[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
imperechiere beta cu probleme  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
gheran
Junior member

IP:

buna tuturor. cred ca am o problema cu perechea mea de beta am o femela care asa burta mare are ca abea se plimba prin acvariu, si iam pus separat intrun acvariu mai mic, am ridicat nivelul apei la 15 cm si are 28 de grade apa , masculul a facut cuib si ieri am observat ca femela inprastia icrele prin acvariu dupa care incepea sa le adune cu masculul dar nu sunt sigur daca nu leau mancat ca apoi au stricat cuibul de spuma si acum au un pic de spuma la suprafata apei , masculul se plimba si femela sta ascunsa dupa niste frunze
gheran
Junior member

IP:

ma poate ajuta cineva?
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Scoate femela afara si lasa masculul singur cu cuibul, chiar daca e mic. Oricum daca sunt la prima depunere, nu vor avea foarte multi pui, dar invata ei nu iti fa griji. E posibil sa fi salvat cateva icre in cuibul respectiv, ai grija doar sa nu il strici daca scoti femela.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
gheran
Junior member

IP:

mersi de sfat am sa scot acum femela si am sa las doar masculul
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pentru inceput, daca masculul nu mai este interesat de femela ar fi bine sa ii separi, exista riscul ca masculul sa atace femela si chiar sa o omoare. Se poate ca unul din ei sau chiar amndoi sa fie la prima depunere si sa nu fie inca antrenati pentru ducerea pontei la bun sfarsit. Oricum, dupa expulzarea icrelor femela trebuie scoasa din acvariu, masculul se ocupa singur de ingrijirea puilor, asta pana la un punct, apoi trebuie scos si el.

Forum Index » Anabantidae
Go to: