[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor,sfaturi,explicatii acvariu primit  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
moisemotor
Junior member

IP:

Puteti sa-mi spuneti si mie va rog cata hrana trebuie zilnic pentru 4 scalari maturi,si de cate ori trebuie hraniti?
moisemotor
Junior member

IP:

moisemotor wrote:Puteti sa-mi spuneti si mie va rog cata hrana trebuie zilnic pentru 4 scalari maturi,si de cate ori trebuie hraniti?
Si...as vrew sw schimb buretele de la filtru.Cum trebuie schimbat si in ce conditii
Liv
Ultrahigh member

IP:

Ce burete? Daca ai bolborositor (un burete cu o piatra de aer in el) nu se schimba - in burete se formeaza colonii de bacterii care transforma dejectiile pestilor in NO3 care e relativ inofensiv pentru pesti si bun pentru plante. Doar se clateste usor in apa din acvariu cind schimbi apa. Citeste ciclul azotului ca sa intelegi despre ce e vorba.

Daca ai filtru extern (canistra) e altfel problema.

Sa nu uiti de schimburile de apa (cam 30% la 2 saptamini) cu apa declorinata.

Nu as putea sa-ti spun ce sa le dai sa manince. Am vazut ca ai 4 scalari si spui ca mai ai si niste sanitari. De 2 ori pe zi cit maninca in 1-2 minute fara sa ramina pe fundul apei ar trebui a fie de ajuns (urmareste-i in timp ce maninca). Incearca sa vezi ce le place dupa ce citesti cite ceva despre ei. Si da-le hrana de diverse tipuri. Pentru inceput ia hrana la plicuri mici - sa nu risti sa cumperi ceva ce nu le place.

Celor 4 scalari care ii ai le-ar trebui un acvariu de cel putin 180 de litri. Nu mai adaoga pesti (si asa risti sa moara pe rind).

Pune o poza si cu ceilalti pesti care ii ai. Si vezi ca scalarii se fac mari. Un scalar de marimea unei palme nu e ceva neobisnuit daca are conditii bune.

Si treceti macar orasul (comuna, sat) la profil - locatie. Asa o sa primesti sfaturi si de la cei din zona to.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
moisemotor
Junior member

IP:

Am observat ca de cateva zile apa din acvariu are o tenta galben-verzuie sii nu stiu care ar fi motivul.Mancare le dau de doua ori pe zi apa o schimb la 2 saptamani 30%,in schimb filtru este foarte infundat si parca nu mai filtreaza apa.Ce este de facut?Mentionez ca am filtru intern cu burete.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/05/2016 06:07:19

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Tati, ai un acvariu mic si suprapopulat... in 50 de litri (probabil) de apa, ai bagat 4 scalari si 2 sanitari (nu stim inca, da' sigur sunt Hoplosternum ).
Le dai sa manance pe saturate, de 2 ori pe zi... le schimbi niste apa, la un interval de cam 2 saptamani. Nu e treaba buna!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
moisemotor
Junior member

IP:

Acvariul are 100 de litri(cam 80 cu apa)si da manncare le dau cam multa dar de zi le reduc portia si astept sfaturi.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Schimb de apa saptamanal,
- Mancare o singura data pe zi...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: