[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Buna tuturor!!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
alecsandra
Junior member

IP:

Ma numesc Alexandra , sunt din Cluj Napoca si am 21 ani. Sunt o incepatoare in adevaratul sens al cuvantului in ceea ce priveste acvaristica si mi'am propus sa incep cu un acvariu made home de 88 l.
In momentul de fata am doar o pompa Hailea si un filtru care se ataseaza la pompa(chinezarie dar mai mult nu imi permit momentan ).Neonul urmeaza sa il iau zilele acestea.
Pentru substrat am luat Sera Floredepot de 4,7 kg si pietris 2,5 kg.

Doresc sa plantez gazon Microsword dar intampin 2 probleme:
-nu am gasit in tot Clujul
-si am inteles ca imi trebuie co2 chiar din momentul in care il plantez.
Daca iau co2 la o perioada dupa ce plantez gazonul e vreo problema??
Iar cum acvariul e made home...mi s'au facut bule p un perete...e vreo problema??inseamna ca nu e lipit bine?
andrei96
Junior member

IP:

Bine ai venit, nu e nevoie sa cumperi neaparat din cluj poti cauta pe forum sigur vei gasi, iar daca pui co2 dupa cateva zile sunt sanse sa se strice plantele... Daca nu iti poti permite o instalatie de co2 poti face bombe, eu am 2 bombe de 2 l si merge foarte bine. La acvariul tau de 88l poti folosi doar una , ai putea incerca si alte feluri de gazon : marsilea,glosso,parvula , hc cuba ( este foarte dificil).
[Email]
alecsandra
Junior member

IP:

Merci de intampinare si pentru ca mi'ai raspuns.
Deci e mai bine sa pun co2 sau bomba dupa ce cresc plantele???
Bomba se face cu drojdie si zahar?Am vazut cateva tutoriale dar parca imi era frica sa incerc sa fac ca sa nu dauneze.
andrei96
Junior member

IP:

Ingrediente pentru o sticla de 2l:
- 5.5 cani cu apa (distilata, dar vad ca merge si de la robinet)
- 1.5 cana cu zahar
- 20g gelatina (eu folosesc doua plicuri de 10g gelatina alimentara Dr. Oetker (cca 1.5 RON)):
- 0.5 lingurita drojdie (folosesc tot Dr. Oetker (cca 1.5 RON)): sau se poate folosi si drojdie la cub. aproximativ jumatate din cub ( cubul are 25 de grame )

- 1 lingurita bicarbonat de sodiu (creste pH-ul initial ca sa aiba de unde sa scada in urma fermentatiei. Aceasta datorita faptului ca aciditatea prea mare omoare drojdia prea repede. Aici ideal ar fi daca s-ar putea gasi drojdie de bere intrucat aceasta nu are “probleme� cu alcoolul) – o punga va tine o viata si consta pe undeva pe la 2 RON

Preparare:
1. In jumatate de cana cu apa rece se pune gelatina, se amesteca si se lasa la hidratat cam 5 minute (altfel face cocoloase).
2. Intr-o craticioara se pun 2.5 cani cu apa calda in care se dizolva zaharul.
3. Se adauga cana cu gelatina.
4. Se pune craticioara pe foc si se amesteca des.
5. La primul clocot se ia de pe foc (nu e bine sa fiarba, ca se distruge gelatina).
6. Se adauga bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine.
7. Se lasa la racit pana se poate turna in sticla.
8. Se pune sticla in frigider si se lasa cateva ore sa se inchege bine.
9. Cand s-a inchegat gelatina se adauga 2.5 cani de apa calduta in care a fost in prealabil dizolvata drojdia.
10. Se conecteaza bomba la furtunul de CO2. In cateva ore trebuie sa inceapa productia de CO2.

Reteta este luata de pe un alt site, bomba o pui in functiune cand cumperi plantele ... Bomba nu dauneaza daca o pui in cantitate mica 2-4 bule pe scunda la acvariul tau , daca pui mai multe si nu ai filtru bun iti pot muri pestii. Stii de ce materiale ai nevoie pentru o bomba ?
[Email]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Buna Alexandra sibine ai venit. Deschide un topic la coltul incepatorului si o sa primesti mai multe sfaturi, dezbatem acolo mai pe indelete. Cam multe 4 bule/sec si nu lasa totusi gelatina sa dea in clocot, dar poate ma insel si merge si asa.
[ICQ]
andrei96
Junior member

IP:

@narcis ai dreptate gelatina nu trebuie lasata sa dea in foc , bagi mana si cand vezi ca e calda spre fierbinte o iei de pe foc
[Email]
alecsandra
Junior member

IP:

Multumesc mult baieti...O sa deschid imediaat un topic la incepatori pentru mai multe sugestii ;)

Forum Index » Despre noi
Go to: