[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
bazin 400 litri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

...
[Thumb - IMG_20170420_035833[1].jpg]


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
mandan
Junior member

Joined: 31/07/2016 17:34:06
Messages: 36
Location: Buzau
IP:
Offline

Eheimul pare un experience dupa poza; nu mai are abtibildul cu codul pe laterala undeva?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

Joined: 10/01/2017 16:02:12
Messages: 5738
Location: Barlad
IP:
Offline

Ceva de genul ...
https://www.nevertebrate.ro/images/eheim-experience-150.jpg

???

Cam ce capacitate are? Ce contine?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/04/2017 20:11:50


Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
MihaiF
Senior member

Joined: 15/02/2017 14:50:05
Messages: 610
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Cati carasi ai sa lasi in total in bazinul de 400 L ?
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

Silviu Man wrote:Ceva de genul ...
https://www.nevertebrate.ro/images/eheim-experience-150.jpg

???

Cam ce capacitate are? Ce contine?


da e ceva de genul... pe el scrie profesional... actibilsd nu am vazut pe nicaieri...are doua sertare,cred ca are latura cam de 20 cm.. inca nu am masurat-o.Nu stiu ce capacitate aredar ca volum parca ar fi de 4l .Am in el niste inele ceramice,nu stiu de care sun ca era in el cu carbune activ.Am inlocuit carbunele cu siporax

#MihaiF as vrea sa ai dau pe cei mari si pleco,si parca as mai da 2 si as cumpara 2 voalati negri si niste sanitari mai micuti... cum ar fi cori sau... sa nu fie din aia care sapa tare

This message was edited 1 time. Last update was at 20/04/2017 23:56:27


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

si citeva poze

https://img.plici.ro/image/mbm
https://img.plici.ro/image/mbf
https://img.plici.ro/image/mbb
https://img.plici.ro/image/mba
https://img.plici.ro/image/mbj
https://img.plici.ro/image/mb9

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
mandan
Junior member

Joined: 31/07/2016 17:34:06
Messages: 36
Location: Buzau
IP:
Offline

Daca scrie profesional atunci cred ca este profesional 2
Dan Hincea
Senior member

Joined: 03/12/2010 12:30:15
Messages: 598
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Dupa cum arata filtru este un eheim 2222 sau cel mult 2224.
La dimensiunea bazinului, dar mai ales la incarcatura biologica (numarul si marimea pestilor) este mai mult decat insuficient.
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

da stiu.. dar cum am scris mai sus.merge in paralel cu un AEF302 si astazi mai cumpar siporax si pun si in intern cu un strat de burete si un perlon...
darnu am de gind sa mearga asa.... pina in vara as vvrea sa pot sa fac un sump

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

Noutati.. am reusit sa modific capacul si sa ai pun neoane.. dar nu sunt eu impacat cu ele,o sa caut solutii.. poate 2 proiectoare de 140W sau leduri dar cu edurile nu sriu cum sa le aleg pe culori ..in fine... cind v-a veni momentul am sa intrb sa vad ce si cum
A doua principala,am vorbit cu cei de la petshop, am sa le dau carasii mari si pleco adica 4 carasi si 5 pleco si as vrea sa iau vreo 34 cori si 2 japonezi negri sau cum le zice cu coada in 3 putin voalata si mai mici..deci cind o sa iau cori si japponezii o sa am in bazin doar 2 caras subunkins (7 cm),si 2 pui auratus (5 cm),si luni sau ,marti mai aduc 3 sau 4 cori si 2 japonezi pana in 5 cm.Cedeti ca e mult? ma gindesc ca totusi sunt pui.. si nu sunt mari...
am completat si filtrul interior.. de fapt nu e chiar complet... am un saculet siporax si inca intr-o cutie de plastic pe care am gaurit-o pe laterale,plina cu substrat de lava.Cutia are 20x15x5 (cm)si ar mai incapea un sac de siporax iar pe laterala une imi intra apa in filtru,dinspre incalzitor am pus perlon
in legatura cu sanitarii care sunt cei care deranjeaza substratul,cori sau otto? ca nu am chef sa ma trezesc cu plantele plutind..
si niste poze cum am stricat capacul.



https://img.plici.ro/image/mfq
https://img.plici.ro/image/mfl
https://img.plici.ro/image/mfW
https://img.plici.ro/image/mb5
https://img.plici.ro/image/mfz
https://img.plici.ro/image/mfK
https://img.plici.ro/image/mbg
https://img.plici.ro/image/mbY
https://img.plici.ro/image/mbp
https://img.plici.ro/image/mb4

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

in seara asta mai vin cu niste poze cu filtrul intern. Am montat la el o pompa de 600l/h si ma gindesc ca e putin,mai am o pompa de 1400 l/h credeti ca ar fi mai buna,ca eu asa m-am gindit,sa o montez pe asta

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

nimic,nici o parere?

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 25/02/2017 17:58:04
Messages: 473
Location: Bucuresti
IP:
Offline

adrian09 wrote:nimic,nici o parere?


Am eu o intrebare: mi se pare mie sau nu ai pus socluri care au protectie la apa?
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

nu nu am pus,m-am gindit ca nu e neaparat nevoie... daa te uiti la poze,capacul e compus din 3 parti: cupola (partea superioara a capacului,baza capacului (pe ce se aseaza cupola si chenarul sau tocul cum sa aispun?......partea care se aseaza pe bazin.Pe partea superioara (cupola), am montat neoanele iar cealalta parte,baza capacului, am pus un plastic transparent pe care l-am lipit cu silicon...nu stiu daca ar mai fi nevoie de protectie de apa.. daca e ... am sa pun
cu filtrul intern, m-am gindit ca si locul incalzitorului sa il umplu cu material filtrant,de la jumatate in jos burete pentru ca are 3 gauri de IN si de la jumate in sus mediu bio,Asa cred ca o sa scot perlonul din camera de filtrare propriuzisa si am sa completez cu medii bio si asa cred ca ajunge la vreo 3 kg medii bio in filtru intern

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
mandan
Junior member

Joined: 31/07/2016 17:34:06
Messages: 36
Location: Buzau
IP:
Offline

Cory sunt cei care afaneaza substratul, otto sunt cu algele. Poti incerca sa plantezi apoi dupa un timp sa introduci cory
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

o intrebare.. nu ar trebui sa fac niste gauri in capac ca sa se elimine caldura?

#mandan nu stiu daca o sa mearga... substratul pe care il am e un nisip de constructii cu granulatie mai mare,vca sa imi stea plantele in el trebuie sa le infig mai mult in substrat

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

ok... sa reluam tot...bazin 400l

in primul rand filtrarea

1 AEF 302 2sertare siporax si unul cu substrat lava vulcanica,iar pe in montat un burete pentru prefiltrare.Filtrul este conceput pentru max 400 l asta spun producatorii, eu zic 300l
1 enhem profesional 2222 cum a spus un coleg,am cautat si 2222 are identic capacul,cu 2 sertare,unul siporax si unul inele ceramice,pe in ,la fel, un burete pentru prefiltrare. E prevazut pentru max 150 l eu pun 100
1 filtru inten,lipit,3 saculeti de siporax ,o cutie plastic cu substrat lava ,burete si perlon asezate in felul urmator:
- anulat incalzitorul,si in partea lui de jos burete grosier,un strat de perlon si un saculet de siporax.Mentionez ca din camera incalzitorului apa intra in filtru printr-o decupare pe la jumatate din inaltimea bazinului.Camera incalzitorului are 3 orificii de aprox 20 mm diametru ,pozitionate aproape la baza iar ultimul orificiu aproximativ 10 cm de la baza
In camera de filtrare,2 saci cu siporax, o cutie de substrat lava si perlon.Perlonul l-am asezat pe lateral unde este decuparea care comunica cu camera incalzitorului
in camera pompei am mai pus niste perlon,cred ca si aici o sa mearga un saculet de siporax sa depaseasca putin nivelul de la poarta de comunicare cu camera filtrului. cred ca sunt cam 2,5 kg medii bioin acest filtru

ilumionarea

Aici sunt tare nedumerit.Asa cum ati vazut in peze,am montat 4 tuburi neon T5 de 54 W ar fii putin peste 0,5 W/l.Nu sunt prea multumit de cum a iesit si as vrea sa modific,deocamdata tot pe neon dar vreau ceva mai multi W.As potea sa mai pun 2 neoane de 30 W pa partea din spate unde are decupajul...niste neoane mai scurte dar ma gindesc ca poate trebuie sa fac niste gauri pe unde sa iasa caldura sau poate v-a trebui sa montez 2 coolere pentru racirea apei la vara

fauna

a aparut prima modificare.Am gasit pe cineva ,printr-un amic sa dau cei 5 pleco si am luat 4 acistrus iar dupa amiaza merg la petshop si dau ei 2 puii de carasus auratus si cei 3 mari..de fapt e ceea ce am primit cu bazinul si vreau sa iau 2 japonezi negri ,unul unul pentru auratusul meu si 2 lemon.In afara de cel pentru auratusul meu care are cam 8 cm am sa iau pesi max 5 cm.Pe pi ai dau ca i-am prins ciugulind plantele...pe ceilalti nu i-am vazut sa ciuguleasca dar sunt mari...diferenta e prea mare.


OIn bazin am bagat pompa de 600l ca sa imi valureasca putin mai tare apa pe partea din mijloc E positionata putin mai jod de jumatatea inaltimi bazinului si tot odata imi asigura si o circulatie mai buna a apei

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
paradoxx
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 1918
Location: Dr tr severin/ Constanta
IP:
Offline

S.ar putea auzii comentarii TOTAL adevarate cum ca ai suprapopula acvariul,dar daca intr-adevar te pasioneaza carasii,tot ce trebuie sa faci in viitor mai amanuntit este sa oferi filtrare MAI MULT decat suficienta,si sa ai grija cu hrana ce le.o oferi sa nu se baloneze,nu recomand fulgi de niciun fel,iti recomand mancarea ce am luat.o eu de la JBL pt Fancy goldfish(adica pe scurt carasi cu fitze )
Sa ai grija cu iluminatul,si da ar trebui sa faci ceva gauri pt aerisire,deoarece vara poti avea probleme grave cu temperatura(eu recomand insistent sa faci niste gauri de marimea unui fan-cooler de PC,ori din alea micute pt procesor ca invart tare al naibii,ori maricele pt unitate,cum iti vine tie mai bine,numai sa le faci) si nu ai vrea sa iti pierzi carasii...cand temperatura depasea 27 de grade,carasii mei ma injurau din priviri

This message was edited 1 time. Last update was at 24/04/2017 13:50:03


Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
adrian09
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1470
Location: Paris
IP:
Offline

in primul rind pentru filtrare,nu am de gind sa raman cu astea,pina in vara as vrea,As vrea ,daca reusesc sa fac un sump. Si da,imi plac carasii dar cred ca o sa ai donez,undeva la anul,pentru ca imi plac bazinele plantate si.. e greu cu ei si sper sa imi fac cit de cit mina cu ei si cu plante easy.Oricum mai dureaza pina sa fac unul plantat.Am timp sa imi achizitionez ceea ce am nevoie
Cu gaurile in capac..da. am sa le fac si cred ca am sa le fac in zona unde am sa pun si cooler-ele,deocamdata m-am gindit doar la 2 .Am 4 coolere de la adda DC BRUSHLESS model AD1212US-A71GL,12 V,0,50A ,7 pale cu diamde 11 cm la pale.Ma gindesc sa montez macar douadar sa vad dupa ce refac iluminatul daca am loc de 3 si cred ca unul v-a trebui montat invers,adica sa scoata aerul de la nivelul apei
Deocamdata ma gindesc sa fac numai perforari de 4 sau 5 mm,in stea ,in zona unde as putea sa montez cele 2 coolere
Cu filtrarea cred ca sunt putin peste.. stiu ca ar trebui ceva nmai mult pentru carasi si de aceea am zis sa ai dau pe cei mari si sa iau pui
Mi s-a spus cu maincarea ,cu fulgii,ce e drept acest sfat nu l-am ascultat dar nu am avut probleme,nu dau de mincare ca nebunul.cam cit maninca in 2 -3 min,de 2 ori pe ziam fulgi pentru carasi,am si bobite negre dar nu le baga in seam,mai am spirulina de la gbl,seara le dau spirulina si dim le dau filgi iar odata pe saptamina,de obicei inainte de unul din schimburile de apa, le dau naupli de artemia.Am oua si le pun la eclozat.Am de gind sa cresc ceva artemia,am luat si hrana lichida pentru ele dar deocamdata vreau sa pun la punct bazinul,macar strictul necesar

This message was edited 1 time. Last update was at 24/04/2017 14:33:38


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
paradoxx
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 1918
Location: Dr tr severin/ Constanta
IP:
Offline

Te anunt de pe acum,caci cel mai probabil,daca ai carasi halapi(cum sunt majoritatea) vei avea probleme cu vezica lor inotatoare.
In caz ca se umfla si nu mai pot innota cum trebuie,nu te speria,doar scoate pestele "afectat",pune.l pe o suprafata plana (poti chiar si tocator =))))) ) si lasa-l sa se zbata putin,iar daca nu o face,provoaca.l putin. In felul acesta elimina aerul luat de la suprafata apei atunci cand se hraneste(95%din fulgi plutesc,daca la suprafata apei nu e curent puternic)

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com