienta produsului tine intr-o proportie semnificativa de specia vizata a fi supusa tratamentului,sistemul imunitar al fiecariu individ luat separat.
-Pretul este unul mai mult decat acceptabil in comparatie cu pretul animalelor pierdute.
-Acest tratament NU REDUCE DELOC perioada de carantina de 4-6 saptamani cat rezista parazitul fara o gazda.

In final daca Doamne fereste m-as lovi iar de o asemenea problema ,eu personal si asta este doar o parere a mea,as folosi produsul fara nici cea mai mica doza de ezitare.
M-am oprit astazi ,in ziua 7,cu scopul de a vedea daca neterminand cele 10 zile recomandate in prospect exista riscul unui regres a starii animalului.Eu sper sa nu fie,bazandu-ma pe curba ascendenta pozitiva inregistrata in ultimile 7 zile.Totusi nu voi relua skimmarea inca 2 zile.
FOARTE IMPORTANT --in toata aceasta saptamana am evitat pe cat a fost posibil ,cel mai mic contact cu acvariul,atat vizual cat si fizic.Am administrat mancarea cat mai discret,analizele le-am facut cu luminile acvariului stinse,nu am facut schimbul de apa,nici macar televizorul nu a mers in camera unde am acvariul.Asta pentru a reduce la minim orice activitate care ar fi putut fi o sursa de stres pentru pesti.

Sper ca am reusit sa redau cat mai clar si obiectiv posibil ceea ce am observat pe parcursul celor 7 zile.
Acest jurnal nu trebuie luat ca o reclama facuta producatorului sau produsului,drept pentru care nu am sa postez nici macar o poza .''Serci pe Goagle'' si il gasiti acolo.

Dr.ing.hort.Cristi Rusu


This message was edited 1 time. Last update was at 02/07/2013 13:15:35

[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

@Cristi: Am aranjat tot articolul in primul post al topicului... ai facut treaba buna!

@Lucian: Te rog sa il treci si la Sectiunea speciala de "Articole".

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
angelfish
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/10/2007 10:44:34
Messages: 561
Location: Bucuresti/Constanta
IP:
Offline

Multumesc mult pentru aprecieri.
Sper ca si pe viitor sa pot fi de folos.
[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 6118
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Adaugat la indexul bibliotecii de articole. Ai facut o trebaba super mai ales ca s-a sfarsit cu bine.
Sa speram ca va fi de ajutor si altora.


„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Multumim pentru articol Cristi. Si eu am folosit o sticla intreaga de Herbtana pina acum,
la fiecare introducere de pesti am folosit Herbtana. Nu am folosit atat de mult timp la rand,
foloseam 2-3 zile dar nu tineam skimmerul oprit decat cateva ore. Si nu era pentru tratament ci
era preventiv.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
angelfish
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/10/2007 10:44:34
Messages: 561
Location: Bucuresti/Constanta
IP:
Offline

Salut Dragos,

A fost o experienta,cu atat mai mult una placuta pentru ca mi-am salvat animalutul.
Poate de acum inainte se subrezeste putin mitul cu bolile fara leac din acvariul marin.

P.S Cand ai timp te astept pe la mine la o cafea .
[Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Mersi de invitatie Cristi, saptamana asta nu pot, dar saptamana viitoare sigur,
sa vorbim si de skimmerul ala, am aproape tot ce imi trebuie
La Baneasa sau la Popesti?

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
angelfish
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/10/2007 10:44:34
Messages: 561
Location: Bucuresti/Constanta
IP:
Offline

kirucd wrote:Mersi de invitatie Cristi, saptamana asta nu pot, dar saptamana viitoare sigur,
sa vorbim si de skimmerul ala, am aproape tot ce imi trebuie
La Baneasa sau la Popesti?

O seara placuta,
Dragos


Te astept (pun o bere la rece).

UPDATE
-Zebrasoma este intr-o conditie excelenta,nu mai prezinta nici un semn de boala,este foarte vioi si mananca de rupe.Ochii au revenit la limpezimea normala.
-Cred ca ramas cu sechele psihice ii place sa stea intre tentaculele anemonei exact ca un clown .
-
[Yahoo!]
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 21/03/2011 20:08:34
Messages: 1873
Location: Constanta
IP:
Offline

vreau sa fac o comparatie intre HERBTANA si KZ resistant fish.

KZ
1) iti face imediat noapte in acvariu si efectul persista cam 1 zi (deci daca faci 7 zile tratament in acvariu ai pus-o)
2) iti lasa mazga maro (ca un fel de diatoma) pe pietre, peretii acvariului.....mi se pare groaznic
3) daca faci dip pestelui nu se intampla mare lucru (am facut asta pt un tomentosus cu puncte albe pe aripioare si nu au disparut)
4) mi se pare extrem de stupid din partea celor de la KZ care fac un produs cu shipping wordwide si nu explica decat sumar in cateva cuvinte cateva lucruri doar despre un produs....

- nu l-as recomanda nimanui....nu faceti greseala asta !

HERBTANA
1) miroase frumos, nu tulbura apa
2) efect foarte rapid din prima zi de utilizare
3) foarte clare instructiuni, stii ce cumperi, ce face si este mult mai testat si raspandit in lume + ca pretul e mai bun.

voi alegeti !

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 12935
Location: Bucuresti/Bruxelles
IP:
Offline

elven, Herbtana asta se pune doar cand e cazul, sau merge si preventiv?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
 
Forum Index » Probleme si solutii - Paraziti, boli, alge
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com