[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Deontologie de respectat in aria vanzari  XML
Forum Index » Vanzari
Author Message
calin
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 06/10/2003 17:26:05
Messages: 349
Location: Orastie
IP:
Offline

Domnul Lucian a scris cu 8 ani in urma niste reguli care trebuie sa le respectam in aceasta arie.
Parerea mea ca trebuie adaugat cu Bold produsele care se vand trebuie probate in fata omului[i].Adica atunci cand cumperi un filtru nu cumperi ceva de genul frumos la vedere ,lucrul ala trebuie sa se incadreze intr-un minimal de parametri.
Adica am un filtru de 4.5 ani Teratec 600 -functioneaza bine fara probleme.Cand am vazut un anunt cu unul folosit 2 ani Tetratec 700 la 150 ron.Am zis ca e un lucru clasa intai sa-l iau.Ii spun la om ca vreau sa-l probez.Imi spune ca nu e nevoie.
Il iau bat 50 km dus intors ma stradui o dupa masa nu merge nicicum.El mi-a spus ca mi-l ia daca nu merge dar de ce sa pierd doua dupa mese ,doua drumuri de 50 km dus intors pana la Deva ????
Il duc.Dupa o zi imi trimite un film ca merge si ce i-a facut.
DA!!DE acord!!Dar astea trebuiau facute inainte!!
Parerea mea ca Lucian trebuie sa scrie acolo produsele care au motor trebuie verificate daca functioneaza in prezenta cumparatorului.
Oricum m-am lecuit,e o vorba prea saraci ca sa luam lucruri ieftine.

Discutam cu cineva in urma cu mai multi ani ca ia uite ca el face aici nu stiu ce job care in Germania ar lua nu stiu cate mii de euro.Omul nu era foarte organizat de felul lui dar visa.Am o ruda apropiata in Germania si stiu cum sunt oamenii de acolo.Am vrea sa fim in Germania cu apucaturi de romani.
Ghandi spunea :"fii tu schimbarea care vrei sa fie in lume!!"
De-a lungul timpului am mai dat doar un feedback negativ si am realizat ca omul nu stie cum trebuie sa se poarte cu altul.Am realizat cu toata parerea de rau ca trebuie sa dau se negative ca altfel ma intalnesc prea des cu aceleasi situatii!!

[Acvarii 2019 url=http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45626.page]
[Email]
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 07/10/2010 21:32:59
Messages: 404
Location: Târgu Jiu
IP:
Offline

Eu nu inteleg, ati facut tranzactia in fata blocului? N-ati avut o priza in apropiere sa verifici. Daca doar curge si nu este fisurat nu cred ca nu se poate remedia. La 150 luat pe neincercat trebuia sa te gandesti ca are nevoie de ceva bibileala.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/01/2013 01:25:27

zvarr
Membru de baza

Joined: 10/08/2012 10:39:47
Messages: 347
Location: Bucuresti Berceni
IP:
Offline

Eu zic ca tine de bun simt, mai mult decat de obligatia clientului de a testa. Intr-adevar vanzatorul poate sa dea o garantie de functionare, dar chiar si asa...nu intotdeauna merita increderea. La externe parerea mea ca cea mai sigura metoda e testarea cu functionarea in acvariu timp de cateva minute continuu. Daca nu are nicio problema si omul te lasa sa faci aceasta proba , poti sta linistit. Mai rau cand nu mai are acvariu sau faci proba in cada, unde nu poti observa daca e o picatura pe el pt ca deja e putin stropit de apa sau alte probleme mascate.
Poate pt unii useri 150 ron nu e o suma considerabila, dar cand achizitionezi un produs ai pretentia de la el sa mearga conform prezentarilor vanzatorului, fie ca e el reprezentant autorizat sau persoana fizica ce vinde un obiect SH.
Mai multa atentie pe viitor, imi pare rau pt tine.
calin
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 06/10/2003 17:26:05
Messages: 349
Location: Orastie
IP:
Offline

Pai tranzactia nu a fost in fata blocului dar stiam o vorba ca omul ii vede pe alti cum se vede pe el.Deci eu dadeam o scula cumsecade chiar daca omului nu i-o probam.Priza a fost prin apropiere dar problema ca filtrul era desfacut pe componente asa cum l-am luat pe al meu acum vreo 5 ani nou din magazin.Deci dura pana erau toate puse la un loc.Si eu ca un flet cred in oameni .
ASTA E UN PACAT CAND CREZI PREA MULT IN OAMENI SI ZICI SA NU FII TU PREA DIFICIL!
Am ziss OK.L-am luat!
Filtrul imi spune dupa aia ca nu a fost folosit mai ieri... De mai bine de un an.
DAca 150 ptr unii nu e mult ,ptr mine este!Adica mai bine imi iau un Aquael fan 3 cu aprox 110 ron decat unul extern care merge nu merge?!?
Ptr mine idei cu silicon pe garnituri mi se par aiureli ptr ca ma gandesc la mediul acvatic.Sau treburi ca trebuia taiat din nu stiu ce furtun (ca tragea aer fals)astea trebuiau rezolvate inainte de vanzare.
Legat de idea cu second hand si ca ar fi ieftin, parerea mea ca unul luat nou si vandut a doua zi nu merita mai mult de 80% din pret si daca nu l-ai pornit.Fiindca daca eu nu am un castig de ce sa nu-l iau din magazin???

De-a lungul timpului am scapat de "plase" cu bani mai multi ,simplu cu un search inainte pe Gooogle .Acum am dat inainte si nu am gandit.Am citit de cazuri cu aer prin capac (si omul deziluzionat de second hand) si am ajuns la concluzia ca nu imi mai trebuie second hand.
Anuntul a fost tentant ptr ca mi-am zis la doi ani e un filtru clasa intai,avand in vedere ca al meu la 4.5 ani merge brici.
In toata treaba e o chestie pozitiva ca nu ne-am certat ptr returnare.

[Acvarii 2019 url=http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45626.page]
[Email]
daniel12
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/12/2011 15:58:38
Messages: 855
Location: Bucuresti/Dr.Taberei
IP:
Offline

Ca sfat, nu mai deschide topicuri din astea. Nu esti nici primul, nici ultimul ars. Concluzia este: fii mai atent si mai precaut.

Esti deja al nu mai stiu catelea care ba cere o sectiune de feedback ba se plange ca teparii nu sunt trasi la raspundere.

Lamentatul pe forum ca ti-ai luat teapa nu ajuta pe nimeni si nu schimba nimic. Cam la asta se rezuma ce vreau eu sa zic.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Mai oameni buni,

1. Forumul nu este un site specializat in Vanzari-Cumparari!
2. Nu ne intereseaza sa promovam nimic, nu avem interese comerciale si nu privim cu ochi buni oamenii care intra aici (pe forum) doar cu intentia de "a face un ban".
3. Intelegem ideea de vanzare ocazionala:

- ti s-au impuiat pestii si vrei sa scapi de surplus,
- ti s-a umplut acvariul de plante si vrei sa mai dai din ele,
- ti-ai cumparat un filtru nou si vrei sa scapi de cel vechi,
- ai facut upgrade la acvariu si ai ramas cu cel vechi... vrei sa-l vinzi,
- etc.

Sunt lucruri normale si firesti... am creat rubricile de Vanzare / Cumparare tocmai in spiritul celor enuntate mai sus. De aceea avem regulile acelea (fara "Up", etc.).

4. Daca aveti de lasat vreun comentariu (feedback) o puteti face in topicul respectiv (acolo unde ati facut tranzactia)... NU vom infiinta o rubrica speciala pentru feedback!


Conducerea forumului nu doreste sa se implice in tranzactiile desfasurate intre 2 membri.



Multumim pentru intelegere, topic closed!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
 
Forum Index » Vanzari
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com