[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ghid sistem ATO diy  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 21/03/2011 20:08:34
Messages: 1873
Location: Constanta
IP:
Offline

evaporarea variaza tot timpul. spre exemplu: deschizi geamul sa aerisesti => creste evaporarea.

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 2614
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

salut

sistemul ATO facut de colegul sorinico a ajuns la mine in octombrie 2017 cand am pornit acvariul marin si a incetat sa mai functioneze acum 1 saptamana, spre disperarea mea.

nu vreau sa fiu inteles gresit, sistemul era foarte bine gandit si executat, am fost foarte multumit de el, doar ca senzorul principal de nivel a murit la un moment dat, asta e n-ai ce face.

problema a fost ca eu nu am putut sa-mi dau seama ce a crapat la el fara sa fac sistemul bucati, intai m-am gandit la pompa, apoi la sursa, cumva in capul meu senzorul nu avea de ce sa se strice.

asa ca de asta scriu aici, ca sa stiti ca senzorii astia nu tin f mult, de ex asta a tinut 2.5 ani, ceea ce nu e putin dar nu e nici mult.

de asemenea, aveam 2 senzori de pe ebay luati de rezerva si nici unul nu functioneaza, sunt din aia cu flotorul mai lung LINK, asa ca recomand senzori cu flotor mai scurt LINK, eu am luat de pe olx acum ca sa repar

intrucat nu am mai putut sa refac legaturile la ATO-ul original, ca era destul de complicat, cu intrerupatoare etc, am pastrat doar suportul pentru senzori, care e partea cel mai greu de facut la un ATO DiY de fapt si in rest am legat pur si simplu firele la un releu pe care tot asa il aveam de backup

si merge f bine, sunt multumit ca cu ocazia asta am invatat sa fac si eu ATO DiY si sincer nu vad de ce as cumpara vreodata unul de firma, sunt foarte sigur ca asta e ok iar daca se strica ceva la el pot sa il repar intr-o ora, am backup la toate piesele.

eu am ATO-ul pus pe un intrerupator smart Sonoff care il porneste cate 1 minut o data pe ora, ca sa fie si mai sigura toata treaba.

This message was edited 5 times. Last update was at 22/04/2019 12:00:56




 
Forum Index » Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com