[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect acvariu 1859 litri brut  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
scubu
Member
[Avatar]

IP:

de acord cu minarrdy,geam 15,cornier cu rama 5-6 dar vezi ca gasesti dintr-un fel de aluminiu sau duraluminiu si e destul de rezistent,filtrare externa musai(la interna nu stiu cum vei umbla la un moment dat..ca va trebui),iar la lumini pt. adancimea asta...ceva ieftin ...nu stiu!Bafta!

.....
[Email] aim icon
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Eu cred ca tu vrei ceva de genul:
image

Uploaded with ImageShack.us

E un acvariu dintr-un petshop din Stuttgart. Am fost informat ca avea latura cam la 2 metri si estimat la circa 2250 litri. Ca forma, pare a fi ceea ce vrei tu. Vezi ca se poate si doar din sticla.
Daca te uiti mai atent, poti sesiza si fauna... Si daca nu realizezi ce specii de pesti inoata fericiti pe acolo, o sa-ti spun eu.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Super acvariu cel din poza. Si eu cred ca fauna de acolo se preteaza la asa dimensiuni
Sa fie oare mbune?

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Sau mai bine incerci sa gasesti o solutie sa directionezi apa evaporata undeva spre exterior ... ma gandesc ca o data etansat complet cum se mai face schimbul de gaze ?

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

@kmol bine punctat ! Imi scapase acest amanunt, dar chiar si prin "canalizarea" umezelii spre exterior, tot nu cred ca se realizeaza eficient schimbul de gaze, dat fiind faptul ca vaporii de apa vor parasi bazinul, dar "aer proaspat" nu ar avea vointa sa patrunda de unul singur . O alta idee ar fi introducerea oarecum fortata a aerului prin niste coolere intr-un capat al acvariului, si evacuarea lui cu ajutorul unui tub/burlan prin celalalt capat. Astfel s-ar elimina si problema umezelii din incapere, si cea a schimbului de gaze.

.
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Din doua capete se leaga o idee coerenta De vina este ora inaintata ...nah ca avem si scuza..

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

kmol wrote:Din doua capete se leaga o idee coerenta De vina este ora inaintata ...nah ca avem si scuza..

Sunt convins ca ora tarzie e de vina . Daca mai continuam cu multe idei de genul asta o sa arate ca un acvariu iesit din mainule lui MacGyver

.
[Email] [Yahoo!]
fiarevechi
Junior member
[Avatar]

IP:

Bravo ,imi place ca veniti cu ideei care sunt de luat in seama asta asteptam de la voi ,readuc aminte stica care o am este de 125 x 125 cm. triplex securizat de 10 mm. deci am o grosime de 3 cm. pentru construirea acvariului pendulez intre cadru de cornier de fier si lipitura cu silicon adecvat acestui tip de acvariu ,sa reziste la presiunea mare etc.,filtrarea externa sump,si pompe pt curenti,incalzire pe fundul acvariului din tevi cu apa calda ,nu va avea background pentru ca vreau sa se vada din toate laturile,iar lumina o mai studiez ca vreau sa nu consume mult curentul este scump.Oare sa imi pun probleme de evaporare a apei ? Incaperea este mare nu o sa creasca mult umiditatea poate fac un capac care sa nu fie chiar etans din sticla ,mai studiez problema.Magandeam sa fac un soclu din fier plin de 4 cm ,si soclul sa fie inalt de 50 cm deci buza acvariului va fi la 175 cm.

Nu toate abisurile sunt la fel de adânci; unele nu au decât adâncimea necesara pentru a te înghiti daca aluneci în ele.
LEONARDO DA VINCI
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Una din problemele serioase care ar trebui sa-ti dea de gandit, poate chiar mai serioasa ca iluminarea, este schimbul de apa.
La 1900 litr, 25% inseamna in jur de 470 litri care ar trebui schimbati saptamanal. Daca va fi pe baza de galeti....is vreo 24 galeti de 20 litri....munca de Sisif. Deci, SCHIMBUL LA PICATURA ar trebui sa-ti dea serios de gandit. Asta inseamna dispunerea acvariului langa o sursa de apa si langa o scurgere, multe fitinguri de calitate, gaura in sticla, obligatorie si multe altele...ma gandesc ca schimbul meu, care asigura circa 160 litri apa schimbata pe saptamana e un fel de mizilic pe langa ce ar trebui tu sa faci acolo.

[Email]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Sau.... sifonare cu un furtun conectat la scurgere si umplerea la loc cu furtun la robinet desi schimbul la picatura ar fi mai indicat.
@minnardy omul spune ca sticla e securizata, deci daca o "atingi" se face cristale swarowski

.
[Email] [Yahoo!]
Heavy_Fuels
Junior member
[Avatar]

IP:

Urmaresc cu foarte mare interes acest topic. Ar fi interesante niste poze in care sa putem urmari desfasurarea evenimentelor. Eu unul mi le doresc foarte tare Un fotoreportaj. Asta mi-as dori...Primele imagini ar putea fi cu locatia (incaperea) in care urmeaza sa se cladeasca oceanul
La fel as fi interesat sa stiu ce gandeste sotia prietenului despre toata treaba asta ! (dar in definitiv nu e treaba mea)
Succes domnule ! Respect pentru ca aveti indrazneala sa demarati un proiect asa ambitios !

Daca nu tipa nimeni la tine inseamna ca mesajul tau n-a avut impact. (una din legile lui Murphy)
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

djphazer wrote:Sau.... sifonare cu un furtun conectat la scurgere si umplerea la loc cu furtun la robinet desi schimbul la picatura ar fi mai indicat.
@minnardy omul spune ca sticla e securizata, deci daca o "atingi" se face cristale swarowski

Nu stiu ce intelege el prin sticla securizata. Dar cei de la TehnicGlass din Cj mi-au propus variante de lipire / securizare a sticlei, care, spuneai ei, n-o spargi nici cu ciocanul. Deci, nu de aia care se face tandari...si tot securizata-i spuneau sticlei aleia, desi era...lipita cumva, habar nu am. Da' o poate incerca anterior
La schimbu' de apa direct de la robinet....cam riscant sa bage 300-400 litri apa la temperatura de retea direct in bazin, brusc si dintr-odata, oricata inertie termina ar avea bazinul. Schimbu' la picatura e de baza...eu il astept sa ma invite sa urmaresc lucrarea pe parcurs

[Email]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

@minnardy nu ar fi cu nimic diferit fara de schimbul de apa al unui acvariu de 100 de litri sa zicem. E vorba de scara. Apa schimbata este de un anume procentaj fata de apa deja existenta in acvariu, indiferent de volum, iar inertia termica a apei e constanta si ea, tot indiferent de volum . Dar, intr-adevar, un schimb la picatura e mult mai ok din toate punctele de vedere. In ceea ce priveste sticla, probabil este securizata si laminata (in genul parbrizelor auto) adica se sparge in mii de bucatele, dar care raman la locul lor . Eu unul n-as incerca sa gauresc sticla aia decat daca as avea un "esantion" pe care as putea experimenta. Chiar ar fi pacat de ea.

.
[Email] [Yahoo!]
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

fiarevechi wrote:Bravo ,imi place ca veniti cu ideei care sunt de luat in seama asta asteptam de la voi ,readuc aminte stica care o am este de 125 x 125 cm. triplex securizat de 10 mm. deci am o grosime de 3 cm. pentru construirea acvariului pendulez intre cadru de cornier de fier si lipitura cu silicon adecvat acestui tip de acvariu ,sa reziste la presiunea mare etc.,filtrarea externa sump,si pompe pt curenti,incalzire pe fundul acvariului din tevi cu apa calda ,nu va avea background pentru ca vreau sa se vada din toate laturile,iar lumina o mai studiez ca vreau sa nu consume mult curentul este scump.Oare sa imi pun probleme de evaporare a apei ? Incaperea este mare nu o sa creasca mult umiditatea poate fac un capac care sa nu fie chiar etans din sticla ,mai studiez problema.Magandeam sa fac un soclu din fier plin de 4 cm ,si soclul sa fie inalt de 50 cm deci buza acvariului va fi la 175 cm.

Te-am rugat pe la inceputul topicului sa-mi spui si mie cine face acest fel de geam si cam la ce preturi, am vazut ca bucatile de geam le ai ramase de undeva deci cred ca ai legatura cu o astfel de firma daca nu cumva stii chiar prin tara cine produce aceste geamuri si la ce preturi (am vazut ca tu esti din cluj, eu sunt mai pe la S-V).
Despre cadrul de sustinere iti sugerez sa-l faci din profile HEB, HEA,UNP, cornier, in general produse laminate, IN NICI-UN CAZ NU FOLOSI CORNIER AMBUTISAT , profilele laminate au o rezistenta mul superioara unor profile rotunde (ce vrei tu sa folosesti), chiar daca astea din urma sunt si ele laminate.
Iti doresc spor la treaba si sper sa vedem "LACUL" cat mai repede!
P.S. Cauta un meserias care lucreaza la o firma de confectii metalice (poate chiar un inginer) pentru a-ti sugera constructia cadrului, nu de la firme care fac copertine si panouri publicitare, firma care face confectii metalice industriale.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/10/2010 00:41:12

fiarevechi
Junior member
[Avatar]

IP:

tehnic glass cluj napoca baci,k glass cluj borobantilor langa piata marasti in spate,preturi nu stiu exact mergi la k glass si intreaba ,cred ca la tehnic glass sunt putin mai ieftine oricum acestia sunt asociati.Intradevar sticla este facuta pt podele gen polus center daca stiti unde sunt siturile arheologice cred sticla este triplex de 10mm calita si lipita cu o folie speciala ceea ce rezulta o sticla securizata.Diferenta intre sticla calita si ce securizata este ca cea securizata are o folie care in caz de spargere tine bucatile de sticla inpreuna .Pt cadru nu va faceti probleme lucrez cu fierul de foarte mult timp si pot face confectii metalice de rang inalt,am si aparatura etc.Daca as fi avut spatiu la mine l-as face asa ca astept sa vad unde il facem la prietenul asta al meu.

Nu toate abisurile sunt la fel de adânci; unele nu au decât adâncimea necesara pentru a te înghiti daca aluneci în ele.
LEONARDO DA VINCI
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut

la un prim calcul, acest acvariu va cantari, gol, peste 500kg,
cum o sa-l cari de la prietanul tau pana acasa si cum o sa-l bagi in casa?
poate doar pe fereastra,
sa filmezi neaparat momentul

succes

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Iti dai seama ca va fi lipit pe pozitie.
Apropo.... cum mai e proiectul ?

.
[Email] [Yahoo!]
mariusrudaru
Junior member

IP:

Nu stiu de ce cred ca acest proiect va sfarsi doar in stadiul de.... proiect.
Vad ca sutn 2 luni de atunci......
Sa le fi trecut...

[Email]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Adevarul e ca multe proiecte de genul asta sfarsesc asa.... Asta pana cand imi voi construi eu casa in functie de acvariu... nu acvariu in functie de casa .

.
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am retinut ca il lipeste la un prieten, nu la el acasa, pentru ca nu are spatiu
dar sa cari o asemenea greutate care, in plus mai este si fragila si are si o forma greu de apucat, cred ca transportul este proba de foc
avand in vedere ca o latura are 1,2 m, mai mult de 3 oameni nu pot sta pe o latura
eu stiu ce greu a fost de transportat o soba din teracota - cumparata din bricostore, care avea doar 400 kg si tot asa, intrala categoria fragil si greu de apucat

cred ca orice efort merita, dar pana la un punct

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: