[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
apa albicioasa ,particule...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare !

Apelez la colegii mai experimentati pt a cere ajutorul intr-o problema .
Detin doua acvarii ,unul de 80 l (home made ) si unul de 54 (Juwel).
acvariul de 54 l-am cumparat de pe forum impreuna cu toate accesoriile(filtru intern 400l/h,incalzitor ,etc)
in acvariul de 80 aveam un filtru aquael de 260l/h care si-a facut treaba exccelent mai bine de un an . De curand am facut greseala sa schimb filtrele intre ele deoarece cel pe care il aveam in cel de 54 lera mai puternic ,adica de vreo 400l/h.
De vreo doua luni ,dupa ce le-am schimbat intre ele ,in acvariul de 80 l( filtru de 400/h) totul este ok,apa este chiar foarte limpede ,insa in cel de 54 l (filtru de 260l/h) este albicioasa ,cu particule in ea .
Fac schimb de apa 30% saptamanal in ambele acvarii,filtrele sunt orientate spre suprafata apei ,astfel incat sa o valureasca ,dar nu reusesc sa fac nimic ,totul este la fel . Nu as vrea sa recurg la tot felul de solutii sau mai stiu eu ce(deocamdata)

Ceea ce nu inteleg este cum de un filtru de 260l./h si-a facut treaba intr-un acvariu de 80 l,iar dupa ce l-am pus intr-unul mai mic nu-si mai face treaba .

sa presupunem ca s-a deciclat in momentul schimbarii. au trecut totusi doua luni si apa este la fel.

Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi?

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Da-ne mai multe amanunte despre acvariu (stoc viu, substrat, hranire, schimb de apa, orar lumini, ce fel de lumini, etc.)... asa, la prima vedere, ar putea fi o explozie de infuzori.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

atasez si niste poze cu cele doua acvarii ca sa va puteti da seama cam despre ce vb . In acvariul cu problema ,(juwel) tocmai dadusem de mancare pestilor,asa ca ceea ce se vede este mancare . problema este ca apa este mult mai albicioasa decat se vedea in poza ,aceasta fiin una mai veche.
[Thumb - DSC_0226.jpg]

[Thumb - DSC_0220.jpg]

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

acvariul este populat cu doi pangasius ,un labeo ,si un xipho( mai razboinic) .
substrat: pietris 4-5 mm,acelasi ca si in acvariul mare.
iluminare : dimineata 9-12 ,dupa amiaza 17 -21
despre neonul din acvariu nu pot oferi detalii,decat ca este lumina calda ,dar nu stiu de cati watti.

treaba este ca la inceput,pana sa schimb filtrele intre ele ,nu am avut aceasta problema cu apa ,nici macar in perioada de ciclare .

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: