[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Canistre TetraTec EX care curg - schimbare garnituri  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
arohnean
Unripe member

Joined: 03/02/2011 09:31:53
Messages: 3
IP:
Offline

Buna ziua,

acum s-a intamplat sa curga pe la adaptorul hose unit. Trebuie schimbat sau e garnitura?
BBogdan
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/05/2011 09:48:04
Messages: 700
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Multam fain Lofty pentru aceast theread extrem de folositor, cu ajutorul caruia am reusit si eu sa-mi rezolv problema la Tetrarec Ex700.

BB Mixt Reef 400 litri
My Aquariums
andrush84
Junior member
[Avatar]

Joined: 20/07/2012 21:32:57
Messages: 26
Location: vaslui
IP:
Offline

aveti careva vre o valva pt tetratec EX600?am reusit sa rup filetul ala de plastic facut aiurea tare de sub robinetul verde.......

This message was edited 1 time. Last update was at 25/07/2012 14:43:02


-
[Yahoo!]
ezatemi
Member

Joined: 29/01/2010 20:45:10
Messages: 245
Location: Iasi
IP:
Offline

andrush84 wrote:aveti careva vre o valva pt tetratec EX600?am reusit sa rup filetul ala de plastic facut aiurea tare de sub robinetul verde.......

La petshop: 40 de lei setul.
eugenstanga
Junior member
[Avatar]

Joined: 07/11/2012 03:25:00
Messages: 82
Location: Iasi
IP:
Offline

unde se pot gasi de cumparat (de noi) doar garniturile pentru filtrele tetratec? (chiar daca se comanda de pe net)
moto_The_Best
Junior member
[Avatar]

Joined: 19/12/2012 02:18:15
Messages: 43
Location: Bucuresti
IP:
Offline

va salut , am reusit si eu dupa foarte mult chin sa schimb garniturile de la house unit la un tetratec ex700 , dar tot curgea , cand am pus mana la imbinarea dintre capacul cu pompa si canistra , era un firicel subtie de apa , am scos garnitura aia mare de la capac am observat ca avea ceva teflon sub garnitura(lam luat second filtrul ) , am mai pus putin teflon si nu mai curgea pe la capac, curgea iar pe la clapeta dar putin , taicamiu a avut ideea sa il punempe un scaun , se pare ca nu mai curge , dar azi am vrut sa nu las filtrul in fata acvariului este total inestetic si ma incurca , cand lam bagat in masa si iam dat drumul a inceput sa curga iar , nu stiu ce sa ii mai fac acuma lam ridicat din nou pe scaun , mam gandit ca ar fi o solutie poate si scurtarea furtunelor , va felicit pentru postul asta este super k dar cred ca la mine problema este mai grava
[Yahoo!]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/02/2010 14:59:48
Messages: 628
Location: BUCURESTI P-ta Sudului
IP:
Offline

Am schimbat si eu garniturile de house unit la un tetratec ex 1200,toata treaba a durat 20 min,acum merge perfect,dar pentru siguranta am cumparat un house unit modelul nou cu doua garnituri le tevile din capat si cu acea siguranta in plus la prindere.Se potriveste perfect(pentru cei care vor sa stea linistiti merita investitia 78 lei cu tot cu robineti)
[Email] [MSN]
samyfish
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/07/2013 16:22:50
Messages: 25
Location: Bucuresti - Dr Taberei
IP:
Offline

Am schimbat garniturile mici, am gasit greu un model sa semene cu diametrul cam de 7mm la care conteaza si grosimea ca unele mai groase nu intrau si rezultatul a fost: curge
Am luat acum un adaptor nou si sper sa tina 2-3 ani, nu mai umblu la aceasta piesa, prefer sa demontez furtunul!
DJ_Speedy
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/03/2014 02:42:05
Messages: 8
IP:
Offline

Am avut de curand "onoarea" sa imi bag nasul intr-un EX700 si dupa ce am schimbat oringurile de la adaptorul acela pentru furtune, am observat ca in continuarea imi curgea.

Am desfacut head-ul in 2 si partea cu pompa am prins-o de canistra doar in 2 cleme laterale. Hose-unitul se tine si el fara acel capac gri si am pornit filtrul asa (pus la cada)

Dupa aproape o ora am observat ca apa nu curgea pe la adaptor, curgea pe la pompa de amorsare. Nu am gasit oring ca sa-l inlocuiesc pe cel de pe buton asa ca am luat un o-ring de instalatii sanitare, de 1" diametru si l-am pus pe "butonul" de la pompa aia de amorsare. La baza am pus putin silicon, l-am tinut in probe o noapte intreaga tot asa desfacut ca sa pot vedea daca si pe unde mai curge si de atunci, merge la acvariu fara probleme.

Am atasat si o "schita" din profil cu acea pompita de amorsare: cu rosu e acel o-ring de 1" iar cu albastru e zona unde am dat cu silicon.

image
Joe663
Unripe member

Joined: 21/09/2014 15:22:12
Messages: 1
IP:
Offline

GLICERINA BORAXATA... undeva intre 3 si 10 ron ... Asta am folosit la un Tetra ex1200...dupa ce le-am incercat pe toate(garnituri noi si teflon) tot curgea asa ca nu ma puteam da batut asa ca am uns garnitura fara mila, am pus filtrul intr-o galeata, i-am dat drumul, a curs pe langa cam 300-400ml si gata...
[Email]
ioanis
Member
[Avatar]

Joined: 02/10/2010 00:35:01
Messages: 209
Location: Cyprus
IP:
Offline

Topic extrem de folositor, cu ajutorul caruia am reusit si eu sa-mi rezolv problema la Tetrarec Ex600.

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
anutzu21us
Junior member

Joined: 17/03/2015 23:06:31
Messages: 41
Location: Iasi
IP:
Offline

Va salut,
As vrea sa modific putin filtrul ex700 la house unit, defapt an filtru fara house unit si robineti, in tuburile care ies de la capac, tur retur, as vrea sa montez niste mufe rapide cum sunt cele de gradina la furtune, iesirile de la filtru au interior marimea de aprox 18 mm si mufele rapide au 16 mm.
Cu ce solutie as putea lipi mufele la filtru, siliconul pt acvarii este bun, ar face bine contact La acest plastic tur retur?
Astept un raspuns daca e bun siliconul de acvarii la asa ceva.
Sanatate.
[Email] [Yahoo!]
eugenstanga
Junior member
[Avatar]

Joined: 07/11/2012 03:25:00
Messages: 82
Location: Iasi
IP:
Offline

Buna tuturor,

Am problema cu filtrul tetratec ex1200...si anume ca prinde aer in filtru ...incat sunt nevoit cam de 2 (uneori chiar si de 3) ori pe zi sa-l agit ca sa scot aerul din el.
Prinde aer destul de repede, dupa care merge la limita...nu am observat ca el sa ajunga sa mearga in gol.
Filtrul il am cam de 1an (maxim 1an si 4luni de zile)...dar ca vechime totala cred ca are cam 2ani-2,5ani.
E plin cu 1 sertar de bio-bals+2 de siporax+1 de seachem matrix.
E pozitionat in stativ sub acvariul de 180l (am auzit ca unele filtre pur si simplu prind aer daca stau la acel nivel cu acvariul).
L-am uns cu vaselina siliconica si la garnitura mare si la cele de la hose-unit (doar cele 4 de la vedere)...inclusiv si axul rotorului (stiu ca nu are legatura cu faptul ca prinde aer, l-am uns doar pentru preveni imbatranirea mecanismului).
Filtrul nu curge absolut deloc. Nici macar o picatura .....pe nicaieri.
Am tot urmarit filtrul de 3 saptamani de cand i-am dat drumul din nou (dupa o pauza de jumatate de an), si nu trage sub nici o forma aer pe la teava de IN..Trei saptamani am stat cu ochii pe filtru si pe pipe-ul de IN...absolul nimic.
E cumva posibil sa traga aer prin alta parte? ..Cumva de exemplu pe la hose unit (pe la garniturile din interior)...si sa nu curga?
Sau e posibil sa traga aer pe la butonul de amorsare..dar fara sa scape apa pe acolo?

Multumesc anticipat pentru suport.
ps. sper ca e ok ca am postat aici problema mea cu ex1200.

This message was edited 2 times. Last update was at 28/08/2015 17:50:46

claudiu.marin
Membru de baza
[Avatar]
Joined: 17/11/2013 13:59:52
Messages: 303
Location: Bucuresti, 1 Decembrie 1918
IP:
Offline

eugenstanga wrote:Buna tuturor,

Am problema cu filtrul tetratec ex1200...si anume ca prinde aer in filtru ...incat sunt nevoit cam de 2 (uneori chiar si de 3) ori pe zi sa-l agit ca sa scot aerul din el.
Prinde aer destul de repede, dupa care merge la limita...nu am observat ca el sa ajunga sa mearga in gol.
Filtrul il am cam de 1an (maxim 1an si 4luni de zile)...dar ca vechime totala cred ca are cam 2ani-2,5ani.
E plin cu 1 sertar de bio-bals+2 de siporax+1 de seachem matrix.
E pozitionat in stativ sub acvariul de 180l (am auzit ca unele filtre pur si simplu prind aer daca stau la acel nivel cu acvariul).
L-am uns cu vaselina siliconica si la garnitura mare si la cele de la hose-unit (doar cele 4 de la vedere)...inclusiv si axul rotorului (stiu ca nu are legatura cu faptul ca prinde aer, l-am uns doar pentru preveni imbatranirea mecanismului).
Filtrul nu curge absolut deloc. Nici macar o picatura .....pe nicaieri.
Am tot urmarit filtrul de 3 saptamani de cand i-am dat drumul din nou (dupa o pauza de jumatate de an), si nu trage sub nici o forma aer pe la teava de IN..Trei saptamani am stat cu ochii pe filtru si pe pipe-ul de IN...absolul nimic.
E cumva posibil sa traga aer prin alta parte? ..Cumva de exemplu pe la hose unit (pe la garniturile din interior)...si sa nu curga?
Sau e posibil sa traga aer pe la butonul de amorsare..dar fara sa scape apa pe acolo?

Multumesc anticipat pentru suport.
ps. sper ca e ok ca am postat aici problema mea cu ex1200.


Am avut aceeasi problema ca tine. L-am desfacut, am curatat furtunurile (fara perie speciala), am uns tot si tot tragea aer. Am cumparat o perie speciala de la petshop si dupa ce le-am curatat calumea nu am mai avut probleme.
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

Joined: 31/03/2013 13:08:18
Messages: 1363
Location: Iasi
IP:
Offline

Eu am patit cu un alt filtru sa se desfaca usor piulita de plastic care strânge furtunul, cred ca de la manevrare si nu mai avea putere. Am strâns la loc si nu au mai fost probleme.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 08/10/2012 17:51:31
Messages: 420
Location: Suceava
IP:
Offline

eugenstanga wrote:Buna tuturor,

Am problema cu filtrul tetratec ex1200...si anume ca prinde aer in filtru ...incat sunt nevoit cam de 2 (uneori chiar si de 3) ori pe zi sa-l agit ca sa scot aerul din el.
.............
Multumesc anticipat pentru suport.
ps. sper ca e ok ca am postat aici problema mea cu ex1200.


Daca n-ai facut asta deja: asigura-te ca traseul pe care intra apa in el nu e partial obturat (practic furtunele trebuie curatate, la fel si protectia admisiei gratarul din acvariu, prin care intra apa in furtun) + eventual micsoreaza cu un ~15 - 20% debitul la iesire spre acvariu.
eugenstanga
Junior member
[Avatar]

Joined: 07/11/2012 03:25:00
Messages: 82
Location: Iasi
IP:
Offline

Buna,
si multumesc incaodata ptr ajutor si sfaturi

@Anca si @Claudiu: deja facusem ce m-ati sfatuit...nu trage aer pe la furtun sau pe la pipe-ul de IN. Odata m-am uitat vreo jumatate de ora in continuu sa vad ceva si nimic.

@Koh-i-Noor: Sa inteleg sa ca daca este o diferenta de presiune intre IN si OUT poate aparea aer in filtru ....dar pe unde trage? Sincer nu am incercat inca sa umblu la robinetii de la hose unit. Am sa incerc si asta dar mai astept pareri.


Am uitat sa precizez ca la iesirea filtrului (vezi imaginea de mai jos ....e vorba de filtrul tetratec din partea dreapta) mai am un incalzitor extern hydor si innainte lui montate in bypass si un filtru purigen cu un filtru UV JBL 9w.
IN-ul filtrului e facut diy (vezi in dreapta acvariului) si trece prin partea de jos a acvariului printr-o gaura data direct in sticla.
Deasemeni mai precizez ca toate imbinarile dintre fitunguri si furtune sunt asigurate cu cleme metalice stranse bine.
Se vede in imaginea de mai jos atat fittingaraia (coturi, teuri, etc.) cat si robinetii care intervin in traseul filtrului...nu am mai reprezentat robinetii de la hose unit.

schematizarea functionalului setup-ului meu actual
image

This message was edited 2 times. Last update was at 30/08/2015 11:43:46

Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 08/10/2012 17:51:31
Messages: 420
Location: Suceava
IP:
Offline

Ce inginerie ai acolo

Si care din cele 2 filtre face scandal? Sau ambele fac? Oricum, asta e mai putin important.

Avand in vedere cum arata instalatia cred ca cel mai simplu pentru tine ar fi sa pui robinete pe Iesirea din filtru, imediat dupa aceasta (mai clar, imediat la iesirea din filtru si inainte de celelalte deviceuri prin care mai trece apa in drumul ei din Outul filtrului spre acvariu), asta ca sa poti micsora debitul la iesire.

Da, cred ca problema e o diferenta de debit, in primul rand, intre In si Out.

Nu-mi prea dau seama ce se intampla cu gazele care se acumuleaza in toate reactoarele alea si cum influenteaza cursul lucrurilor acolo...

Ai momente in care gazele acumulate acolo (si ajunse la o anumita presiune) bolborosesc energic ca sa zic asa - si ies in acvariu? Asa ar fi normal sa se intample dar ciclic, nu tot timpul.

Pana de curand a mers totul bine? Adica toata instalatia asta a mers ok la inceput, in perioada imediat urmatoare punerii ei in functiune? Ca daca da, si restul parametrilor au ramas aceiasi, putem banui direct ca vina e a biofilmului care se depune pe furtune, Turile alea pe care le ai pe acolo (alea in interior au un diametru mai mic de obicei!) samd.

edit: bifurcatia aia inainte de Hydorul extern nu stiu daca nu e usor riscanta, chiar daca incalzitorul sta vertical.. Dar e posibil sa fie o temere nejustificata

This message was edited 3 times. Last update was at 31/08/2015 01:10:24

eugenstanga
Junior member
[Avatar]

Joined: 07/11/2012 03:25:00
Messages: 82
Location: Iasi
IP:
Offline

Koh-i-Noor wrote:Ce inginerie ai acolo

multumesc...in timp am ajuns sa achizitionez si sa ma documentez pentru un setup ..cat mai autonom.

Koh-i-Noor wrote:Si care din cele 2 filtre face scandal? Sau ambele fac? Oricum, asta e mai putin important.

cum am zis in postul anterior, face probleme doar filtrul din partea dreapta (din schita), acel filtru care are la iesire incalzit. extern si in bypass filtrele purigen+UV
vezi mai jos altfel schematizat doar sistemul cu filtrul problema
image

Koh-i-Noor wrote:Avand in vedere cum arata instalatia cred ca cel mai simplu pentru tine ar fi sa pui robinete pe Iesirea din filtru, imediat dupa aceasta (mai clar, imediat la iesirea din filtru si inainte de celelalte deviceuri prin care mai trece apa in drumul ei din Outul filtrului spre acvariu), asta ca sa poti micsora debitul la iesire.

instalatia este facut exact cum ai spus si tu...doar cu robinetii de la filtru + robineti innainte si dupa filtru purige + inca unul la racordul de IN dupa iesirea din acvariu(robinet de 3/4 cu scaun, montat pentru siguranta)

Koh-i-Noor wrote:Da, cred ca problema e o diferenta de debit, in primul rand, intre In si Out.
Nu-mi prea dau seama ce se intampla cu gazele care se acumuleaza in toate reactoarele alea si cum influenteaza cursul lucrurilor acolo... afecteaza debitul

prefiltrul cu biobals si reactorul co2 din dreapta respectiv centru (facute din filtre de apa de 10") si fitingul cu care fac aditia de co2 sunt pe linia celuilat filtru

Aditia cu co2 pe linia filtrului cu probleme, momentan nu este inca montat... trebuie sa soseasca in orice clipa (va fi la fel ca in schita dupa incalzit. extern) si este de genul
image

Koh-i-Noor wrote:Ai momente in care gazele acumulate acolo (si ajunse la o anumita presiune) bolborosesc energic ca sa zic asa - si ies in acvariu? Asa ar fi normal sa se intample dar ciclic, nu tot timpul.
Pana de curand a mers totul bine?
Probleme face de cand i-am dat drumul (cam de o luna de zile) - in noua configuratie a setup-ului, dupa o pauza de aprox. jumata de an.
Adica toata instalatia asta a mers ok la inceput, in perioada imediat urmatoare punerii ei in functiune? Ca daca da, si restul parametrilor au ramas aceiasi, putem banui direct ca vina e a biofilmului care se depune pe furtune, Turile alea pe care le ai pe acolo (alea in interior au un diametru mai mic de obicei!) samd.

Culmea ca la filtrul din stanga, previn aditia de gaze de aer prin surface skimer, cu prefiltrul duplex de 10" plin cu biobals..pana acum nu am fost nevoit sa aerisesc deloc filtrul.

Koh-i-Noor wrote:edit: bifurcatia aia inainte de Hydorul extern nu stiu daca nu e usor riscanta, chiar daca incalzitorul sta vertical.. Dar e posibil sa fie o temere nejustificata

Deci incalz este in pozitie verticala... si prin el e traseul principal prin care trece apa ... pe traseul alaturat (bypass) debitul este redus ..pentru filtrul purigen si randament maxim la fultrul UV...deci nu cred ca este vreun risc pentru a arde incalzitorul..

Eu ma gandeam ca problema e alta, cumva de la hose unit sau de la butonul de amorsare.

Multumesc incaodata si astept si alte pareri/sfaturi

Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 08/10/2012 17:51:31
Messages: 420
Location: Suceava
IP:
Offline

Cand iti ajunge si-l pui in functiune, sa ne spui si noua cum merge acel MUFAN, e interesant (si ocupa putin spatiu)
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com