Salutare !
Apelez la colegii mai experimentati pt a cere ajutorul intr-o problema .
Detin doua acvarii ,unul de 80 l (home made ) si unul de 54 (Juwel).
acvariul de 54 l-am cumparat de pe forum impreuna cu toate accesoriile(filtru intern 400l/h,incalzitor ,etc)
in acvariul de 80 aveam un filtru aquael de 260l/h care si-a facut treaba exccelent mai bine de un an . De curand am facut greseala sa schimb filtrele intre ele deoarece cel pe care il aveam in cel de 54 lera mai puternic ,adica de vreo 400l/h.
De vreo doua luni ,dupa ce le-am schimbat intre ele ,in acvariul de 80 l( filtru de 400/h) totul este ok,apa este chiar foarte limpede ,insa in cel de 54 l (filtru de 260l/h) este albicioasa ,cu particule in ea .
Fac schimb de apa 30% saptamanal in ambele acvarii,filtrele sunt orientate spre suprafata apei ,astfel incat sa o valureasca ,dar nu reusesc sa fac nimic ,totul este la fel . Nu as vrea sa recurg la tot felul de solutii sau mai stiu eu ce(deocamdata)
Ceea ce nu inteleg este cum de un filtru de 260l./h si-a facut treaba intr-un acvariu de 80 l,iar dupa ce l-am pus intr-unul mai mic nu-si mai face treaba .
sa presupunem ca s-a deciclat in momentul schimbarii. au trecut totusi doua luni si apa este la fel.
Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi?
|