[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sa fie Siamensis algae eater?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
addiy
Junior member

IP:

Rog un cunoscator sa ma lamureasca daca este sau nu Siamensis algae eater. Aici sunt foto

Si daca observati ceva la plante si stiti care ar fi cauza pt care sunt asa... va rog sa-mi spune-ti.
[Email]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt Epalzeorchynchus kallopterus. Sau flying fox. Sunt ok si ei la mancat alge.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

addiy wrote:
Si daca observati ceva la plante si stiti care ar fi cauza pentru care sunt asa... va rog sa-mi spune-ti.

Plantuta are cumva o frunza galbena si alta pe cale de duca? Daca vad eu bine, atunci ii lipseste ceva - mai precis nutrientii. Fertilizanti folosesti?
addiy
Junior member

IP:

hans wrote:Sunt Epalzeorchynchus kallopterus. Sau flying fox. Sunt ok si ei la mancat alge.

M-am uitat pe internet sa vad o poza cu Epalzeorchynchus kallopterus, am gasit dar nu prea seamana cu ce am eu. La Epalzeorchynchus kallopterus sunt mult mai bine delimitate culorile plus ca are si o dunga alba, bine evidentiata, desupra celei negre. Aici este link-ul la foto cu pricina: http://www.azgardens.com/images/flyingfox.gif
Concluzionad as zice ca nu este Epalzeorchynchus kallopterus.
[Email]
alcoor
Junior member

IP:

nu prea se vede bine in foto dar seamana cu titeya.
[Email]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

alcoor wrote:nu prea se vede bine in foto dar seamana cu titeya.

Nici pedeparte!
Priveste: http://www.aqua-tic.com/images/Barbus_Titteya.jpg
[Email]
addiy
Junior member

IP:

Dolly wrote:
Plantuta are cumva o frunza galbena si alta pe cale de duca? Daca vad eu bine, atunci ii lipseste ceva - mai precis nutrientii. Fertilizanti folosesti?

Da, asa este.
Dar mai ales in poza de AICI se poate vedea cu Eleocharis Acicularis are capetele uscatele. La aprox 90 l - am un con in substrat de aprox o luna. Fertilizanti lichid folosesc PlantaMin. Si totusi lucrurile nu-mi merg bine. Am CO2, lumina 0,7w/litru, schim apa aprox saptamanal...

chitron wrote:sunt hybrizi de Frenatus cu siamensis si sunt adusi de la Chisinau ,acestia sunt facuti de un maestru intrale injectiilor hormonale si se gasesc pe piata de aproximativ un an.
Daca esti atent acestia au o tenta rosiatica pe aripioare.

De ce n-ar fi Siamensis algae eater?
De la bun inceput n-am vazut tenta rosiatica pe aripioare. Sa fie chiar asa de discret? M-am uitat atent dar ... nu stiu... ar fi... n-ar fi ... si daca ar fi atunci e chiar foarte, fff foarte discret ... mai degraba as spune ca nu exista.

alcoor wrote:nu prea se vede bine in foto dar seamana cu titeya.

Nu, nici vorba. Titeya sunt chiar rosiatici.
[Email]
addiy
Junior member

IP:

Mitica wrote:Mie mi se par SAE. Seamana foarte mult cu ce am eu acasa numai ca ai mei au o tenta de galben. Au mustati ai tai? Imi pare rau nu nu am aparatul ca punem si eu niste poze cu ai mei
Din pozele am vazut ca papa alge, asa ca eu cred ca sunt mari sanse sa fie SAE
Uite aici o poza cu elementele de identificare pentru SAE

Singura diferenta vizibila ar fi de culoare. Cei din foto de pe site-ul indicat sunt putin mai galbeni decat ai mei.

i-am cumparat pe astia sub numele de P EPALTEORIN pentru ca nu erau SEA, nici FOX. Ajuns acasa, i-am pus in acvariu si se pare ca se ocupa destul de binisor de alge. am intrat pe internet sa ma documentez dar mai mult am intrat in ceata vazant asemanarea aproape perfecta cu SAE. Nu mai spus ca numele sub care sunt vanduti nici nu exista in internet.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

chitron wrote:nu este nici siamensis nici kalopterussunt hybrizi de Frenatus cu siamensis si sunt adusi de la Chisinau ,acestia sunt facuti de un maestru intrale injectiilor hormonale si se gasesc pe piata de aproximativ un an.

chitron wrote:Si spune te rog de unde i-ai cumparat daca se poate

Am vazut si eu ceva asemanator adusi de tipii de la Profipet. Stii cumva daca e vorba despre aia adusi din Chisinau?
Dunga neagra nu se continua pe caudala iar anala, dorsala si abdominalele nu sint negricioase => nu-i kalopterus.

Diferentele se vad bine aici.

Poze: smilie ... Poze cu plante
addiy
Junior member

IP:

chitron wrote:Incearca sa faci o poza mai apropiata.Si spune te rog de unde i-ai cumparat daca se poate.

Am sa incerc, desi este foarte greu sa prinzi o poza buna.
I-am cumparat din Cora. Cei care mi i-au vandut ... erau cam paraleli in domeniul acvaristici. Imtrebam de ceva... imi raspundea in termeni f generali sau cunoscutul raspuns "nu stiu, nu sunt eu cel care ...." Din cate am inteles n-au mai avut asa ceva. Mai erau vreo 8 bucati.

MARELE ALB wrote:
Am vazut si eu ceva asemanator adusi de tipii de la Profipet. Stii cumva daca e vorba despre aia adusi din Chisinau?
Dunga neagra nu se continua pe caudala iar anala, dorsala si abdominalele nu sint negricioase => nu-i kalopterus.

Diferentele se vad bine aici.

Am vazut site-ul recomandat. Ce am eu sunt identici. Tot ce am citit si am vazut pana acum imi spune ca ar fi SAE. Si ma face sa cred ca sunt. N-am gasit nici un argument impotriva.
[Email]
addiy
Junior member

IP:

chitron wrote:Atunci, dupa pozele tale si dupa ce mi-ai mai spus si de unde i-ai cumparat pot sa intaresc raspunsul care l-am dat si mai sus (hybrid).

Nu-mi permit sa te contrazic. Am sa incerc o poza mai buna.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: