[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plante bolnave  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
rocr
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare am o problema in acvariu , pe plante,filtur,pietre tot apare o chestie neagra ca firele de atza , rup frunza si apare alta cum scap de bacteria asta ?

Am uitat sa zic ceva : de cand am bagat plantele a aparut acest fenomen , le-am luat de la cineva care se pare ca si el avea aceeasi problema dar nu mi-a zis ....

This message was edited 1 time. Last update was at 20/04/2012 15:00:42

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu cred ca asta este cauza, daca tu aveai acvariul ok, acea alga nu avea cu ce sa se hraneasca si murea repede. Problemele sunt altele, cred eu. Ar fi bine sa-ti faci un jurnal la coltul incepatorului, unde sa spui ce te doare, vom stii si noi ce bazin ai, ce lumina, daca fertilizezi, ce filtrare ai, cate ore merge lumina, daca ai co2, daca ai facut teste, parametrii apei...etc. .
[ICQ]
rocr
Junior member
[Avatar]

IP:

am : acvariu 30 l ,filtru aquael care merge non-stop si e curatat la 6-7 zile, temp este de 25 C , lumina merge 7-8 ore pe zi , mancare o data pe zi , nu am co2 si nu am facut teste ... tot ce am facut am pus 20 de picaturi de albastru de metil in rest nimic si am 12 pesti in acvariu toti vivipari ( 2moly,4neoni,3sanitari si 2gupy si 2 zebre)

[Thumb - DSC_0687.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 20/04/2012 19:56:21

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Filtrul are mai multe medii de filtrare, sa le cureti pe rand? il speli in apa la robinet? ce lumina ai, tipul ei, cati wati, firma, model? ai substrat, daca da cum il cureti, cat de des? Ai prea multi pesti, zebrele sunt nu au loc acolo, trebuiesc mai multe ca sa se simta si ele bine. Pana ai un raspuns la toate astea, fa un schimb de apa mai mare, cam 50%, continua cu schimburile macar o saptamana zilnic cu 10-15%, redu perioada de iluminat, baga ceva easycarbo.
[ICQ]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: