[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bob de gris  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
John
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2005 03:39:16
Messages: 62
Location: Bucuresti - Bucur Obor
IP:
Offline

Salutare
Trebuie sa recunosc ca sunt nou in acvaristica insa ma zbat sa invat cat mai multe.
Acvariul are 40 litrii,am filtru care baga si oxigen in acelasi timp..o chinezarie care ar fi pentru bazine de pana la 80 L.Specii de pesti :scalari,carasi aurii,xifo,beta si gurami.
Asa ca o sa va rog sa imi dati niste sfaturi.
In acvariu acum 2 zile am observat ca pestii au inceput sa aiba niste bobite albe pe inotatoare si pe corp.
Din 15 pesti cati am .. 1 carasel a fost cel mai rau afectat..care defapt a si murit desi i-am facut o baie de scurta durata in verde de malachit.Nu am putut sa il mai salvez.In rest inca vreo 2 am vazut ca le apar bobitele astea insa foarte putin.
De frica sa nu se contamineze toti am facut urmatoare operatie presat de timp si de teama de a nu avea loc un genocid,la sfatul unui "specialist" in pesti:
Am fiert jumatate din apa existenta si am adaugat jumatate apa noua.
Am fiert si spalat si pietrisul din bazin.
Apoi am fixat apa la 27-28 grade am pus verde de malachit pentru bai de lunga durata (3-4 zile) adika 120 picaturi , si am pus pestii in acvariu dupa cateva ore.Apa noua am tratat-o cu tetra aqua safe,tetra easy balance si sare.
Dupa asta ar urma 3 zile consecutive sa schimb cate 10 litrii de apa zilnic.
Acum va rog sa imi ziceti daca a fost bine ce am facut,daca am gresit..daca ar trebui sa mai fac ceva..sau ce sa fac sa scap de aceasta boala,sau care sunt solutiile voastre la aceasta boala.
Multumesc

=-IN ROMANIA MAMA PROSTILOR E GRAVIDA PERMANENT-=
=- Carassius auratus Big FAN -=
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Ai prea multi pesti in acvariul de 40l! Ai idee cam cit de mari se fac? Si sunt specii incompatibile - scalari + carasi. Nu stiu de ce, dar marea majoritate a incepatorilor prefera aceasta combinatie nefericita... Plus ca scalarii si carasii sunt pesti destul de pretentiosi, nu chiar asa de usor de crescut cum ai fi tentat sa crezi. Iar aglomeratia poate da nastere si la alte boli, nu numai la gris.
Tratament pentru gris: pestii bolnavi trebuie tinuti in carantina, igiena stricta in primul rind, schimburi de apa la 2 zile, temperatura crescuta treptat si 1 lingura de sare grunjoasa la 10l de apa. Nu mai pune atita verde de malachit, ca risti o intoxicatie de nu mai scapa nici unul.
Daca ai spalat si fiert nisipul, s-a dus si ciclarea bazinului...Daca nu stii ce este asta, citeste Ghidul incepatorului si Ciclul acvariului nou pe care le gasesti pe site.
Spor la citit si poate te hotarasti sa le faci cite un acvariu adecvat, sau...mai renunta la unii dintre ei.
John
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2005 03:39:16
Messages: 62
Location: Bucuresti - Bucur Obor
IP:
Offline

Multumesc pentru sfaturi dolly.
Am doar 2 carasei..nu mari ..si 2 scalari..destul de mari..au un 7-8 cm.
Nu am stiut ce sa fac deaorece pietrisul arata urat ..si miroseaaaa cand l-am aruncat ...au doamne....
Oricum e ultima data cand mai fac operatiunea asta ..si sper ca zilele astea sa imi achizitionez un acvariu de 100 L in care voi lasa apa 1 saptamana apoi ii bag.
Sper sa scape pestii de boala asta fiindca chiar imi e mila de ei.
Cu verdele de malachit mi-am luat teapa la baia scurta deoarece pe flacon scria 50 picaturi la 5 litrii,insa atentie ca unii din voi sa nu se tepuiasca ca mine.picaturile le numarati scuturand din sticluta cu verde de malachit.Daca apasati tot picaturi ies insa o cantitate mult mai mare.
Nu am stiut si am ucis un sanitar.Iar instructiunile de pe flacon sunt vai de mama lor..nu specifica care specii sunt sensibile si care nu.Niste instructiuni SECI.

=-IN ROMANIA MAMA PROSTILOR E GRAVIDA PERMANENT-=
=- Carassius auratus Big FAN -=
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Pentru putin! :-)
John wrote:Am doar 2 carasei..nu mari ..si 2 scalari..destul de mari..au un 7-8 cm.
Nu am stiut ce sa fac deaorece pietrisul arata urat ..si miroseaaaa cand l-am aruncat ...au doamne.....

Probabil ca nici cu schimburile de apa nu stateai prea grozav...
John wrote:Oricum e ultima data cand mai fac operatiunea asta ..si sper ca zilele astea sa imi achizitionez un acvariu de 100 L in care voi lasa apa 1 saptamana apoi ii bag......

Repet - nu pune scalarii cu carasii impreuna. Carasii sunt pesti de apa rece (20 grade), la temperaturi mai ridicate, mucusul de dizolva si apar tot felul de ciuperci, etc, sunt pesti calmi care sunt adesea deranjati de catre ceilalti. E mult mai bine sa fie tinuti singuri. Scalarilor le trebuie o apa cu temperatura 25 grade, iar in perioada reproducerii sunt foarte teritoriali. Un acvariu de 100l ar fi bun pentru 2 scalari sau pentru 2 carasi. Iar acvariul trebuie lasat la ciclat cel putin 3 saptamini. Nu te grabi sa pui pestii asa de repede, ca apar alte probleme.
Cu betta si cu gurami ce faci? Vezi ca si gurami ating dimensiuni destul de mari - cam 15 cm...
Si inca ceva - cind se mai intimpla cite o belea ca asta, mai bine intrebi intii pe aici. Sunt destui oameni cu suflet si priceputi, care iti vor da un sfat, o idee. Cit despre vinzatori...numai de bine! smilie
razec
Junior member
[Avatar]

Joined: 20/10/2004 17:22:16
Messages: 47
Location: Iasi
IP:
Offline

Mare atentie! la Verdele Malachit este CANCERIGEN!!!!. NU il mai folosi niciodata in nici un tratament. Temperatura de 28c ,sarea mare de bucatarie si sifonarea substratului mai des, este combinatia perfecta pentru combaterea grisului.Evita supraaglomerarea si hranirea cu Tubifex/Chironomus :ok:

Eu si pestii mei.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

razec wrote:Evita supraaglomerarea

Aici ai mare dreptate!
razec wrote: Evita hranirea cu Tubifex/Chironomus

Aici nu prea...scalarii adora hrana vie. Doar ca tubifexul trebuie "tratat" inainte de a fi dat de mincare. Ca nu trebuie tinuti numai pe tubi sau larve, asta e adevarat. Hrana cit mai variata le asigura o sanatate buna.
 
Forum Index » Boli/tratamente
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com