[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
neon uv  XML
Forum Index » Cumparari
Author Message
bte
Unripe member

IP:

Cumpar neon uv pt un acvariu de 200 l
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

1. Exista neoane UV dar nu se folosesc in acvaristica.
2. Becuri care sa emita raze UV (sau mai precis UV-C) se folosesc in acvaristica dar nu sunt neoane.

Daca ne poti spune mai exact pentru ce vrei sa le folosesti, te-am putea ajuta mai mult, eventual cu niste sfaturi utile.

Festina lente !
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Severus wrote:1. Exista neoane UV dar nu se folosesc in acvaristica.
2. Becuri care sa emita raze UV (sau mai precis UV-C) se folosesc in acvaristica dar nu sunt neoane.

Daca ne poti spune mai exact pentru ce vrei sa le folosesti, te-am putea ajuta mai mult, eventual cu niste sfaturi utile.

becurile cu raze uv-c se folosesc in special in saloanele din spitale, se gasesc in comert, osram are astfel de becuri.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu va apucati sa improvizati sterilizator cu UV-C pentru ca daca faceti greseli veti plati scump, posibil cu pierderea vederii. Alaturi de butelia pentru CO2, UV-C e un "domeniu" in care nu se admite cirpaceala.

Poze: smilie ... Poze cu plante
stefanp
Moderator

IP:

Pe de alta parte, razele uv au o penetranta mica. Deci pusa in lampa (banuiesc ca asta vrei sa faci cu el, daca ai zis neon), nu ajuta cu nimic acvariul.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Avand in vedere riscurile care pot sa apara in lucrul cu radiatii UV-C doresc sa intaresc si eu afirmatiile colegilor mei:

In ce priveste realizarea sterilizatoarelor cu uv-c acasa, se poate exprima totul in doua cuvine EX CLUS.
Sunt asa de multe motive, incat se poate realiza un tutorial "De ca sa NU incercam confectionarea unui sterilizator uv-c acasa" [Chiar si unele sterilizatoare de firma au mici probleme].

stefanp wrote:Pe de alta parte, razele uv au o penetranta mica. Deci pusa in lampa (banuiesc ca asta vrei sa faci cu el, daca ai zis neon), nu ajuta cu nimic acvariul.

Sticla absoarbe 92 - 95 % din radiata UV, acrilatul (transparent) aboarbe 40 - 60 %, iar in apa razele UV pot patrunde doar cativa cm => La sterilizatoarele cu UV-C se folosesc tuburi de cuartz ... dar nu vreau sa va dau idei.

In ce priveste mesajul lui bte referitor la neoane uv, cred ca este vorba de o confuzie:
Exista neoane uv (UV-A), dar se folosesc pentru terarii si nu sunt de nici un folos in acvaristica.

Festina lente !
n3bunyky
Junior member

IP:

atunci ce spuneti de tub neon germicidal g15t8 acesta este un tub uv sterilizator ce se foloseste in spitale... am si eu unul nu stiu exact cum se foloseste dupa cate am citit acest tub bombardeaza cu particule de mercur.... ar fi util in a dezinfecta un acvariu??' ce parere aveti, multumesc.

NU TE PUNE CU POSTU CA ARE MINTEA ODIHNITA
[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

NU umbla cu improvizatii cind e vorba de CO2 presurizat si UVC.

Radiatiile ultraviolete UVC distrug ADN-ul. Poti sa ajungi la scaderea vederii in cel mai bun caz sau la cancer de piele in caz de expunere mai indelungata.

Daca nu crezi ce am scris te poti delecta mai jos cu un link:

http://www.uvm.edu/safety/lab/hazards-of-ultraviolet-radiation

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2017 13:40:13

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Jimmi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

n3bunyky wrote:atunci ce spuneti de tub neon germicidal g15t8 acesta este un tub uv sterilizator ce se foloseste in spitale... am si eu unul nu stiu exact cum se foloseste dupa cate am citit acest tub bombardeaza cu particule de mercur.... ar fi util in a dezinfecta un acvariu??' ce parere aveti, multumesc.

De ce nu incerci sa il dezinfectezi cu solutile din comert???
Adica sunt singur ca nu vrei sa iti ajunga accidental acel mercur in tine

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2017 14:26:14

Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@n3bunyky imi place ca rasfoieti forumul ca sa cauti raspunsuri in discutiile mai vechi, dar acum se foloseste daca este cazul filtrul uv. Depinde ce problema ai. El are eficacitate maxima in cazul apei verzi

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Adica UVC nu prea are efect in cazul saprolegniazei. Are efect preventiv, dar o data declansata doar medicamentele te pot ajuta. Nu am avut "oroarea" de a avea de a face cu ea si am preferat sa nu raspund in topicul dedicat.

@all - Toate tuburile cu descarcare in gaze de pe piata - mai exact neoanele - (sau marea majoritate de fapt) contin mercur. Cantitati foarte mici, dar au mercur in ele. Mercurul este otravitor cam pt. toate fiintele vii peste o anumita cantitate. Din nefericire nu este eliminat din corp pe cai naturale - nici din corpul nostru, nici din al pestilor.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

n3bunyky wrote:ce spuneti de tub neon germicidal g15t8 acesta este un tub uv sterilizator ce se foloseste in spitale... am si eu unul nu stiu exact cum se foloseste dupa cate am citit acest tub bombardeaza cu particule de mercur....

Nu prea cred ca bombardeaza cu mercur daca nu-l spargi dar "bombardeaza" cu ultrviolete f.f.f. periculoase, de asta se foloseste pentru sterilizare.

Nu-l folosi pentru acvariu.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pe scurt: il mananca-n cur.

Preitene, nu te juca cu focul!! Sterilizatoarele UV, ALTELE DECAT CELE DEDICATE ACVARISTICII, se monteaza la inaltimi la care nu pot ajunge nici macar baschetbalistii. Oare de ce? Nu vorbesc din scripturi ci din cunostinta de cauza. Montare aceste sterilizatoare la Nasta.

Dispozitivele electro-UV anti-insecte, au o lampa UV de maxim 3W. Daca citesti instructiunile de utilizare, iti trece iar ideea cu lampa UV la acvariu (exceptie cele dedicate acvaristicii). Sau poate nu-ti trece, depinde de cat esti de capos.

Forum Index » Cumparari
Go to: