[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
parametrii apa plata buni pentru rcs?  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
Cricky
Member
[Avatar]

Joined: 12/07/2011 16:39:00
Messages: 191
Location: Topoloveni, Arges
IP:
Offline

Salutare!...am tot cautat pe forum despre utilizarea apei plate in acvaristica, si mai ales in cresterea crevetilor, pt ca pe mine asta ma intereseaza. Mai exact as dori sa revin in cresterea red cherry shrimp, unde in Spania ii cresteam cn apa de la robinet, dar aici nu m-am incumetat inca la asa ceva. Cautand o apa plata cu un ph cat mai aproape de 7, am gasit una sa zicem accesibila, cu un ph (bun) de 7,1 insa nu stiu daca celelalte valori pot dauna nevertebratelor. Deasemenea nici nivelul nitratilor nu mi se pare ridicat, dar asta las la aprecierea cunoscatorilor/expertilor

image

Va multumesc anticipat!...
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Personal, sunt un pic confuzat de povestea cu RCS. Inca nu mi-e clara diferenta intre RCS si Sakura, dar in functie de ce gasesti pe piata - au totusi cerinte foarte diferite...

RCS-ii pe care i-am avut (cumparati atat cu denumirea de Sakura, cat si RCS simpli) nu mi-au rezistat la apa de robinet, nici la apa plata. Doar cu apa osmozata si remineralizata la kH 2 am putut sa ii tin in viata si sa ii reproduc. Si am incercat atat de multe combinatii pana am reusit, incat sunt absolut convins de kH 2.
De asemenea, la fel trebuie tinuti si "bee shrimps", samd.

Pe de alta parte, foarte multi spun despre crevetii lor (tot denumirea RCS) ca li se reproduc perfect, in acvariu normal, cu apa de la robinet, cu pesti maricei, ca au prea multi pui samd (ceea ce poate fi extraordinar de frustrant, cand ceea ce gasesti cate in prima varianta).

Ce este important este ca acvariul sa fie ciclat cum trebuie - si dupa o luna sa fie adaugati crevetii .. De asemenea, fara ingrasaminte care contin Cu. Apa cu caracteristicile din poza este foarte buna daca gasesti varianta comuna de RCS (si cel mai bine sa intrebi de caracteristicile apei unde au fost crescuti).

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Severus
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/11/2012 13:43:13
Messages: 1051
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Si eu sunt confuz din cauza celor doua denumiri (red cherry si sakura) avand in vedere ca ele insemna acelasi lucru.
cerry = cireasa (floare de cires) in limba engleza
sakura = floare de cires in limba japoneza
Poate se gaseste cineva sa ne "lumineze" asupra eventualelor diferente.

Eu cresc crevetii in apa de la robinet (fara sa fac alt tratament decat declorinare) si pot sa spun ca se inmultesc "pe banda rulanta". (Nici macar mancare nu le dau prea des).
Totusi, folosesc substrat Shrimp-Soil (Aquatic Nature), dar nu stiu daca acesta este secretul.
Daca considerati ca v-ar ajuta, as putea sa caut un buletin de analiza pentru apa din zona mea, ca sa-l comparati cu cel postat de Cricky.

Festina lente !
dberger
Member

Joined: 07/01/2012 14:42:39
Messages: 164
Location: Medias
IP:
Offline

Severus wrote: as putea sa caut un buletin de analiza pentru apa din zona mea, ca sa-l comparati cu cel postat de Cricky.


Nu stiu in ce masura buletinele de analiza publicate de uzina de tratare a apei sunt reale. In mod sigur raportul de analiza a apei intrun laborator tert ar avea alte valori.
[Yahoo!]
Severus
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/11/2012 13:43:13
Messages: 1051
Location: Bucuresti
IP:
Offline

@ dberger
Observatia este foarte corecta.
Din pacate, eu nu am posibilitatea de a obtine gratuit un raport de analiza realizat de un laborator independent, chiar daca colegii reusesc sa obtina astfel de date.
Sorry

Festina lente !
daniel12
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/12/2011 15:58:38
Messages: 855
Location: Bucuresti/Dr.Taberei
IP:
Offline

Sakura este RCS selectionat genetic incat sa nu mai aiba pete. Este rosu complet. As zice ca diferente ca-i mai sensibil deoarece toate speciile selectionate genetic sunt mai putin rezistente decat sursa din natura.
Severus
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/11/2012 13:43:13
Messages: 1051
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Daniel12 are dreptate. Eu i-am crescut "la comun" dar la unele exemplare pe care le am exista diferenta de culoare / aspect pe care a mentionat-o el.
Multumim pentru clarificare.

Festina lente !
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Asa am citit si eu. Ca ar fi doar selectionati din rcs.
Si ce a patit "severus" am observat si la mine in bazin. Anul trecut am pornit de la cateva bucati de rcs normal, ba chiar unii decolorati bine. Si am avut supriza sa vad prin bazin (sau in afara lui ), exemplare rosii complet si duble in dimensiune. Am si postat la un moment dat in fostul jurnal.

LE: Asa ceva am gasit la un moment dat pe covor. Imi pare rau ca nu apucasem sa-l vad viu, cu siguranta culorile erau si ele mai...vii

image

This message was edited 1 time. Last update was at 12/01/2013 15:59:06


Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cricky
Member
[Avatar]

Joined: 12/07/2011 16:39:00
Messages: 191
Location: Topoloveni, Arges
IP:
Offline

Asa este, la fel si in acvaristica din afara - si aici ma refer strict la Spania - rcs-ul este acelasi lucru cu sakura, mai exact, aceeasi specie: Neocaridina heteropoda sau Neocaridina denticulata sinensis... Singura diferenta este ca Sakura le spune exemplarelor selectionate, cu un colorit mai uniform si mai aprins. La fel ca si in cazul altor colegi, am avut exemplare de rcs ce mi-au facut pui de un rosu aprins, dar si sakura ce au avut descendenti normali... Inca un argument este faptul ca aceasta specie, in versiunea sa naturala/salbatica, nu a avut coloratie, ci au suferit o serie de mutatii, care apoi prin selectii s-a ajuns la rosu punctat (rcs) si rosu aprins (sakura)
 
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com