[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa tulbure!  XML
Forum Index » Apa
Author Message
mihai20005
Member

Joined: 28/07/2005 19:52:25
Messages: 174
Location: Targoviste
IP:
Offline

Nu spal filtrul in fiecare, ci doar cand fac schimbul de apa saptamanal, am schimbat si din apa in fiecare zi, dar acelasi rezultat. De mentionat ca in urma cu o jumatate de luna mi-a crapat pompa de aer, adica mi s-a rupt membrana aceea. Era un Resun si nu am mai luat alta, dar o sa fac tot posibilul saptamana asta sa imi iau alta. Sa fie si din cauza asta ? mancarea le-am redus-o (o sg masa pe zi le dau si nu foarte consistenta).

"In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc"
[Yahoo!]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 16/01/2004 09:55:29
Messages: 1940
Location: Bucuresti
IP:
Offline

mihai20005 wrote: mi-a crapat pompa de aer, adica mi s-a rupt membrana aceea. Era un Resun si nu am mai luat alta, dar o sa fac tot posibilul saptamana asta sa imi iau alta. Sa fie si din cauza asta ?


Sigur ca da.
Daca nu ai suficienta aerare, bacteriile denitrifiante (aerobe) mor. Nu se mai realizeaza transformarea nitritilor in nitrati. Ca urmare, toate materiile descompuse pana la stadiul de nitriti raman in forma asta si sunt otravitoare. Continua cu schimburile de apa, ca sa indepartezi nitritii si derivatii nocivi ai azotului. Ia neaparat pompa de aer. Acvariul trebuie sa aiba filtrare si aerare non-stop.
[Yahoo!]
Anubias
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/08/2004 00:35:02
Messages: 839
Location: Finlanda
IP:
Offline

Daca ce ai tu in acvariu seamana cu asta, atunci ai niste alge. Sa sti ca si mie mi-a luat cateva saptamani sa accept ca e alga. Eram convins ca e altceva.

Daca asta e problema ta, atunci incearca sa ti acvariul o saptamana in bezna. Acopera-l cu un cearceaf in timpul zilei, si stinge instalatia de iluminat. In acelasi timp fa schimburi dese de apa (1/6 din volum zilnic). Intr-o saptamana o sa scapi de alga.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline

Salut mihai20005!
Lasä filtrul acela nespälat, dacä nu iese mizerie multä din el! De fapt nici n-are de un´sä iasä la cäti pesti ai. E clar cä arunci bacteriile de fiecare datä la canal. Si nu-l opri de loc, sau doar cänd hränesti pestii, dar pune-i o prizä programabilä sä-l porneascä dupä ce au mäncat, si seteaz-o la 30min. Atäta timp cät nu pot forma bacteriile un strat gelatinos in burete pentru cä-l speli tot mereu, nici nu se va fixa praful din apä in filtru, ci va trece pur si simplu prin el.

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

mihai20005 wrote:
Ce mi-ati recomanda ?


Eu ti-as recomanda de exemplu sa postezi unde trebuie, la rubrica respectiva. De aceea cind se da un SEARCH, nimeni nu gaseste nimic si mai deschide un topic cu o tema care a fost deja discutata. Deja am mutat 3 posturi care erau trintite la Coltul incepatorului la cel cu Apa. .

Si doar v-am rugat atit de mult si de frumos...
dark_one
Junior member

Joined: 11/04/2006 04:28:33
Messages: 66
Location: Deva
IP:
Offline

daca acvariul tau are 50 l atunci schiba 8 l zilnic, shi numai folosi apa statuta din bidoane sau sticle sau etc., apa direct de la robinet rece combinata cu calda( asta numai in cazul completarii, daca schimbi mai mult de atat trebuie statuta shi aerata), in mod normal acesta metoda e cea mai buna, toti crescatorii o folosim, dar depinde shi de oras, pana acum am auzit ca doar apa din aiud jud cluj nu este buna pt metoda asta. Mare atentie cand bagi sare in acvariu pt. completare daca apa miroase foarte tare a clor nu baga sarea decat a zi, pt ca sarea va reactiona cu surplusu de clor shi se vor forma niste bule mici pe pesti, care ii omoara in maxim 24-30 ore. In felul acesta poti sa eviti necazurile de genul cum ai patit tu. Eu nici nu folosesc filtre, sau plante pt. echilibru nimic, doar pesti, apa, difuzorul de aer.

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

dark_one wrote:Eu nici nu folosesc filtre, sau plante pentru. echilibru nimic, doar pesti, apa, difuzorul de aer.
Nu mi-e foarte clar ce vrei sa spui ....... tii acvariile doar cu pesti, apa si difuzor pentru aer ? Ce aglomerare de pesti ai si ce schimburi de apa faci?

Poze: smilie ... Poze cu plante
dark_one
Junior member

Joined: 11/04/2006 04:28:33
Messages: 66
Location: Deva
IP:
Offline

schimb zilnic 20-25% din apa dimineata( pt. ca atunci incep pesti digestia din nou), o lingurita de sare la 10l shi pastrez permanent concentratia. Nu folosesc filtre deoarece este mult prea costisitor la 18 acvarii, ele trebuiesc inlocuite in fiecare luna( masele filtrante), in acelasi timp filtrul este locul unde isi fac "cuib bolile", daca nu exista filtre boala " nu are unde sa stea" decat in excrementele de pe fundul acv. shi cum schimb in fiecare zi nu mai exista pericolul imbolnavirii din cauza pestilor adusi din alte parti. dar exista shi dezavantaje, e foarte greu sa mentii echilibrul , neavand filtre, plante, testere de apa etc. Ar fi multe de povestit despre metoda asta, dar pt. asta cred ca va trebui sa fac un topic nou, in care sa pot explica mai amanuntit, ca sa nu existe pericolul "prost intelegerii" astfel respectivul care o incearca putand sa puna in pericol sanatatea acv. De acea nam o ferit informatii complete celor care folosesc filtre, plante etc.

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

dark_one wrote:schimb zilnic 20-25% din apa dimineata
N-ai spus asta de la inceput si crede-ma ca m-ai bagat total in ceata . Ma tot intrebam cum o fi facind omu' asta ciclu' azotului in acvariu si de ce nu foloseste filtre .

dark_one wrote:in acelasi timp filtrul este locul unde isi fac "cuib bolile"
Asta cam asa e .

dark_one wrote:dar exista shi dezavantaje, e foarte greu sa mentii echilibrul
E foarte greu si dupa parerea mea. Amoniacu' produs de pesti e foarte toxic si nu exista bacterii care sa-l prelucreze. Singura solutia pare a fi schimbu' de apa des si culegerea murdariei de pe fundu' acvariului. Si ceva experienta in domeniu. Cred ca nu e o metoda prea indicata incepatorilor .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
dark_one
Junior member

Joined: 11/04/2006 04:28:33
Messages: 66
Location: Deva
IP:
Offline

pai tocmai pt ca e prea grea, de aia nam vrut sa dau prea multe detali, ca sa nu fie tentanta, asa mai bine le dau o parte din sfaturi , shi anume cele care se potrivesc la acv cu filtre etc.

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Apa
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com