Author |
Message |
Florin Motiu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/03/2013 20:00:42
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Florin Motiu
Junior member
IP:
|
A-si propune cu permisiunea administratorilor sa deschidem un topic adresat tuturor detinatorilor de ciclide africane din tara, fie ca sunt ei, crescatori sau simpli detinatori a unui acvariu sau mai multe de ciclide africane, pentru a posta fiecare: ce ciclide detine, de unde este, date de contact, ce pet shopuri sunt in localitatea de unde provine, ce africani se gasesc acolo, astfel incat sa se poata face un centralizator national al celor care indragesc ciclidele africane si crearea unor legaturi intre acestia. A-si extinde aceasta arie chiar si cu informatii zic eu uitile despre pet shopurile din Ungaria, Serbia pe unde am fost personal , crescatori , siteuri din aceste tari. Consider ca acest demers este unul cat se poate de util deoarece, am constatat ca nu prea se cunosc si nu exista legaturi intre detinatorii, crescatorii de ciclide africane din tara. Pe de alta parte, acesta cred ca ar putea fi un prim pas pentru organizarea si la noi in tara a unei expozitii cu vanzare pe tema ciclidelor africane in genul celei de la TERAPLZA din Ungaria de exemplu sau a celor din Cehia si Slovacia (unde vin detinatori ai tuturor speciilor de pesti din mai multe tari (Ungaria, Slovacia, Polonia,Cehia si mai putin din pacate din Romania) ,, asta binenteles cu acordul administratorilor.....
This message was edited 2 times. Last update was at 18/07/2016 14:03:41
|
|
 |
floringusa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/03/2013 10:27:17
|
floringusa
Junior member
IP:
|
personal , sustin aceasta idee
acum ... sa vedem ce zic si cei cu experienta
cu siguranta parerea lor va conta cel mai mult
numai bine
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/03/2013 10:36:57
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
Sustinem si incurajam orice initiativa care face ca acvaristica sa fie mai cunoscuta, mai accesibila si care ii va face pe membrii forumului sa se stie sustinuti/ajutati atunci cand au nevoie de informatii sau ajutor  ... si nu incalca regulamentele forumului
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
Arhitectul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/03/2013 11:36:14
|
Arhitectul
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f1f485b532be392dd7964f94dbd0562a.jpg)
IP:
|
Si mie mi se pare laudabila initiativa.
Din pacate sunt foarte la inceput si nu siu daca voi putea emite pareri - intalnirile intre acvaristi si "expozitiile" mi se par benefice.
Numai bine !
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page |
|
 |
Cricky
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/03/2013 12:21:57
|
Cricky
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/dac32839a9f0baae954b41abee610cc0.jpg)
IP:
|
....dar cu siguranta poti emite pareri cu privire la aranjamentul stancilor din acvariu....
|
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/03/2013 12:51:37
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
V-am facut topicul Sticky
- puneti aici adrese de magazine fizice si on-line,
- puneti date de contact pentru crescatorii de "africani",
- postati orice vi se pare interesant... o carte aparuta, o expozitie, o vizita la un magazin din strainatate, etc.
Nu pierdeti din vedere subiectul topicului si nu divagati aiurea....lasati topicul "curat" si concis. Merci!
Later edit: NU postati linkuri "de vanzare"! Nici de aici, nici de pe alte forumuri!
This message was edited 1 time. Last update was at 17/03/2013 12:53:11
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
Florin Motiu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2013 09:46:14
|
Florin Motiu
Junior member
IP:
|
Din moment ce am avut aceasta initiativa, o sa incep eu, cu orasul meu -Arad, sa va prezint ce este pe aici in domeniul ciclidelor africane.
Ca si pet shopuri :
1. Zoomania cu doua locatii -unul pe Calea Victoriei Nr 41-43 , tel 0257.275.001 si unul la Mallul Galleria -Calea Aurel Vlaicu Nr . 225-235. Mobil: 0733.400.260. (la cel de pe Calea Victoriei detin un acvariu de 400 L cu africani populat printre altele cu foarte multi caeruleusi maturi si unul mai mic, cu pui de 3-5 cm.) (la cel din Mallul Galleria au un singur acvariu de africani ,populat cu pui de 4-5 cm (Caeruleus, Maylandia Esthere, Pseudotropheus Elongatus Mpanga)
2. PET SHOP PIRANYA cu doua locatii :una in mallul Atrium situat in Arad, Calea Aurel Vlaicu nr.10-12 (detin un singur acvariu populat cu pui de africani Malawi dar si cativa Duboizi) si locatia a doua situata pe STR. ?IRIANU I. RUSU NR. 1, Telefon: 0257 210 898 (detin un acvariu de africani de 200-300 L.)
Ca si crescatori de africani pe Arad , o sa ma limitez la a ma prezenta pe scurt doar pe mine, ceilalti in jur de 15-20, fiind mai mult detinatori a 1-2 acvarii de africani, care valorifica mai mult surplusul sau detin si alte specii comune de pesti de acvariu, comercializand in general si alti pesti de acvariu si accesorii acvaristica, pe piata de pesti din Arad. Fiecare avand posiblitatea de a se prezenta personal pe acest topic.In acest sens, o sa port o discutie cu ei si o sa-i invit sa se prezinte personal, pentru ca fiecare stie cel mai bine, ce ciclide detine in propriile acvarii.
Drept urmare, eu detin urmatoarele :
- 1 acvariu de 720 L populat cu ciclide africane mature,
- 1 acvariu de 260 Litrii populat tot cu maturi,
- 1 acvariu de 200 Litrii cu maturi in devenire achizitionati din Beograd si Budapesta,
- 5 acvarii de 160 Litrii (populate cu puiet avand dimensiuni cuprinse intre 1-5 cm)
- 1 acvariu de 60 litrii
+ alte doua acvarii in proiect.
Ca si speci, detin 43 de specii de africani, dar pentru ca sunt destui de multi (peste 550 de pui si in jur de 100 maturi ) cu dimensiuni diferite pe fiecare specie , precum si pentru a nu face reclama la siteul meu (unde se gasesc descrise amanuntit pe specii, stoc, dimensiune, pret) ma limitez la datele mele de contact : telefon 0747-252265 sau email: motiuflorin75@yahoo.com.
Precizez ca in Arad exista si o frumoasa piata de pesti , care se tine in fiecare duminica , locatia fiind Piata Mihai Viteazu, intre orele 7-14 aproximativ . Aici se pot gasi foarte multe specii comune si rare de pesti de acvaristica dar si ciclide africane, fara a se pune accentul pe africani. Se ma gasesc: acvarii,accesorii de acvaristica, hrana : fulgi, granule si congelata, provenite din Cehia, Polonia, Ungaria, (inclusiv SAK GREEN (-granule si fulgi) care am constatat ca este o hrana foarte apreciata si cautata in tara de catre detinatorii de ciclide).
Daca o sa existe interes din partea celor care iubesc ciclidele africane, o sa postez si adrese ale crescatorilor de ciclide africane si Pet Shopuri din Ungaria si Serbia pe care le-am vizitat personal. De asemenea as-i ruga ca din fiecare oras sa se prezinte macar 1-2 persoane cu descrierile facute de mine mai sus, pentru a ne putea cunoaste si daca vom ajunge in orasele respective, sa stim unde putem sa ne indreptam in cautarea CICLIDELOR AFRICANE. Va multumesc.
|
|
 |
claudiu-ionut
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2013 10:37:13
|
claudiu-ionut
Junior member
IP:
|
Buna Ziua . Sunt din Arad si de cand asteptam un astfel de subiect despre ciclide , adrese de pet shopuri din fiecare localitate , cu toate ca toata lumea vinde ciclide , cumpara ciclide .Detin si eu 2 acvarii ( unul de 200 litri si unu de 120 litri ) nu sunt crescator dar ideea de a explica si ajuta pe fiecare , cu informatii despre locatiile unde gasim ciclide in tara este o buna idee a lui Florin Motiu si il sustin in aceasta initiativa .
This message was edited 4 times. Last update was at 18/03/2013 10:44:46
|
|
 |
Florin Motiu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/03/2013 09:04:41
|
Florin Motiu
Junior member
IP:
|
Chiar nu sunt crescatori in tara de africani sau iubitori de ciclide care sa-si prezinte locatiile din orasul lor unde se gasesc ciclide, pentru a fi cunoscute? Sau sunt prea comozi ca sa se prezinte si sa se faca cunoscuti tuturor....oare de ce ???
|
|
 |
Arhitectul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/03/2013 03:50:43
|
Arhitectul
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f1f485b532be392dd7964f94dbd0562a.jpg)
IP:
|
Buna seara !
Eu am inceput acvaristica in 2013. Nu ma pot numi crescator de Ciclide pentru ca sunt un simplu incepator invatacel.
Ce pot eu sa spun este ca in Bucuresti am gasit foarte putine PetShopuri care comercializeaza ciclide africane. La celebrul Hornbach au doar 2-3 specii de Malawi si ceva din Tanganyka dar pe acestia nu ii recunosc dupa denumire. Am vazut ceva ciclide la Coralis in Drumul Taberei dar putine fata de varietatea de pesti de acolo. La Maxi Pet in militari m-am dus dupa niste teste de apa pe care nu le-am gasit in Hornbach si pot spune ca erau si ei slab reprezentati la capitolul ciclide africane. Aveau alte ciclide spectaculoase.
Si mai sunt magazinele online binecunoscute.
Nu am vazut nicaieri la un petshop un acvariu cum vad pe net la crescatorii cu vechime.
Chiar nu sunt crescatori in tara de africani sau iubitori de ciclide care sa-si prezinte locatiile din orasul lor unde se gasesc ciclide, pentru a fi cunoscute? Sau sunt prea comozi ca sa se prezinte si sa se faca cunoscuti tuturor....oare de ce ???
Cred ca sunt crescatori multi care fac asta doar din pasiune si nu sunt interesati de latura comerciala. Si probabil nu ii intereseaza sa se prezinte aici. Cred ca fiecare are furnizori proprii de ciclide autoctone sau din import. Maestrul Pomi mi-a recomandat pe forum 2 alternative de a ma dota cu ciclide dar nu vreau sa postez aici. Mi se pare normal sa-si prezinte fiecare marfa proprie. Eu pot spune doar ca am fost multumit de serozitatea lui Relu din Timisoara. Cred ca oricine stie cine e.
Cand o sa trec la acvariul cel mare in vara asta voi studia atent speciile compatibile cu ce am acum pentru a realiza o populate "armonioasa". Pana atunci astept si alti cunoscatori si crescatori de africani sa se prezinte aici. Cred ca si daca nu vand ciclide unii din colegii nostri de forum pot oferi informatii despre achizitiile lor. Si de ce nu poate unii se pot asocia la un import sau la un transport de departe pentru diminuarea costurilor. (e doar o parere)
Numai bine !
This message was edited 1 time. Last update was at 23/03/2013 03:54:48
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page |
|
 |
aLLLx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/03/2013 10:12:50
|
aLLLx
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/8a94ecfa54dcb88a2fa993bfa6388f9e.png)
IP:
|
Un crescator de ciclide africane si nu numai, de la care am cumparat si pot spune ca ai intradevar ce alege:
Eugen 0751 955 622
Mai jos aveti dovada:
https://www.dropbox.com/sh/cog2xhutbsob2ow/Xonvgbu1AM
https://www.dropbox.com/sh/0nuj9l9346po7uj/OtxYEJqKOd
https://www.dropbox.com/sh/tcj8tut5u92k661/9PYd0TJi7S
In Bucuresti face livrari gratis.
P.S. Sper sa nu se supere ca ii fac reclama  !
This message was edited 1 time. Last update was at 23/03/2013 10:15:31
|
|
 |
c.c.c.
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/09/2013 23:44:06
|
c.c.c.
Junior member
IP:
|
Buna seara!
Numele meu este Cristi, sunt din Iasi,si am inceput sa cresc ciclide de aproape 1an si jumatate, si am inceput sa le iubesc tot de atunci , aveam pe atunci 1 acvariu de 60l, iar acum am 1 acvariu de 300l , unul de 200l, unul de 110l si unul de 100l in care am ciclide de Tanganika, restul sunt cu malawi.
Ca si specii malawi detin :aulonocara jacobfreibergi eureka red 1m si 5 f + cred ca vreo 40- 50 pui la 4-5cm
Labidochromis caeruleus multi maturi si 40-50 pui la 4-5 cm
Pseudotropheus socolofi 1m si 2f +11 pui la 7-8cm
melanochromis johanni 1m si 1f + 15-16 pui la 10-12 cm
aulonocara firefish red dragon 1m si 1f super de frumosi amandoi
Otopharynx lithobates 1f , masculul a decedat, nu stiu de ce??? am plecat in vacanta si cand am venit era mort  ????
Aulonocara hansbaenschi, Red Shoulder 2m si 6 f
Pseudotropheus flavus 1m si 2f + 12 pui de 2 saptamini
Elongatus Mpanga 1m si 2f + 25-30 pui la 3-4cm
Labeotropheus trewavasae 1m si 1f.
Melanochromis auratus 1m si 1f.
Toti acesti pesti maturi locuiesc intr-un acvariu de 300l, puii sunt intr-un acvariu de 100l, stiu ca sunt foarte multi , atatea familii in 300l insa nu pot renunta la nici unul dintre ei si imi pare rau, ii c-am chinui..  ..stiu ca multi nu sunt de acord, dar sunt innebunit dupa ei, vestea buna este ca viitoarea locuinta va fi de 200cm/100cm/50cm, asta se va intampla cred ca in 2014 vara.
In celalat de 250l mai am:Maylandia Greshakei o familie superba de 5m si 10-12 f
Pseudotropheus zebra O.B familie mare si acolo
Labeotropheus trewavasae 2m si 4f
acey 2m si 3f etc...
In cel de 110l sunt pestii de Tanganika :Neolamprologus similis 2m si 5f cu scoicutele lor si bineinteles cu puisorii lor.
Julidochromis marlieri 1m si 1f.
Altolamprologus compressiceps 2m si 2 f.
Altolamprologus calvus Black Zaire 2m si 2f
cyprichromis leptosoma (mpulungu) 2m si 12f
La Tanganikani cred ca maiine li se schimba norocul ca le-am comandat un acvariu de 250l  !!!
C-am acestia ar fi pestisorii cu, care ma mandresc deocamdata. Caut in disperare Placidochromis Phenochilus Mdoka "White Lips" si as fi super fericit sa achizitionez o familie de 2m si 3 femele. Daca stiti pe cineva v-as fi recunoscator.
Majoritatea pestilor sunt achizitionati (nu vreau sa fac reclama nimanui, daca vi se pare ca este reclama va rog stergeti aceasta fraza) de la magazinul lui Dan Arghire, si credeti-ma pe cuvant omul ala este o enciclopedie in materie, are si acvarii marine, si malawi, si thanganika, si america, are c-am tot ce vreti.
Daca supar pe cineva cu acest topic rog sa ma scuze si orice sugestie este bine venita.
Multumesc de intelegere!
|
|
 |
Florin Motiu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/09/2013 12:08:28
|
Florin Motiu
Junior member
IP:
|
Salut Cristi,
Ma bucur ca ai introdus si orasul Iasi in circuitul detinatorilor de ciclide africane. Astept si alti detinatori, crescatori de africani sa se prezinte aici, dar si locurile de achizitie al ciclidelor africane din fiecare oras, pentru a fi cunoscute de catre toti iubitorii de africani.
This message was edited 1 time. Last update was at 08/09/2013 12:10:23
|
|
 |
elluci
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/02/2014 15:52:44
|
elluci
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4cfbc51c4d39c53146a0064ca373ddef.jpg)
IP:
|
Si Brasovul are cel putin un incepator in acvariu cu ciclide, Lucian ma numesc am un acvariu de 180 l complet dotat cu 15 cilide mature si aprox 30 de pui.
Ca si magazine acvatice in Brasov eu stiu de Zoomania de pe Nicolaie Titulescu (str cu politia - brasovenii stiu - ) dar nu sunt foarte dotati in ceea ce inseamna cichlidele, Horbach Brasov la iesire din Brasov spre Ghimbav, si mai e un magazin in piata astra care mie mi-a placut. Astept si alte postari ale brasovenilor.
|
|
 |
Ben
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/02/2014 21:11:20
|
Ben
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f471223d1a1614b58a7dc45c9d01df19.jpg)
IP:
|
Super initiativa! Eu reprezint Petopia Exotics un Pet Shop relativ nou deschis in Brasov str. Zizinului 44. Pe partea de acvaristica printre alte specii avem in magazin un bazin de aprox. 300L cu ciclide africane (Malawi/Mbuna). Personal sunt pasionat mai mult de sud-americani care sunt mai bine reprezentati in magazin ( oscari, vieja synspillum, manuaguense, green terror, geophagusi, severumi, multispinose, jack dempsey, tetramerum, citrinellum, labiatus, etc.). Din pacate cererea pe partea de africani nu m-a motivat pana acum sa aduc mai multe specii insa sunt deschis permanent la cereri!
|
|
 |
|