[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
astept sfaturi si pareri(incercare trecere la ciclide)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare la toti colegii !
Am decis mai de pe la inceputul anului sa incerc trecerea de la acvariul meu plantat (home made 90 l) ,la unul mai mare 180 l, si fara plante .Nu stiu exact cat de bine mi-a iesit ,insa astept pareri si critici. Bineinteles ca la cel plantat nu am renuntat, sotiei ii este prea drag de el si nu mi-a dat voie sa renunt si parca nici eu nu m-as indura sa fac asta .
Atasez niste poze cu cel plantat,care este cunoscut de catre unii din colegii mai vechi,si pt care am incasat si nr critici,dar cu folos.
De asemenea o sa pun niste poze cu cel pt ciclide ,in speranta ca voi putea obtine niste sfaturi cu ce ar mai trebui facut sau modificat la acesta . Aici stiu ca am doua mari greseli: planta artificiala asezata in colt,pe care am pus-o mai mult sa dea putina culoare in acvariu,si faptul ca am bagat hemicrhomis impreuna cu iododopheus si caeruleus,dar o voi rezolva cat de curand.

Va multumesc si astept pareri si sfaturi de la voi dragi colegi!
[Thumb - DSC_0448.jpg]

[Thumb - DSC_0642.jpg]

[Thumb - DSC_0638.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 20/05/2013 14:03:33

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
borsec
Member
[Avatar]

IP:

salutare,

mie imi place dar scapa de plasticul din apa si incearca sa ascunzi frutunu de la bulele de aer.

ps :eu sunt fan hemacromis dar de care ai bimaculatus, gutatus sau lifalili??

eu am o gasca de 25 de lifalili.

bafta si spor.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2013 14:16:40

bere + liber = relaxare
[Yahoo!]
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

salutare !

daca nu ma insel ,si stai cumva prin delfinului ,pantelimon , atunci toti puiutii sunt de la tine . adica lifalili. multumesc pt ei ,au crescut mari si frumosi.
se pare ca ai avut mana buna ,din 16 pui nu am avut nici o pierdere

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
borsec
Member
[Avatar]

IP:

da mi-am amintit deci ai lifalili

imi pare bine sa auda ca nu ai avut pierderi

sa te bucuri de ei si sper sa se formeze macar 1-2 perechi sa vezi show la depunere si cum ingrijesc pui.

bere + liber = relaxare
[Yahoo!]
radu_dragan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,nu sunt un mare cunoscator dar cel putin mie nu mi place lemn cu pietre calcaroase
Ciclide americane ,craci
Ciclide africane ,pietre calcaroase
Daca puneai alte pietre dadea foarte frumos pt ciclide americane talie mica,spun talie mica deoarece acvariul nu este pt americani mari
Ciclide africane,pietre calcaroase,nisip fin,anubias....deja vad ca vrei sa ti 3 speci ,cred ca pt volum acvariului tau este prea mult si lifalili nu sunt compatibili cu caeruleus
Sper sa nu te supere prea tare criticile mele ,din contra poate le vei anaziza si poate ti dai sema ca pe undeva gresesti
Bafta
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut,

Nu comentez "aranjamentul", deoarece gusturile nu se discuta...

- am avut buturuga de lemn, in bazinul cu africani... nu e nefiresc!
- eu as "merge" pe 2 perechi de Hemichromis, si atat!
- le-as "separa" teritoriul in 2 parti, cu ajutorul lemnelor sau a unor pietre... astfel incat fiecare pereche sa "stapaneasca" o jumatate de acvariu.
- spectacolul dat de o familie cu pui este ceva exceptional!
- daca vrei totusi mbune (caeruleus si iodotropheus), atunci eu iti recomand sa renunti la hemichromis.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
borsec
Member
[Avatar]

IP:

asa cum zice si koala am avut si eu 2 perechi care avea fiecare jumatate de acvariu dar inevitabil una din perechi a pus stapanire pe acvariu.

dar cand depun si au grija de pui este ceva foare frumos sunt niste parinti foarte devotati.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2013 19:43:26

bere + liber = relaxare
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: