[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bibani cu urechi lungi  XML
Forum Index » Alte familii
Author Message
opincarul
Senior member
[Avatar]

Joined: 14/08/2012 14:29:31
Messages: 1412
Location: Varteju - Magurele
IP:
Offline

ocean wrote:Inteleg denumirea de regina baltii dar sa-i numesti lostrite.. dati un pic de serch si vedeti cum arata si cata e lostrita


Si as adauga eu, DACA mai e intalnita in raurile din Romania

Mama prostilor e mereu gravida!
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4722
Location: Berks
IP:
Offline

Avand in vedere ca experienta exista, constiinta conservarii speciilor e de asemenea prezenta, poate ca ar trebui sa incepem o campanie de protejare a speciilor autohtone, inclusiv prin programe de inmultire artificiala a speciilor pe cale de disparitie. E clar ca autoritatile sunt depasite, iar legile impotente in protejarea speciilor pe cale de disparitie.

Trebuie de asemenea indusa aceasta mentalitate in populatie. Taranul din Bistrita trebuie sa simta impulsul sa dea o bata cand prinde pe cineva pescuind ilegal, nu invidie ca el nu are curajul sa faca ce face vecinul.

___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 874
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

ocean wrote:Inteleg denumirea de regina baltii dar sa-i numesti lostrite.. dati un pic de serch si vedeti cum arata si cata e lostritaEu am ras 2 zile demult cand am aflat ca unii (putini, in putine regiuni) le spun lostrita bibanilor soare, are multe denumiri acest peste, posibil sa manance paine, dar cel putin aici nu mananca asa ceva, hrana de discusi ar putea daca sunt crescuti de pui cu asa ceva. In mod normal lostrita este pestele de munte,de talie mare, nu stiu daca or mai fi, sunt rare lostritele (salmo), si parerea mea este ca nu de la pescuit in special s-au dus, ci de la calitatea mediului din ce in ce mai proasta. Am tinut in acvariu salau, este un peste incredibil , dar si agresiv intre propria specie, i-am eliberat pentru ca erau doi si se luau la bataie mereu, ii hraneam cu boarte vii si urmaream cum le vaneaza prin acvariu .Salaul se adapteaza incredibil de bine la orice chimie a apei, nu mi se pareau agitati, se comportau foarte frumos si natural, au mancat dupa 2 ore de cand i-am bagat in acvariu, aveam dinainte bagate boarte, si dupa 2h de cand au fost prinsi la lanseta deja se hraneau iar in captivitate .Salaii sunt sensibili la oxigen si temperatura, eu aveam 27 grade si cam suflau. Si boarta se adapteaza bine si mananca fulgi si hrana pentru vivipari, se comporta ca neonii, iar in perioada asta au colorit uluitor masculii, am prins una zilele acestea superba,foarte intens colorata, plus ca rezista la temperaturi inalte fata de alti pesti.
 
Forum Index » Alte familii
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com