[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebare filtru extern  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
rodoselada
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/01/2013 18:59:46
Messages: 1117
Location: Crawley, Anglia
IP:
Offline

Tie asta iti trebuie fara gluma vorbesc serios, https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-professionel-4-600-14620
mihai florescu
Junior member

Joined: 28/01/2018 13:35:57
Messages: 69
Location: Rosiori de Vede
IP:
Offline

Silviu Man wrote:Da, dar daca are grija de el si aspira bine substratul, eventual mai frecvent, ar merge, cred. Pina la urma depinde mult si de prefiltrare. Un prefiltru l-a ajuta mult.


Am montat un prefiltru Sunsun 603:
http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&product_id=233&search=sunsun+603&description=true
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 5764
Location: Barlad
IP:
Offline

mihai florescu wrote:
Silviu Man wrote:Da, dar daca are grija de el si aspira bine substratul, eventual mai frecvent, ar merge, cred. Pina la urma depinde mult si de prefiltrare. Un prefiltru l-a ajuta mult.


Am montat un prefiltru Sunsun 603:
http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&product_id=233&search=sunsun+603&description=true


In acest caz cred ca sfatul colegilor, de a te orienta catre o suprafata de filtrare biologica mai mare este pertinent, evident, si daca solutia se incadreaza in buget.
Eu am mers pe o solutie minimala, mai aproape de suma mentionata de tine. Nu stiu daca acest aspect este limitativ, asa ca ... tu decizi!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
mihai florescu
Junior member

Joined: 28/01/2018 13:35:57
Messages: 69
Location: Rosiori de Vede
IP:
Offline

Astept si parerile altor colegi, principiul l-am inteles.
rodoselada
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/01/2013 18:59:46
Messages: 1117
Location: Crawley, Anglia
IP:
Offline

Singura ta problema e ca ai carasi, altfel puteai foarte bine sa folosesti un filtru cu un spatiu mai mic, pai prea multe variante nu ai e Tetratec 1200, Eheim 600, Sunsun 703, Oase BioMaster 350, Hydor Professional 450 EU
mihai florescu
Junior member

Joined: 28/01/2018 13:35:57
Messages: 69
Location: Rosiori de Vede
IP:
Offline

Cred ca pot sa iau in calcul si Fluval 406, are capacitatea material filtrant de 8.5l. Sincer imi place filtrul pe care il am, nu am ce sa reprosez, pacat ca are capacitatea de inmagazinare material filtrant cam mica pentru necesitatile mele.
Imi plac enorm caraseii mei, stiu ca sunt porcusori dar...sunt frumosi rau
mihai florescu
Junior member

Joined: 28/01/2018 13:35:57
Messages: 69
Location: Rosiori de Vede
IP:
Offline

Am comandat Fluval 406, ajunge in 3-6 saptamani, pana atunci merge bine si modelul mai mic. Daca este cineva interesat de modelul Fluval 206 folosit pe perioada ciclarii si pana vine modelul 406 astept oferete, il pun la vanzare.
In legatutra cu viitorul bazin am in vedere acvariul Juel 180 litri, destinat pentru 4 carasi.
mihai florescu
Junior member

Joined: 28/01/2018 13:35:57
Messages: 69
Location: Rosiori de Vede
IP:
Offline

Saptamna aceasta primesc filtrul nou, Fluval 406. Sa pun Siporaxul nou in acvariu la ciclat? Am saculeti pentru fructe.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 5764
Location: Barlad
IP:
Offline

Materialul filtrant se pune in filtru, nu te ajuta daca il pui in apa dar nici nu strica. Ciclarea se refera la acvariu in ansamblul lui, nu la filtru sau medii filtrante. Mai bine da rost de niste bacterii pe care sa le pui in filtrul la pornire, daca nu ai deja.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/03/2018 08:23:24


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
mihai florescu
Junior member

Joined: 28/01/2018 13:35:57
Messages: 69
Location: Rosiori de Vede
IP:
Offline

am 4 fiole de Biodigest, o sa pun doua la pornirea noului filtru
Florin82
Membru de baza

Joined: 25/09/2016 20:41:41
Messages: 391
Location: Targoviste
IP:
Offline

Eu cand am startat acvariul am pus 2 fiole. Una în acvariu si alta în filtru extern.
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

nu am stat sa citesc tot topicul... m-au interesat datele despre bazin mai mult.. si ce am citit pe ultima pagina....cu riscul sa repet ce au spus colegii.. iti spun si eu.. in primul rind 120 l pentru 4 carasi e putin...ok sunt mici acum dar v-or creste si acestia au nevoie de 50 litri/peste... asa ca v-a trebui sa schimbi bazinul cu unul de minim 250l in care sa tii 4 carasi si ornamentele.. vei ajunge cam la 220l btrut...
in locul tau as achizitiona un filtreu pentru bazinul de 250 si cred ca un SUNSUN 403b ar fi super....nu sunt asa scumpe dar eu zic ca ar fii foarte bun
Gindeste asa.. un bazin supra populat are nevoie de "supra" filtrare si bio si mecanica pentru ca ai o productie de amoniac mare,dincauza dejectiilor si a mincarii care se lasa pe substrat de catre pesti...(nu exista "suprafiltrare" sau prea multa... cu cat mai mare volumul de filtrare cu atit mai stabila chimia apei)
In alta ordine, daca iti iei un filtru mai mare,cind o sa achizitionezi acel bazin mai mare nu mai e nevoie sa te chinui sa cumperi alt filtru sau sa faci restartare cu ciclare si .....reutilizezi sin substrat,repui filtrul gata ciclat in functie.O sa ai doar o deciclare partiala pe care o sa o ajuti cu aditie de bacterii si in max 2 saptamani bazinul e brici

Deci asta e parerea mea.. in cazul in care vrei sa ramai la acest bazin,ori vei fi nevoit sa dai 2 carasei ori ai dai pr toti si reprofilezi bazinul..

Eu am in 400l 7 carasi si 4 ancistrus si tot mai apar probleme cu 2x sunsun 403b si un filtru interior cu 4 litri bio.. mi-am redus la max filtrarea mecanica

This message was edited 1 time. Last update was at 05/03/2018 13:24:48


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
mihai florescu
Junior member

Joined: 28/01/2018 13:35:57
Messages: 69
Location: Rosiori de Vede
IP:
Offline

Multumesc pentru raspuns Adrian. Exact asta am de gand sa fac, exact ce ai spus. Saptamana aceasta primesc filtrul mai mare , este vorba de un Fluval 406 pe care o sa il folosesc la bazinul actual pana gasesc un acvariu mai mare.

PS: am de gand sa mai achizitionez inca un filtru Fluval 406 dupa ce gasesc si amenajez un acvariu mai mare
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

deci gindeste-te bine.. la cote nu e asa mare diferenta intre 180 si 250 litri... asta daa dispui de spatiu. Un 180 tot suprapopulat va fii....cu fitrarea e bine mai ales ca ai spus ca mai vine unul pe langa fluval 406

cind pui in functie noul filtru, sa il lasi sa mearga in paralel cu cel vechi ca; 2 saptamani si apoi il completezi pe cel nou cu mediile din cel vechi

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
mihai florescu
Junior member

Joined: 28/01/2018 13:35:57
Messages: 69
Location: Rosiori de Vede
IP:
Offline

Asta caut, un acvariu cu volumul util de 250 litri. Al doilea filtru va fi tot Fluval 406
mihai florescu
Junior member

Joined: 28/01/2018 13:35:57
Messages: 69
Location: Rosiori de Vede
IP:
Offline

Sunt mai multe variante in momentul de fata. Am posibilitatea de a alege bazine sh, gen Aheim, Jwel sau Cayman si sa fac unul custom. E dificil sa aleg ....
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

cu bawinele asteapta sa spuna colegii... eu nu pot sa iti dau un sfat care sunt mai bune..in schimb. daca vrei plante in bazin,trebuie sa te limitezi. la mine au supravietuit numai anubiasul... bine si din greselile mele am pierdut plante pentru ca sunt pluta cu ele.Am inteles ca ar mai fii cateva care ar rezista,daca ai noroc de pesti cuminti.. in general se dau la plante.
Deci daca vrei si plante... inarmeaza-te din timp... sa iti achizitionezi o instalatie de CO2si vorbesti cu colegii despre lumina si fertilizare...

De fapt. ar fi foarte bine , ca inainte sa achizitionezi ceva , sa intrebi aici si sa astepti raspunsuri...te-ar scutii de cheltuieli in plus... iti spun ca am patit

This message was edited 1 time. Last update was at 06/03/2018 23:12:56


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
mihai florescu
Junior member

Joined: 28/01/2018 13:35:57
Messages: 69
Location: Rosiori de Vede
IP:
Offline

Asta si fac, astept sfaturile voastre, am incredere in experienta vastra.
mihai florescu
Junior member

Joined: 28/01/2018 13:35:57
Messages: 69
Location: Rosiori de Vede
IP:
Offline

Va rog spune ti mi ce sa fac. Timpul de asteptare pentru un acvariu custom este de 1luna de zile.
mihai florescu
Junior member

Joined: 28/01/2018 13:35:57
Messages: 69
Location: Rosiori de Vede
IP:
Offline

Va rog spune timi ce sa fac. Timpul de asteptare pentru un acvariu custom este de 1luna de zile.
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com