[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum scufundati lemnele?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu zic sa nu te mai complici, pune oala la fiert. Nu trebuie sa intre toata buturuga, o lasi cat intra si o intorci pe partea si cu partea care a stat afara sa fiarba si aia. Lemnul va trage mult mai repede apa asa decat sa-l lasi "la inmuiat". Eu am tinut o radacina vreo 2 luni sau mai bine in galeata si tot plutea, dupa ce am fiert-o nu a putut sa se mai ridice
[ICQ]
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

Eu am o radacina care desi nu este putreda, nu vrea decat sa pluteasca si dupa fierberi repetate. Si este una f mare..... Dar intr-adevar, fierberea cu sare da sanse f bune pt grabirea procesului.

[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu stiu cum arata buturuga ta, dar daca este una care"nu vrea sa se dea la fund" se poate gauri, umple gaura cu ciment si sa vezi ce bine se aseaza pe urma. E o practica foarte des intalnita cu buturugile incapatanate. Problema este: unde dai gaura si ce posibilitati ai de schimbare a pozitiei buturugii, daca vrei sa o mai pui si altfel

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

narcis wrote:Eu zic sa nu te mai complici, pune oala la fiert. Nu trebuie sa intre toata buturuga, o lasi cat intra si o intorci pe partea si cu partea care a stat afara sa fiarba si aia. Lemnul va trage mult mai repede apa asa decat sa-l lasi "la inmuiat". Eu am tinut o radacina vreo 2 luni sau mai bine in galeata si tot plutea, dupa ce am fiert-o nu a putut sa se mai ridice

Sunt 3 bucati dintre care 2 ar merge asa cu oala - incerc diseara. A 3-a e cea mai mare - lunga si presimt ca o sa ma sece 'jocul' cu ea.

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

scorpionul wrote:nu stiu cum arata buturuga ta, dar daca este una care"nu vrea sa se dea la fund" se poate gauri, umple gaura cu ciment si sa vezi ce bine se aseaza pe urma. E o practica foarte des intalnita cu buturugile incapatanate. Problema este: unde dai gaura si ce posibilitati ai de schimbare a pozitiei buturugii, daca vrei sa o mai pui si altfel

Mda - in teorie e fain numai ca nu imi inchipui cum/de unde fac rost de o cantitate asa mica de ciment (sa cumpar de la magazin un sac si sa fac eu amestecul e exclus dpdv spatiu)

Trebuia sa ma fi documentat mai bine inainte sa aleg lemnele astea. Asta e, asa invata omu

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

la noi se cumpara si la kg sau la pungi de 5 kg la magasinele de cartier de constructii

[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Pune mana si ancoreaza lemnul ala de geam, asa cum ti-am zis!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Pune mana si ancoreaza lemnul ala de geam, asa cum ti-am zis!

Da sa traiti! Numai ca asa cu sticla nu am cum, habar nu am sa tai sticla/n-am pe cine sa rog/etc. Caut solutii...

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

alexandruv wrote:

Da sa traiti! Numai ca asa cu sticla nu am cum, habar nu am sa tai sticla/n-am pe cine sa rog/etc. Caut solutii...

Ai putea incerca cu asa ceva... scoti tile de plastic le lipesti de sticla si ancorezi ciotu....
[Thumb - ssssssssssssssssssssss.jpeg]

This message was edited 1 time. Last update was at 13/02/2014 17:16:26

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

vezi tu, te-a pus naiba sa te muti. Aici te duceai la marginea orasului si bagai in alambic buturugile astea ale tale la fiert si rezolvai problema, ca au baietii ce butoaie vrei tu. Basca ca mai beai si cu ei o tuica acolo pana iesea zama din lemne

[Yahoo!]
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

scorpionul wrote:vezi tu, te-a pus naiba sa te muti. Aici te duceai la marginea orasului si bagai in alambic buturugile astea ale tale la fiert si rezolvai problema, ca au baietii ce butoaie vrei tu. Basca ca mai beai si cu ei o tuica acolo pana iesea zama din lemne

) Mda. Oricum eu sunt Brasovean - nu-i cunosc pe baietii de la alambic

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

Avansatul wrote:
alexandruv wrote:

Ai putea incerca cu asa ceva... scoti tile de plastic le lipesti de sticla si ancorezi ciotu....

Da sefu, asta cu ventuzele o sap. Merg la magazin sa caut ventuze. Cand va auzi nevasta-mea ...

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

alexandruv wrote:Da sefu, asta cu ventuzele o sap. Merg la magazin sa caut ventuze. Cand va auzi nevasta-mea ...

Va fii mandra banuiesc... nu =]?

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca sunt pe drumul cel bun:

http://farm8.staticflickr.com/7329/12507002295_e312bf382d_b.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7435/12507122723_c6f506f6f6_b.jpg

Am luat ventuze pe care nu le-am lipit cu nimic, doar le-am apasat cat sa stea prinse. Ata e subtire dar vad ca tine. In spate voi pune sol care va apasa pe lemne si sper sa stea.
Las asa pana maine si daca nu se rupe ata ma apuc de treaba.

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ca sa nu te incurce partea de sus din plastic de la ventuza, poti sa o scoti si sa gauresti ventuza ( ca un piercing) cu un cui inrosit. Prin gaura facuta bagi ata, sau mai bine fir de guta. Daca ventuzele nu stau lipite, le poti lipi tu cu silicon

[Yahoo!]
Dan
Aquamaster
[Avatar]

IP:

alexandruv wrote:

Poti sa folosesti 2 bucati de sticla cu dimensiunea de 5x5 cm ( sau aproximativ). Dai o gaura prin buturuga, treci sarma prin ea si o prinzi in ambele parti intr-un guguloi de silicon peste care pui patratele de sticla cat mai aproape de fundul acvariului . In functie de cat de mare e buturuga o prinzi in 1, 2 sau 3 locuri.

-- aCVarist, deci eXist --
[WWW]
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

Neata!

Un mic update: sambata am schimbat strategia ancorarii si am insurubat niste ... suruburi in lemn, iar capul l-am bagat in ventuza:
http://farm6.staticflickr.com/5496/12584117353_2a0c518721_b.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7289/12583999765_d169e8149e_b.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7424/12584003895_2a22a10c7c_b.jpg

Le-am lasat o noapte de test si a tinut asa ca ieri am pus solul.
Partea proasta e ca, trebuind sa tin lemnele pe sticla si sa pun solul peste, n-a iesit chiar cum am vrut eu, a fost cam greu sa delimitez nisipul (ca am vrut plaja in fata) de sol sub lemne.

Inca o greseale pe care a facut-o e ca NU am udat usor solul inainte sa umplu acvariul cu apa. Am pus un sac de Ada Amazonia fine sand deasupra, iar cand am bagat apa (usor evident) cateva boabe de din asta fin s-a ridicat si imprastiat pe unde nu trebuia.
Deci pt. cei incepatori ca mine morala: udati solul cu un spray bine de tot si eventual lasati la imbibat cateva minute, inainte de a baga apa.

Cam atat in threadul asta. As vrea sa deschid un thread - jurnal unde voi scrie cum evolueaza treaba, ce greseli am facut etc. E voie?

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

tot e bine ca ai gasit o solutie. Important este cat ruginesc suruburile, sa nu afecteze parametrii apei

e chiar important sa deschizi un jurnal ca sa invete si altii din el

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: