[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alge ,firicele verde inchis  XML
Forum Index » Alge
Author Message
GeorgeT
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 04/11/2003 16:48:21
Messages: 482
Location: Timisoara(Giroc)
IP:
Offline

ciumurel wrote:GeorgeT , daca ai putea sa-mi spui cum se numeste si unde gasesc magazinul ,ti-as fi recunoscator. :-)


Du-te la sectiunea carciuma, la TIMISORENI, acolo tocmai s-a spus care este noua locatie a magazinului. Mai multe informatii pe aceasta tema la rubrica carciuma, ca altfel..... aici cad in pacatul offtopicului.

Daca o pasarica ti-a soptit ceva.....atunci inseamna ca ai inebunit pentru ca pasarelele nu vorbesc !!
[Email] [Yahoo!]
Anubias
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/08/2004 00:35:02
Messages: 839
Location: Finlanda
IP:
Offline

Eu exact de algele astea am scapat cu apa oxigenata (vezi aici)

Aveam doua alge si am scapat doar de aia de care te plangi tu. Cealalta doar a regresat putin, dar asta a disparut complet.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Alex.B
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/08/2005 23:38:31
Messages: 1161
Location: Bucuresti-cart.Buc Noi
IP:
Offline

am si eu o intrebare:ancistrus mananca aceasta alga?sau pomaceea??ca mi-a aparut si mie intr-un acvariu d'abia ciclat
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

cesrobis wrote:ancistrus mananca aceasta alga?sau pomaceea??
Nu.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Anubias
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/08/2004 00:35:02
Messages: 839
Location: Finlanda
IP:
Offline

Ciumurel, contra algelor tale solutia cred ca este un tratament cu apa oxigenata (se pare ca ai cianobacterii). Dar oricum problema ta principala e suprapopularea, deci daca nu reduci numarul pestilor, e frectie la picior de lemn.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
hot
Junior member

Joined: 12/07/2008 12:47:19
Messages: 15
Location: dorohoi
IP:
Offline

Mie mi-au aparut alge de culoare verde doar pe sticla fata si spate(adica doar pe lungimea acvariului).Recunosc ca am cam neglijat o perioada pestii fiind plecat de acasa si cand au inceput sa apara la inceput nu mi-am facut griji,insa acum se vad urat si da influenteza culorea apei in verde.Am incercat prin curatare cu unghia,foarte greu se curata.Exista vreo solutie ceva care sa curete acvariul?
Va multumesc.
Anubias
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/08/2004 00:35:02
Messages: 839
Location: Finlanda
IP:
Offline

Pe sticla e foarte simplu, si e normal sa mai ai alge pe sticla. Poti curata sticla de exemplu cu un burete gen Vileda (nou nout, care nu-l folosesti decat la asta).

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 19/03/2013 14:17:07
Messages: 487
Location: Jiuleshti-City, Bucares'
IP:
Offline

Val wrote:Am Favorites-ul plin cu linkuri referitoare la alge, pentru ca am avut si eu problema asta si ma ardea tare sa o rezolv. O mai am de altfel din cand in cand, daca gresesc vreodata dozarea fertilizantilor... se mai intampla, deh. In fine n-o sa umplu post-ul de link-uri. Iti fac o scurta sinteza de prin diverse articole, dar si din experienta mea, din pacate destul de vasta in ceea ce priveste algele... cu mici explicatii:

1. Micsoreaza cantitatea de lumina directa a soarelui in acvariu. Daca e in apropierea unei ferestre, muta-l intr-un colt mai intunecat, sau macar unde sa nu poata ajunge lumina directa a soarelui. Cum mutarea unui acvariu e un lucru mai usor de zis decat de facut, mai degraba acopera partea care primeste lumina solara.

2. Ai grija cata lumina artificiala ai dar si calitatea ei. La un acvariu plantat rezonabil, un 0,5-0,7 watts pe litru (lumina fluorescenta) e suficient. La un acvariu bine plantat poti merge spre 1 W/l. Daca ai o jungla in acvariu, merge si mai mult. Dar adauga prin teste succesive si de durata, si numai daca au si ce face plantele cu atata lumina. Adica daca le satisfaci si restul nevoilor, cum ar fi CO2, fertilizanti. E important de asemenea si spectrul luminii artificiale. E un articol pe www.acvariu.ro, foarte interesant, despre tuburi fluorescente, spectre, nevoile clorofilei, nevoile plantelor, in ceea ce priveste spectrul si temperatura de culoare. Tuburile normale, pentru iluminarea incaperilor nu sunt potrivite pentru acvaristica. Foloseste Philips TLD 830, singur sau in combinatie cu Aqurelle. Sau orice alta combinatie crezi ca e benefica dupa ce citesti articolul ala si poate si alta documentatie.

3. Nu tine lumina artificiala mai mult de 10 ore pe zi. Daca ai probleme cu algele poti sa iti cumperi o priza cu temporizator si sa reduci iluminarea undeva spre 7 ore pe zi. Daca nu prestezi alte activitati si esti in vacanta sau concediu pe acasa, poti sa faci si tu pe priza cu temporizare. Iluminezi de exemplu 2 ore dimineata si 5 seara. Sau orice alta varianta iti convine mai mult tie si pestilor tai...

4. Baga multe plante in acvariu. Sa ai un acvariu bine plantat ajuta mult in lupta cu algele. Nu uita ca dusmanii directi si mai aprigi ai algelor sunt totusi plantele. Concureaza cam pe aceleasi resurse. Lumina, micro si macro nutrienti, CO2... Ideale sunt in cazul luptei cu algele plantele care au o crestere rapida.

5. Inlatura mecanic pe cat posibil algele vizibile.

6. Poti recurge la fauna care consuma algele. Melci, creveti, pesti cum ar fi Ancistrus, Plecostomus etc. Dar nu si in cazul in care ai deja un acvariu aglomerat.

7. Fa schimburi regulate de apa. In cazul in care ai deja probleme cu algele, fa schimburi DESE de apa. Asta insemnand odata la 2 zile cate 20-25% vin volumul acvariului. Inlocuieste apa scoasa cu apa care a stat cel putin 24 de ore la "imbatranit" si nu cu apa direct de la robinet. In timpul schimburilor de apa sifoneaza substratul si incearca sa tragi toate resturile pe care le vezi inclusiv resturi de mancare sau plante, frunze moarte, pentru ca astea urmeaza sa intre in descompunere si in cele din urma rezulta tot papa pentru alge.

8. Nu aglomera acvariul cu pesti. E mult mai greu sa scapi de alge avand un centimetru de peste la litru, de exemplu, decat cu un centimetru de peste la 20 de litri. Este una dintre conditiile cel mai greu de indeplinit, dar (crede un om care s-a dat de multe ori cu capu' de problema asta), este sine qua non. Intr-un acvariu aglomerat o sa ai intotdeauna probleme cu algele, chiar daca prin diverse metode reusesti sa scapi de ele temporar. Asta ca sa nu mai zic ca algele or sa fie una dintre cele mai MICI probleme cauzate de suprapopulare.

9. Adauga CO2. Dioxidul de carbon in apa e folosit atat de alge cat si de plante. Dar cum algele il pot extrage si din compusii lui (carbonati, bicarbonati), lipsa dioxidului de carbon e mai tragica pentru plante decat pentru alge. Deci, introducand CO2 in sistem, avantajezi plantele. Vezi si punctul 4. ATENTIE totusi, dioxidul de carbon folosit incorect poate cauza mari probleme de la socuri de pH la intoxicatii mortale pentru pesti, asa ca intai documenteaza-te, daca nu l-ai mai folosit deja.

10. Nu folosi fertilizanti in acvariile noi infiintate si ne-ciclate. Fac mai mult rau decat bine. De asemenea redu la maximum cantitatea de fertilizanti in timpul problemelor cu algele. Asta chiar daca scrie pe ei ca nu contin fosfati si azotati.

11. Ca ULTIMA solutie, foloseste un algicid de calitate. Atentie! Substantele care omoara algele nu sunt chiar benefice nici pentru plante. Se intampla adesea sa pierzi sau in cel mai bun caz sa iti stagneze plantele mai sensibile la chimismul apei.


12. Nu uita ca algele nu poti sa le impusti, sa le pui cadavrul in portbagaj si sa le ingropi in padure. Una dintre cele mai importante conditii este sa ai MULTA, MULTA rabdare.

Cam asta e.

Daca am uitat ceva revin.
Orice corectii sau informatii noi sunt bine-venite.



Take care.
Val.


da. Multumim!

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
 
Forum Index » Alge
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com