[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu ciclide africane  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
severum777
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/11/2015 17:54:47
Messages: 976
Location: Baile Govora jud. Valcea
IP:
Offline

Ma gandeam la saulosi am vazut si saulosi ceva frumos , chiar maricei si mi-ar fi mult mai usor sa fac rost de saulosi decat de interruptus , dar ma gandeam ca am deja o femela si poate vrea exemplare din aceias specie , Multumesc mult de ajutor , ca filtrare la acvariul meu mic pot folosi o pompa si sa fac un" mini sump " , sau sa ma bazez pe un filtru intern puternic cu carbune activ ?

O sa fie 5 ciclide si nu ma gandesc la o filtrare mare , care sa fie greu accesibila si mobila , acvariile primavare le mut pe un hol unde este mai si mai luminos racoare si pot sa mentin temperatura mai scazuta (25-28°C )
dan_florin
Membru de baza

Joined: 22/10/2011 11:04:15
Messages: 381
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Nu conteaza ce vrea femela ta de interruptus, conteaza ce vrei tu. Cat despre filtrare, pot doar sa-ti spun ca un filtru intern la volumul acvariului tau e "frectie la un picior de lemn". Ai nevoie de un filtru extern pentru filtrare biologica, cu medii poroase de calitate, sau poti incropii chiar un mini sump cu conditia sa nu fie prea"mini". Filtrul intern e foarte bun pentru filtrarea mecanica, dar carbunele e de prisos, nu-ti foloseste decat in caz de boli sau alte"dezastre".
Poti pune linistit 8-10 saulosi in acvariul tau.
In acvaristica trebuie sa inveti sa ai rabdare si sa nu faci compromisuri, altfel...
[Email] [Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/11/2015 17:54:47
Messages: 976
Location: Baile Govora jud. Valcea
IP:
Offline

Nu ma grabesc , acvariul as vrea sa fie gata pana in primavara , vreau sa-i fac un capac bun , pentru mini sump ma gandeam la un acvariu mai micut care se nu depaseasca 15 cm in latime , iar lungimea maxim de 80 cm . Pana in primavara eu zic ca am timp sa amenajez acvariul cat mai ok , apoi sa bag pesti in el .
Multumesc mult de ajutor !
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

Daca stateai mai aproape iti dadeam eu un sump, la un super pret, de 30 de litri, era si din sticla de 6! Ressun intern ar face fata la volumul tau, asta daca nu il umplii cu pesti.Un sp cat mai mare intretine 10 africani maturi.
Poti sa pui saulosi... O sa ramana singura femela aia de o ai, asta este... )
Eu aveam ressun 1100 la 2 ciclide mari si un somn syno de 15 cm, facea fata foarte bine! La mai mult nu ar face fata acest model, dar sunt modele si mai puternice...Un sump il faci in timp, este mai bun,nu ocupa loc in interior, dar merge si cu intern...Eu as zice un intern sp mare plin cu materiale bio, si un intern cu carbune activ mic, cum este hailea, cel mai mic model, pentru 60 de litrii,. daca il umplii cu carbune prinde bine, daca ai clor, daca nu, nu mai pune carbune deloc.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2016 21:41:42

severum777
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/11/2015 17:54:47
Messages: 976
Location: Baile Govora jud. Valcea
IP:
Offline

Ma gandest sa pun o pomba pentru iaz la sump , ma gandeam ca sa evit aspectul urat al sump-ului sa folosesc un ghiveci in loc de acvariu , un ghiveci mare .
Ghiveciul sa fie pus suspendat deasupra acvariului iar apa sa urce sus si sa cada jos prin medii de filtrare , iar deasupa ghiveciului sa caut ceva folie din plastic mai rezistenta care sa separe pamantul si floarea de apa .
severum777
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/11/2015 17:54:47
Messages: 976
Location: Baile Govora jud. Valcea
IP:
Offline

Am vazut vazut un filtru cascada maricel si destul de puternic , care are ca material filtrant aceleasi chestii ca un sump , il pot folosii ca sump pentru acvariul meu ? Ar fi mult mai comod fIltrul asta decat un sump mic
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

Joined: 01/10/2007 21:59:26
Messages: 1802
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Am citit atent tot topicul tau...acvariul de 140 l este absolut impropriu ptr ciclide de Malawi. E ca si cum ai locui tu intr-o garsoniera 3/3.5 cu sotie si copil mic...vino si spune-ne cum te simti dupa 6 luni de convietuire.
Notiunea de animal welfare e subtirel intelease printre malawisti . Nu te critic, stai linistit...si eu am peste 30 de malawi in 250 litri..o reminiscenta . Ideea e insa asigurarea unei filtrari corespunzatoare si schimburi dese de apa. Cu toate acestea, ti-as recomanda specii de Tanganyika mici, de genul Neolamprologus brichardi. Au un comportament exceptional, iar bazine de 160 litri sunt potrivite ptr acesti pesti.
Daca insisti pe Malawi...Pseudotropheus demasoni sunt printre cei mai mici, dar si agresivi intra-specific. Combinati cu Labidocromis caeruleus isi reduc agresivitatea, dar acestia din urma cresc maricei.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
severum777
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/11/2015 17:54:47
Messages: 976
Location: Baile Govora jud. Valcea
IP:
Offline

Avand in vedere ranking-ul , va ascult , si fac exact cum sunt sfatuit , eu nu am experiente prea mari cu africane , deci nu am de unde sa stiu prea multe practic vorbind , iar ciclide de Tanganyika nu am de unde sa iau , am primit sfaturi si ma gandeam la saulosi , am vazut mult exemplare frumoase , si macar 4 ciclide ( un mascul si 3 femele ) , nu mi se par mari nici adultii de saulosi nu mi se par mari , am vazut la un petshop saulosi si erau cei mai micuti din acvariu (8-10 cm ) si mi s-a spus ca sunt adulti .
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

Joined: 01/10/2007 21:59:26
Messages: 1802
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Da, saulosi merg bine si ofera o varietate coloristica, femelele si masculii avand culori diferite. Dar ia vreo 7 exemplare, 2 masculi (unul va fi dominant, celalalt dominat, dar e in regula) si 5 femele.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
severum777
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/11/2015 17:54:47
Messages: 976
Location: Baile Govora jud. Valcea
IP:
Offline

Raman la 4-5 ca tot o sa se inmulteasca si pastrez din pui , nu as vrea sa iau mai mult de 5 ca sa nu fie prea multe , as vrea un acvariu cat mai gol , multumesc de ajutor
elisav
Junior member
[Avatar]

Joined: 10/02/2010 22:13:32
Messages: 8
Location: Brasov
IP:
Offline

Salutare,

Am pornit un acvariu cu destinatia ciclide africane. Arata cam asa foto 1 si 2. Momemtan este in proces de ciclare (de 8 zile). Acvariul este LXlXh=80X35X40 cm, 112 litri brut (probabil undeva la 80 litri net). Filtrare ca in foto 3 : primul filtru este mecanic cu inele ceramice, al doilea are zeolit iar cel mare are inele poroase gen siporax (dar nu sunt siporax). Vreau sa mai adaug un filtru (din cele transparente cu ceva Seachem matrix). Iluminatul este 2X24 W Osram 865+880 (Sky white). Intentia mea, initiala, este sa introduc o colonie (6-7) neolamprologus multifasciatus (pentru asta sunt cochiliile) + o pereche altolamprologus calvus + o pecheche de julies ( cel mai usor de gasit sunt marlieri, pe care i-as putea lua de la Hornbach). Perechea de calvus este destul de greu de realizat - ar trebui sa incep cu 6 bucati si sa-i las sa se aleaga singuri sau sa i-au o pereche gata formata, daca gasesc, situatie mai putin convenabila pentru ca daca ar fi o pereche matura i-ar putea afecta pe ceilalti.
Am intr-un alt acvariu o pereche de Amatitlania nigrofasciata (fost Archocentrus nigrofasciatus fost Cichlasoma nigrofasciatus) sau Convict Cichlid, care a depus de 2 ori.
Intrebarile mele ar fi:
- Pot sa folosesc perechea de Convict in loc de calvus? Si Convict suporta un ph peste 8 si apa dura. Daca intrebarea este stupida, imi cer scuze, ce e drept n-am mai vazut combinatii de africani cu americani.
- Cum pot obtine o apa alcalina? Este greu de crezut ca pot sa am un ph peste 8 fara sa tratez cumva apa. Apa are cam 7.6-7.8.
Nu am niciun fel de experienta cu ciclide africane asa ca orice sugestii sau sfaturi sunt bine venite. Multumesc anticipat pentru ajutor.
[Thumb - Foto 3.jpg]

[Thumb - Foto 2.jpg]

[Thumb - Foto 1.jpg]

[Email]
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 20/02/2015 22:11:05
Messages: 301
Location: iasi
IP:
Offline

Pot sa folosesc perechea de Convict in loc de calvus? Si Convict suporta un ph peste 8 si apa dura. Daca intrebarea este stupida, imi cer scuze, ce e drept n-am mai vazut combinatii de africani cu americani.




Nu prea e indicat sa faci combinatii africani+americani cu pestii...e fain sa folosesti combinatii de pesti care traiesc in aceeasi apa ca e curgatoare, ori lac...

Cat despre "Amatitlania nigrofasciata (Convict)"...zice aici http://www.seriouslyfish.com/species/amatitlania-nigrofasciata/ ca se face cam mare si trebuie un acvariu 90x30 doar pentru o pereche so...nu prea merg la tine in acvariu...

This message was edited 4 times. Last update was at 16/09/2016 11:17:30


Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Cichlidae
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com