[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
De-ale lui Radu - scheme electronice, discutii tehnice... ace, brice & carice  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Maine o sa vorbesc cu Radu sa-i deschid un topic nou ca daca mai apuca sa scrie ceva nu va mai intelege nimeni nimic. Asta va fi un topic despre discutii despre "maimutze"

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Eu zic sa-i deschidem toti cate unul.....
Da, omul asta stie sa dea click cu mausu' ori nu ca la cat va oferiti toti....ori va pica ceva....ia s-auzim
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Shubi wrote:Eu zic sa-i deschidem toti cate unul.....
Da, omul asta stie sa dea click cu mausu' ori nu ca la cat va oferiti toti....ori va pica ceva....ia s-auzim

Pai deh, sait si forum de bijnitari maca-ti-as. La cati mandri purtatori de palarie avem prin jurii.....

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Aiptasia_Free
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara,

Va multumesc tuturor pentru primirea "calduroasa' si spiritul provocator cu care am inceput acest nou topic. Trebuie sa recunosc cu sinceritate ca sant putin timid si de data asta char am avut trac ). Voi incerca sa propun diverse modalitati tehnice-electrice-electronice, sperand astfel ca acvaristica din Romania va fi mai simpla, personalizata si mai usor de intretinut. Pentru ca si mie imi plac provocarile , vreau sa aduc in discutie, pentru inceput, o solutie de back-up (electric) EFICIENT al pompelor ( valuri , recirculare, ..etc) ce folosesc 12 volti. Astept prouneri si ideii din partea voastra pana cand pregatesc materialele necesare. Repet EFICIENTA, ieftina si usor de implementat.
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Vin eu cu o provocare Cum putem utiliza controllerele uzuale (arduino, Raspbery, etc.) care au doar iesiri digitale PWM pentru controlul Droselelor dimabile analogic 1-10V. (Exista o solutie mai eleganta decat filtrele Pi? smilie )

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Aiptasia_Free
Junior member
[Avatar]

IP:

Lucian, provocarea a murit din fasa. Deja am o idee despre cum se poate converti pwm-ul din arduino la 1-10 v. Trebuie doar sa testez. M-am gandit la o varianta despre cum poti realiza proiectul cu lampa fara a mai folosi acele ldd. Pentru asta imi trebuie niscai detalii tehnice despre leduri si distributia lor pe canal ( de culoare) si placa de aluminiu.
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Am cumparat deja LDD-urile de vreo trei saptamani dar sunt deschis la solutii noi
Daca rezolvi pb. cu neoanele esti mare. Maine imi vin Droselele dimabile.

Aiptasia_Free
Junior member
[Avatar]

IP:

Cand ai prodususul, poate tragi o fuga pe la mine sa vada si ochiul meu desre ce este vorba. Un neon gasim pe la mine, ba chiar si un arduino.
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Yes Sir

... si te-ai mai gandit la cele 10 canale de led-uri + 2 neoane ??? ramane doar solutia care mi-ai mai spus-o sau putem pune un multiplexor TI

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Aiptasia_Free wrote:...Pentru ca si mie imi plac provocarile , vreau sa aduc in discutie, pentru inceput, o solutie de back-up (electric) EFICIENT al pompelor ( valuri , recirculare, ..etc) ce folosesc 12 volti. Astept propuneri si idei din partea voastra pana cand pregatesc materialele necesare. Repet EFICIENTA, ieftina si usor de implementat.

Singura mea propunere este ca EU sa te scot la o crashma si TU sa-mi povestesti, ashea printre pahare , cum o sa-mi faci MIE o "soricarie" din asta cu backup eficient.
Acu' te las in pace, ca sa termini The box of monkeys , da' precis o sa mai vorbim.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

koala wrote:
Aiptasia_Free wrote:...Pentru ca si mie imi plac provocarile , vreau sa aduc in discutie, pentru inceput, o solutie de back-up (electric) EFICIENT al pompelor ( valuri , recirculare, ..etc) ce folosesc 12 volti. Astept propuneri si idei din partea voastra pana cand pregatesc materialele necesare. Repet EFICIENTA, ieftina si usor de implementat.

Singura mea propunere este ca EU sa te scot la o crashma si TU sa-mi povestesti, ashea printre pahare , cum o sa-mi faci MIE o "soricarie" din asta cu backup eficient.
Acu' te las in pace, ca sa termini The box of monkeys , da' precis o sa mai vorbim.

Ricardo, pentru ca te stiu, sigur te vei lua cu vorba si din vorba-n vorba Mai bine iti aduc un reportofon. A doua zi, cand iti bei amestecul de plante pentru riduri poti sa asculti in liniste "vorbele" de duh spuse cu o zi inainte si poate pui de-un back-up

Radu: si pe tine te stiu. In mod cert in timp ce bricolezi maimutzele alea, care intre noi fie vorba au ajuns o rutina pt ca esti deja la versiunea n+7-k , tu deja ai gandit ceva, ceva...

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: