[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
um02122's Lagoon  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Acces de idiotenie. Si peste sensibil. Si lene extrema.

Am sarit schimburile de apa la toate acvariile pentru trei saptamani. Ca atare, buretele de la AC20 s-a colmatat usurel si debitul a ajuns la picaturi. BioNitratEx a trecut la produs de H2S. Iar eu cand am schimbat apa, am decis sa schimb buretele fara sa curat filtrul si sa scap de H2S din BioNitratEx, ceea ce fac destul de des in Noemi's Reef fara efecte adverse.
Copperbandul nu a apreciat. S-a dus incet in deriva spre vesnicele plaiuri ale vanatorii. N-a ajutat oxigenarea apei, nici schimbul ulterior de mai multa apa. Restul pestilor au fost ok.

Si dovada ca sunt un idiot:

[Thumb - 20160522_060559.jpg]

[Avatar]

IP:

mare pacat.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Mda, pacat de el! ... din greseli invatam. E adevarat ca ar fi ideal sa invatam din greselile altora, da' nu e mereu posibil.
Tu ai avantajul acelui magazin, de unde poti fi sigur ca iei pesti sanatosi / aclimatizati / care halesc / care plm... tot e ceva.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Plm, la marine o sa fie tot mai rau. Recifii se duc naibii, deci si habitatele se micsoreaza. De inmultit pesti marini e o durere. O sa vina si ziua cand o sa tinem in acvarii numai ce se poate inmulti captiv.
Si o sa vedem cum arata recifele doar de prin documentare.
Si de asta ma doare, Copperbandul nu se inmulteste captiv.
In plus, probabil ca un Copperband traieste vreo 15-20 de ani, nu un an de zile.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/05/2016 08:55:53

IP:

Regret pentru Copperband, dar ma bucur ca si altii stiu de problemele expuse de tine. Alea din afara acvariilor.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Raul_C88
Member
[Avatar]

IP:

Pacat de el, chiar este un peste extraordinar . . . . Sper ca intr-o zii sa am si eu un exemplar
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

um02122 wrote:Plm, la marine o sa fie tot mai rau. Recifii se duc naibii, deci si habitatele se micsoreaza.

De inmultit pesti marini e o durere. O sa vina si ziua cand o sa tinem in acvarii numai ce se poate inmulti captiv.
Si o sa vedem cum arata recifele doar de prin documentare.
Si de asta ma doare, Copperbandul nu se inmulteste captiv.
In plus, probabil ca un Copperband traieste vreo 15-20 de ani, nu un an de zile.

Peste tot o sa fie mai rau ! Nu doar coralii se duc naibii, toata planeta o ia la vale.
Totusi pentru corali treaba nu e atat de grava - Coralii sunt extrem de adaptativi iar prin tehnica microfragmentarii si a unor structuri speciale de amplasare, deja au inceput sa se pompeze bani in restaurarea mai multor zone de recif de pe glob.
In ceea ce priveste poluarea oceanica, s-a descoperit o bacterie care o sa rezolve extrem de repede problema plasticului care e cea mai grava.

Clar vor mai disparea din speciile de pesti si de corali insa biodiversitatea este foarte mare.

Mie imi place sa fiu optimist si sunt de parere ca daca omenirea nu se autodistruge nuclear, are o sansa reala de a salva pamantul pentru ca tehnologia evolueaza foarte mult si apar fel de fel de noi tehnici alternative non poluante.

Spre exemplu:
https://www.youtube.com/watch?v=GiEnu_EuSvE

PS daca ajungem sa captam doar 0.1% din energia rezultata de la valurile oceanelor, asta ar satisface necesitatea globala de curent electric de peste 5 ori !!!

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

elven wrote:

PS daca ajungem sa captam doar 0.1% din energia rezultata de la valurile oceanelor, asta ar satisface necesitatea globala de curent electric de peste 5 ori !!!

Cat timp afacerile cu petrol umplu anumite buzunare, nu cred ca se doreste promovarea energiei alternative..

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Azi am vrut sa curat geamul cu magnetul de TFL. Pana sa recuperez partea uda de pe nisip, mi-au furat-o pistol shrimpii. Am incercat s-o recuperez cu un magnet de la pompele tunze, dar se pare ca au dosit-o bine.

Mai mult, au incercat sa fure si magnetul tunze, dar ala e prea mare si prea greu, asa ca n-au reusit.

I'm pissed

[Avatar]

IP:

Aia-s ca tiganii, fura fier vechi.
Pune iute capacu' pe bazin, ca-ti ciordesc si tigaile din bucatarie.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mai, am inteles ca minele de neodymium din China (singura sursa) s-au privatizat, deja Tunze a renuntat la magnetii cu neodymium, au trecut la cei de ferita.

Nu-s prosti, dar in afara de furat fragi si taiat crengute de gorgonieni, nu m-au prea ofticat (pana acum).

IP:

Oftopic (aproape) - cam cite din animalele de recif (ce specii adica) se pot reproduce in acvariu? In conditiile care pot fi asigurate si de oameni normali?

@um02122 - nu am uitat de desene.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/06/2016 19:46:51

elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

liv1305 wrote:Oftopic (aproape) - cam cite din animalele de recif (ce specii adica) se pot reproduce in acvariu? In conditiile care pot fi asigurate si de oameni normali?

mare parte din corali se pot reproduce in captivitate si nu vorbesc exclusiv de conditii de laborator.
in ceea ce priveste pestii si nevertebratele e mai grav....

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

elven wrote:
liv1305 wrote:Oftopic (aproape) - cam cite din animalele de recif (ce specii adica) se pot reproduce in acvariu? In conditiile care pot fi asigurate si de oameni normali?

mare parte din corali se pot reproduce in captivitate si nu vorbesc exclusiv de conditii de laborator.
in ceea ce priveste pestii si nevertebratele e mai grav....

+1

IP:

offtopic:
D-aia trebuie sa folosesti un cleste.
Ma gindeam de fapt la gupi.

Daca un acvariu de apa dulce poate sa "reproduca/simuleze" citiva metri cubi de apa, cum puteti crede ca un marin va "replica" citiva kilometri cubi? Sau ajungem la "pierderi acceptabile"?

Nu te critic, tu platesti - e doar o observatie.

Bine - la observatia de mai sus se adaoga si studiul mai aprofundat al unei specii (oricare ar fi ea). Nu prea vad un scafandru care sa descrie citeva ore comportamentul unei specii. E un avans totusi.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/06/2016 21:14:59

Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Trista povestea chelmonului. Stiu cat de greu se gasesc exemplarele care o duc bine in captivitate.
Tocmai ce am adus si eu un exemplar acasa si sper ca acesta sa accepte mancarea.

http://www.carmultimedia.ro
[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bafta cu fluturasul tau.

Din fericire, nu ma plang. Daca vreau, adun intr-o luna zece exemplare care mananca in captivitate de la LFSurile din zona.

Faza e ca ma simt cam magar pentru ca l-am pus intr-un acvariu de 40L. Si pentru ca l-am omorat.

L-am luat la dragoste la prima vedere, stiam ca e mofturos si am cel putin zece tipuri diferite de mancare (uscata, congelata si vie), gata sa conving orice peste ca e mai bine sa manance.

Acum, urmatorul va fi cand voi avea un acvariu mare (400L +).
Am RSM ul de 130L pentru carantina, primii pesti la carantina vor fi un Copperband Butterflyfish si un Moorish Idol.

Voi muta pestii din lagoon in RSM in curand (vreau sa-l ciclez cu piatra uscata, piatra din lagoon colcaie de Aiptasia, poate o vand la crescatorii de Berghia. Cand voi avea acvariul mare, pestii acestia din lagoon se muta in el (am doi Amblyeleotris latifasciata, patru Nemateleotris exquisita, doi Stonogobiops nematodes, un Acreichthys tomentosus, doi creveti Alpheus bellulus, un crevete Lysmata amboinensis, un melc Mauritia arabica) si voi folosi acvariul pentru carantinare aditiilor ulterioare.

[Avatar]

IP:

Un scurt follow up.

Acvariul si echipamentele au stat la otet:

[Thumb - 20161109_124155.jpg]

[Avatar]

IP:

Piatra a ajuns intr-o galeata iar pestii in acvariul de plastic de 23L (pana azi).

[Thumb - 20161109_124030.jpg]

[Thumb - 20161109_124110.jpg]

[Thumb - 20161109_124040.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 09/11/2016 15:44:00

[Avatar]

IP:

Livestock:
- trei gorgonieni fotosintetici
- o pereche de Amblyeleotris latifasciata
- sase Scarlet Reef Hermit Crabs
- un melc cowrie
- un cleaner shrimp

Am pierdut un pistol shrimp Alpheus bellulus pe care il aveam de cand era un bebelus si perechea lui (pe care nu l-am gasit in acvariu cand am facut transferul.

Acum intrebarea e: este RSM130 gata sa primeasca pestii si crevetele?

Voi ce ma sfatuiti?

[Thumb - 20161108_220154.jpg]

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: