[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mazga alba si lipicioasa  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Paula1980
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/12/2017 12:40:29
Messages: 46
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Indraznesc sa va cer din nou ajutorul
1. Am citit ieri un topic unde se discuta despre excremente albe si m-a apucat "panica". Telescopul meu cam asa le are (nu mereu, dar destul de des), albe si transparente si din cand in cand pare prin interior ca sunt serpuite. Saracu' de el, dupa ce ca cam chior din nascare acum sa aflu ca e posibil sa aiba si paraziti interni Ce ma sfatuiti sa fac, sa-i fac tratament cu metronizadol? Mi-e frica sa nu decilez acvariu, doar ce l-am pus pe picioare si acum sa nu-l dau peste cap (((
2. As vrea sa cumpar un aspiratot pt substrat, din ala care nu elimina apa din acvariu. Sa pot aspira zilnic fara sa fie nevoie sa schimb si apa. Schimbul de apa sa-l fac doar la 3-4 zile. Ce model este mai bun, de care sa iau?

Off, cate probleme si cu acvaristica asta. Parca am doi copii mici ce nu stiu sa vorbeasca si trebuie sa ghicesc ce ii supara Stau si ma gandesc...daca, Doamne fereste, pestisorii mei patesc ceva, care o sa fie mai distrusa...eu sau cea mica?
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 19/09/2016 08:19:13
Messages: 380
Location: Giurgiu
IP:
Offline

1. Eu am tratat pestii mei (Guppy) pentru paraziti intestinali, cu metronidazol. Uite, aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/40445.page am scris despre asta. In descrierea tratamentului spune ca nu decicleaza acvariul, si tratamenetul trebuie repetat, la interval de 7 zile.
La mine a dat rezultate partial, si intentionam sa-l repet dupa 7 zile. Din pacate a trebuit recent sa tratez pentru paraziti in branhii, si am fost nevoita sa aman tratamentul cu metronidazol.

2. In ceea ce priveste aspiratorul electric pentru substrat, eu am avut unul din acesta https://www.nevertebrate.ro/aspirator-electric-substrat-cu-baterii-hobby-perfektus-40cm-15608 dar nu m-am descurcat bine cu el. Intr-adevar, aspira mizeria de pe substrat iar apa aspirata o data cu ea se intoarce in acvariu, dar intr-un mod haotic, astfel incat iti va "deranja" totul prin acvariu - substratul, plantele, decorurile.
Acum am unul din acesta https://www.nevertebrate.ro/aspirator-acvariu-nano-dennerle-gravel-cleaner-10-40l-14763 si il recomand cu toata caldura. Se amorseaza manual, foarte usor, are un dispozitiv prin care poti regla cantitatea de apa scoasa din acvariu, si poti efectiv sa vanturi cu el stratul superior al substratului, astfel incat sa cureti in profunzime.

Paula1980 wrote:Off, cate probleme si cu acvaristica asta. Parca am doi copii mici ce nu stiu sa vorbeasca si trebuie sa ghicesc ce ii supara Stau si ma gandesc...daca, Doamne fereste, pestisorii mei patesc ceva, care o sa fie mai distrusa...eu sau cea mica?

Stiu exact ce vrei sa spui. Din experienta pot spune: trebuie sa iti pastrezi calmul, sa te informezi despre tratament - sa-ti faci un plan de actiune pe baza lui si sa te tii de el, si sa speri ca totul va fi bine.
Paula1980
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/12/2017 12:40:29
Messages: 46
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Buna, Tonisoru! Multumesc pt raspuns!
Ochiosul meu asa facea inca de cand l-am luat, am crezut ca asa trebuie sa faca. Nici prin cap nu mi-a trecut ca nu e ok desi la celalalt peste, excrementele au alta consistenta. A crescut bine, e vioi, cauta toata ziua mancare prin substrat, n-as vrea ca mai tarziu sa pateasca ceva din cauza "lighioanelor" din burtica lui. Diseara o sa le pun prima pastiluta.
Exista aspirator si mai mare (exemplu 2 dat de tine)? Ca prin vara as vrea sa-i mut intr-o casuta mai mare, minim 80l, si nu cred ca m-as descurca cu el.

F frumos acvariul tau, imi place f tare. Felicitari! Daca fata mea nu si-ar fi dorit un pestisor ca in desenele animate, tot guppy as fi luat si eu. Cand am dat carasul cometa as fi vrut sa iau guppy, dar am citit ca sunt sanse mari sa ajunga gustarica pt oranda si atunci am luat telescopul.
Cum mai sunt pestisotii tai, sunt bine acum dupa tratament?
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 19/09/2016 08:19:13
Messages: 380
Location: Giurgiu
IP:
Offline

Buna,

Bafta cu tratamentul. Pe langa medicamentul administrat in apa din acvariu, mai poti adauga putin in hrana pe care o dai pestilor. Putin umezita si apoi adaugat praful de metronidazol. Am citit ca astfel creste eficienta tratamentului.

Nu cred ca exista o varianta a aspiratorului meu, destinata unui acvariu mai mare. Poate colegii cu acvarii mai mari te pot sfatui ce sa alegi.
Atunci cand cautam eu aspirator electric pentru acvariu, mi s-a explicat ca nu ar trebui sa vreau sa curat mizeria din acvariu fara a schimba si din apa. Curatarea clasica a acvariului (aspirat substrat + schimb de apa) este benefica pentru vietuitoarele si plantele din acvariu, pentru ca aspirarea substratului permite curatarea acestuia de reziduuri, iar schimbul partial de apa permite improspatarea apei de acvariu si scaderea nivelului de substante nocive din apa.
Eu, de cand sunt bolnavi pestii mei, m-am imprietenit bine de tot cu schimburile zilnice de apa.

Paula1980 wrote:Cum mai sunt pestisotii tai, sunt bine acum dupa tratament?

E prea devreme sa ma pronunt in privinta rezultatelor tratamentului.
zvarr
Membru de baza

Joined: 10/08/2012 10:39:47
Messages: 347
Location: Bucuresti Berceni
IP:
Offline

Pentru cazul in care vorbim de bazine mari in care decorul este minimalist ( ciclide americane mari , africane / carasei ) poti folosi cu incredere ceva de genul asta: https://animax.ro/aspirator-pompa-acvariu-acti-zoo.html .
Nu e deloc fancy, e o pompa manuala cu o sita la celalalt capat astfel incat sa nu iti traga prea multe in afara de murdaria din substrat dar din experienta personala e cam tot ce vrei de la un aspirator de substrat.

Avantaje:
-nu trage substratul ( cat timp nu vorbim de nisip fin, granulatie 0.2-1mm)
-curata suficient de bine, de la o saptamana la alta
-daca nu ai acvariu plantat des si nu ai ce sa deranjezi atunci cand te adancesti putin in substrat, nu vei intampina probleme cu el
-pretul mic

Dezavantaje:
-e manual, pana se amorseaza si curge datorita legilor fizicii, trebuie sa dai de cateva ori la pompa
-daca ai substrat fin cum e cazul meu la Floweri, ti-l trage
Paula1980
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/12/2017 12:40:29
Messages: 46
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Tonisor, te astept cu vesti bune legate de pestiorii tai

Zvar, multumesc pt raspuns!
Eu am un aspirator pt substrat de la Tetra, dar mai voiam unul care sa retina mizeria din acvariu si sa.mi intoarca apa inapoi in bazin. Sa.l folosesc intre schimburile de apa.
Paula1980
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/12/2017 12:40:29
Messages: 46
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Mda...probleme, probleme si iarasi probleme
Linistea din acvariul meu s.a dus pe apa sambetei. Ala mic si negru (caras telescop) a pus ochii pe pamponata mea (oranda), de mai bine de o saptamana mi.o fugareste cat e ziua de lunga. Numai cu nasul in fundul ei sta Se pare ca "omul" negru e mascul, pe inotatoarele din fata i.au aparut punctele albe specifice "golanilor".
Oanda nu mai poate, o sa ajung cu ea la psiholog daca o mai fugareste ala mult As vrea sa.i separ, sa le pun o plasa de plastic in acvariu.
Cat timp tin " caldurile" astea la carasi? Dupa cat timp pot sa.l scot pe masculul feroce din cusca?
Am ajuns la concluzia ca era mult mai usor daca luam o pisica Acum e prea tarziu... m.am virusat si nu mai scap.
Paula1980
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/12/2017 12:40:29
Messages: 46
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Pestisorii mei au primit o casuta noua, una mai mare. Un acvariu Aquael 112 l. Am vorbit cu un amic sa ne faca un sistem de iluminat, saptamana asta sper sa fie gata. Urmeaza sa luam si un fundal.
Am luat din acvariul vechi tot nisipul, apa, plantele si bineinteles filtru. Dupa ce am completat cu apa, am adaugat Sera Nitrivec.
Intrebarea mea ar fi...pot considera ca acvariul este ciclat sau trebuie sa fac schimburi mai dese de apa (nu am teste pt aminiac)?
Multumesc anticiat!
https://imgur.com/a/NQ7Cq
https://imgur.com/a/gsCmD
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

Daca filtrul nu a stat nefunctional mult timp (peste 8-10 ore) si nici golit de apa, nu ar trebui sa fie probleme.
Arata bine, poate de data asta e cu noroc!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Paula1980
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/12/2017 12:40:29
Messages: 46
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Nu am umblat in filtru, a ramas plin cu apa. Si mai mult de 1-2 ore nu a stat oprit.
Multumesc frumos pentru raspuns, m-am linistit. Nu ma pricep eu la acvaristica dar imi doresc ca pestisorii mei sa fie sanatosi si fericiti.
Apreciez ca m-ai ajutat de fiecare data cand am avut nevoie de un sfat, chiar daca am pus intrebari tampite.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 19/09/2016 08:19:13
Messages: 380
Location: Giurgiu
IP:
Offline

Frumos. Imi plac culorile vii ale plantelor si ale pestilor. Felicitari!
Paula1980
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/12/2017 12:40:29
Messages: 46
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Buna, Denisa!
Datorita voua am evoluat, cu pasi mici dar siguri. Inca o data iti multumesc pt ajutor, a contat f mult pt mine ca am gasit sprijin pe acest forum
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 6464
Location: Barlad
IP:
Offline

Paula1980 wrote:Nu am umblat in filtru, a ramas plin cu apa. Si mai mult de 1-2 ore nu a stat oprit.
Multumesc frumos pentru raspuns, m-am linistit. Nu ma pricep eu la acvaristica dar imi doresc ca pestisorii mei sa fie sanatosi si fericiti.
Apreciez ca m-ai ajutat de fiecare data cand am avut nevoie de un sfat, chiar daca am pus intrebari tampite.




Cu o remarca : nu exista intrebari timpite, exista doar timpiti care nu inteleg intrebarile!

This message was edited 2 times. Last update was at 26/02/2018 15:56:14


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Paula1980
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/12/2017 12:40:29
Messages: 46
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Long time no see
Desi scriu rar, va urmaresc cu prima ocazie cand am putin timp liber. Am invatat f multe despre acvaristica de la voi si pentru asta va multumesc ca existati Ati fericit doi pestisori.
https://imgur.com/a/FrQEPrS (de la ce am pornit si unde am ajuns)

N-am facut mari schimbari in acvariu, am scos pietrele pentru ca adunau prea multa mizerie pe langa, plus ca pe ele se depusese ceva maroniu, urat mirositor. Am mai adaugat o plantuta, tot anubias si inca o cladophora. Imi sunt dragi de mor, saptamanal le bibilesc (lucru ce sigur n-as fi facut cu cele din plastic ) App. de plante, ieri am vazut pe una dinte ele o altfel de frunza si sper, speeer, sa fie o floricica. Poate ma puteti ajuta voi, sa-mi confirmati ca este o viitoare floricica.
https://imgur.com/a/liNHqlS

Am cumparat doua cooler Noctua (tot aici am citit despre ele ca ar fi silentioase) si urmeaza sa le montam, sa ne pregatim pentru vara. Trebuiesc puse unul sa bage si celalalt sa scoata aer, chiar daca n-am capac la acvariu? Nu le pot pune pe ambele sa bata spre apa?

Despre pestisori nu pot sa spun decat ca sunt f indragostiti, saptamanal depun icre( aceea este ziua lor de proteine ) ). Doar ca se cam lasa si cu "depuneri" de solzi, domnisoara e cam golasa la fund In rest toate-s bune si frumoase.

This message was edited 2 times. Last update was at 18/05/2018 09:02:57

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

da... pare sa fie floare...imi plac foarte mul... si eu am in bazin numai anubiasi...pentru ca am carasi ...alte plante nu au rezistat si din cauza lor si din cauza conditiilor

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Paula1980
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/12/2017 12:40:29
Messages: 46
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Si eu tot carasi am. Cand apar funze noi le mai degusta ei, putin asa Unele sunt franjuite bine de tot dar din 3 tot ramane cateo frunza noua neatinsa.
cotro
Member

Joined: 27/12/2017 20:48:12
Messages: 138
Location: Bucuresti
IP:
Offline

bravo, foarte frumoasa evolutia

poti completa cu niste sanitari sau melci sa-ti mai faca putina curatenie pe acolo
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

Paula1980 wrote:Si eu tot carasi am. Cand apar funze noi le mai degusta ei, putin asa Unele sunt franjuite bine de tot dar din 3 tot ramane cateo frunza noua neatinsa.

sper ca mincaciosii tai sa se obisnuiasca cu plantele si sa nu ai mai deranjeze... .. sa se apuce de ele...ai mei se mai iau din cand in cand si de nubias dar se pare ca nu le prieste...
Frumos bazinul... bafta si ape limpezi


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com