[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ibis
Junior member
[Avatar]

Joined: 20/04/2005 18:25:35
Messages: 78
Location: Piatra Neamt
IP:
Offline

e chiar o prostie de incepator. trebuie ca timp de doua saptamani sa tin in viata doi vivipari, insa in conditii dezastruoase. Adica intr-un borcan de 5 litri, avind numai posibilitatea de a-i hrani si de a le schimba apa de cite ori vreau eu. Le schimb apa la doua zile, iar mincare le dau dimineata si seara. Hrana este relativ variata: granule rosiatice foarte mici si un alt soi de granule ce seamana cu cerealele, fiind si un pic mai mari. Ce e drep, nu prea le plac cele din urma. Daca dovedesc faptul ca ma pricep la crescut pesti, mi se va aproba investitia (destul de mare de altfel, un milion e numai acvariul). Au trecut deja patru zile de cind am pestii, iar totul pare OK. Ce ar trebui sa fac in continuare, tinand cont de aceleasi conditii grele?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

marius1 wrote:Daca dovedesc faptul ca ma pricep la crescut pesti, mi se va aproba investitia (destul de mare de altfel, un milion e numai acvariul).

Cui trebui sa dovedesti asta? Si mai ales de ce? Mi se pare cel putin bizara aceasta afirmatie, tinind cont ca cei care isi doresc pesti isi cumpara mai intii un acvariu, mai mare, mai mic, dupa posibilitati si apoi pestii. La tine e nitel cam invers...
marius1 wrote: Au trecut deja patru zile de cind am pestii, iar totul pare OK. Ce ar trebui sa fac in continuare, tinand cont de aceleasi conditii grele?

Ce specie de vivipari ai? Daca sunt guppy, ar mai merge, dar nu pentru prea multa vreme. Ti se pare tie OK, dar ei cred ca au ameteli crunte in borcanul respectiv.
ibis
Junior member
[Avatar]

Joined: 20/04/2005 18:25:35
Messages: 78
Location: Piatra Neamt
IP:
Offline

faza nasoala e ca trebuie sa ii dovedesc sotiei, ca ea e contabil in casa. sint guppy, dar, desi sint de o veselie rara, tot imi e teama pentru ei si nu vreau sa ii pierd. Sa inteleg ca totusi nu am nici o sansa?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

marius1 wrote:faza nasoala e ca trebuie sa ii dovedesc sotiei.

Ouch! :mrgreen:
marius1 wrote: Sa inteleg ca totusi nu am nici o sansa?

Nu e vorba ca nu ai nici o sansa, dar e mai bine sa o convingi mai repede. Guppy sunt foarte prolifici si daca o sa ai intr-o zi surpriza sa mai vezi si pui in borcanel...O sa umpli casa de borcane si atunci sa te vad!
ibis
Junior member
[Avatar]

Joined: 20/04/2005 18:25:35
Messages: 78
Location: Piatra Neamt
IP:
Offline

s-ar putea ca tocmai asta sa fie sansa mea. atunci, cu siguranta voi avea un acvariu incapator. in orice caz, am citit ca pentru aproximativ zece pesti e cam mic un acvariu de 40 de litri. pai, cel mai mare acvariu pe care l-am vazut avea in jur de 60 de litri si avea in el o sumedenie de pesti. daca eu vreau un acvariu frumos, cu maxim 10 pesti, ce volum ar trebui sa aiba?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Daca vrei sa ai un acvariu frumos si cu pesti sanatosi, nu-l aglomera. Si nu pune specii incompatibile. Inainte sa cumperi e mai bine sa te informezi despre fiecare peste si planta. Pentru ca odata pusi toti la gramada, apar stresul, bolile si sfirsitul inevitabil.
johnny6600
Senior member
[Avatar]

Joined: 16/01/2005 03:20:40
Messages: 914
Location: Bucuresti - Berceni
IP:
Offline

Io am tinut for 20 de pesti intrt-un borcan de muraturi cand mi s-a fisurat acvariul si au trait 2 zile cat a durat reparatia.
Documenteaza-te bine si alege pestii care iti plac cel mai mult.10 pesti poti tine si in 100 de litri , daca vrei acvariu mai mare si iti garantez k vei vrea vrobeste cu Ytron de pe forum si te rezolva usor.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
razvan
Membru banat

Joined: 21/11/2001 02:00:00
Messages: 2878
IP:
Offline

explica-i sotiei ca

UN ACVARIU MARE ESTE MULT MAI USOR DE INTRETINUT DECIT BORCANUL DE 5 L !!!!
CEEACE FACI TU ACUM E CA SI CIND AI INCERCA SA-L INTRECI PE SCHUMACHER PE O TROTINETA!!!!

SA TI IN VIATA CITEVA ZILE NISTE PESTI NU E O POBA DE MAIESTRIE

pacat ca nu merge galeria, acolo puteai sa-i arati sotiei ce inseamna maiestrie in acvaristica . ai face bine daca i-ai arata si ei postul meu. bafta in continuare. :thumb up:
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

... nu vreau sa fiu carcotas da' mi se pare in neregula totul la tine ... pestii au nevoie de un minim de conditii ca sa traiasca decent, iar faptul ca au trecut "deja" 2 zile si n-au murit nu inseamna ca nu sunt chinuiti ... daca pentru fiecare aspect trebuie sa ceri aprobarea sotiei, mai bine lasa acvaristica in pace, ca nu e de tine .. fara suparare, da' cand va auzi nevasta-ta de filtre si neoane, cand o vedea furtune si ligheane cu apa prin casa si viermi ascunsi pe dupa vasul de WC , nu te vaz bine ! ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
kata
Member
[Avatar]

Joined: 01/02/2005 18:57:31
Messages: 190
Location: Tg. Neamt
IP:
Offline

Eu am urmatoarea idee: te duci in padure sau eventual din gardul vecinilor si faci rost de un PAR si ii pusti o mama de bataie nevesti de sa-i sara contabilitatea din cap
Glumeam! Nu te supara! Incearca sa-ti aduci sotia pe site-ul asta si pune-o sa citeasca sfaturile care le-ai primit; poate o indupleci.
E pacat de pestii aia! Ii chinui intradevar!

"Sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine!"
[Email] [Yahoo!]
Horea
Member

Joined: 24/02/2005 10:59:36
Messages: 144
Location: Medias
IP:
Offline

Bine ai venit in lumea reala !
Adica in lumea controlata de nevasta…Nu te invidiez pentru situatia delicata in care te afli tu acum… Daca n-ai aflat inca, afla de la mine acum ca dupa casatorie, la mai mult sau mai putin timp (depinde numai de cum e ea (nevasta), mai mult sau mai putin posesiva) , nevestei ii apare la inceput un sentiment precar, transformat mai apoi in simt, al proprietatii. In notiunea “al meu” ( si fii atent la intonatia ei !) esti inclus , in primul rand tu. Punerea in primejdie a proprietatii duce la reactii puternice de impotrivire. Asa ca, nu cumva sa produci impresia ca ar putea fi ceva ( NU CINEVA!) care sa merite importanta, peste un anumit nivel , ca nu-i bine… Deloc… O scadere a nivelului de atentie, ca de trecut pe planul 2 nici nu intra in discutie, se penalizeaza drastic. Crede-ma, pentru ca incepator sunt numai in acvaristica… Constituie abateri grave de la disciplina , drepturi(ale ei) si indatoriri(ale tale) (rezultate in urma acelui “DA”, pe care banuiesc ca l-ai spus barbateste, cu voce clara si puternica):
a) a uita sa cumperi flori cand mergi la piata sa cumperi tubi , cu variantele:
- 1- mai putine flori decat altadata = eu nu mai reprezint nimic pentru tine, mai importanti sunt pestii aia…
- 2- mai multe flori = vrei sa-mi arunci praf in ochi cu florile astea, mai bine ai recunoaste adevarul …
( nici macar sa nu te gandesti la florile care tin de evenimente “personale” !!! )
=> tragedie
b) a transforma ziua de sambata din ziua in care mergeam la iarba verde, la plaja, la mama ( a ei, se intelege) , in ziua in care stai scufundat in “vana aia de sticla” si faci mizerie prin toata casa, cu “mizeriile” tale de tavite cu viermi, si cu bidoanele alea , din baie si pana la usa de intrare ( chiar daca numai tu stii cata grija ai cu furtunul de cauciuc si cu bidonul de “purjare” , iar “utilajul si materiile prime” nici tu nu poti sa realizezi cat efort ti-a luat sa le “maschezi” toate pe sub acvariu si prin jurul lui, in aceeasi camera )
=> tragedie
c) a introduce in sistem un consumator suplimentar de atentie si investitie , pe langa calculatorul ala , ca parca “ te-ai insurat cu el, nu cu mine”
=> tragedie mai mare
Si ca sa nu ma lungesc cu vorba, ca se zice despre ardeleni ca sunt scumpi la vorba, toate tragediile astea la un loc se numesc pe aici prin Ardeal, BAI MARE . ( A nu se confunda cu Baia Mare, tot din partea mai nordica…)
Asta ca paranteza.
Cat priveste cei doi guppy, si facand legatura cu acele conditii stricte de care se leaga contabilii cand e vorba de investitii, exista cutii transparente de plastic, pentru frigider, cu un volum mai mult decat dublul celui in care se zbenguie mititeii tai, care se folosesc in mod practic (inainte sau dupa stadiul de “acvariu primar”), pentru frigider, astfel incat “investitia” ta va fi legala, oportuna, necesara si economicoasa. Daca nici asa nu obtii viza de control preventiv, macar un borcan de 10 litri, ca azi - maine vine vremea pentru socata …?
De trait vor trai si in borcanul de 5 litri, daca va vrea bunul Dumnezeu, pentru ca pestii sunt mult mai rezistenti decat fiinta umana. Noi n-am rezista, la respectarea proportionalitatii, in conditiile in care rezita pestisorii, impuse de noi, mai mult sau mai putin constient. De-asta faptul ca supravietuim in conditiile impuse de neveste, ne demonstreaza ca se poate si mult, mult mai rau.
Nu exagera cu mancarea, ca iti dai singur de lucru…Rar am auzit sa moara pesti de foame, dar din exces de mancare, foarte des… Eu sunt unul dintre cei patiti, si nu o data ( ce sa-i faci, mai exista si copii mici pe la casa omului…)
Si inca ceva : apa “reziduala” de acvariu are un continut mai ridicat in substante organice si azotati . Chiar daca nu e azotat de amoniu, o solutie de ingrasamant , perfect ecologic, pentru florile din apartament, oferita gratis, cu garantie de 1863% ca nu va “arde” ocupantii ghivecelor, e ceva care poate ca vei putea folosi ca argument PRO.
Bafta !
[Email]
ibis
Junior member
[Avatar]

Joined: 20/04/2005 18:25:35
Messages: 78
Location: Piatra Neamt
IP:
Offline

koala wrote: daca pentru fiecare aspect trebuie sa ceri aprobarea sotiei, mai bine lasa acvaristica in pace, ca nu e de tine .. fara suparare, da' cand va auzi nevasta-ta de filtre si neoane, cand o vedea furtune si ligheane cu apa prin casa si viermi ascunsi pe dupa vasul de WC , nu te vaz bine ! ...

am o veste buna. bine am venit in rindul oamenilor normali. am trecut "testul" iar azi am dat comanda de acvariu. mai mult, am inceput sa fiu gelos pe "animalutze", care primesc mult mai multa atentie din partea neveste-mii. se pare ca au cucerit-o
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

marius1 wrote:
am o veste buna. bine am venit in rindul oamenilor normali. am trecut "testul" iar azi am dat comanda de acvariu.

Asta da veste buna! Acum ai grija cu ciclarea acvariului. Poate pina e gata bazinul, vine si baza de date si o sa poti citi mai multe, ca sa pornesti cu dreptul.
georgian
Member
[Avatar]

Joined: 25/05/2003 22:29:54
Messages: 298
Location: Bucuresti, Diham
IP:
Offline

cred ca destui de multi acvaristi insurati au avut probleme cu nevestele, eu unul mi-am facut primul acv de 90 de litri si sotia stia ca are" 50 -60 de litri mama nu are mai mult, serios" pina intr-o zi cind a pus mina pe ruleta si a masurat acvariu a inceput sa-si aduca aminte de formule de geometrie si ... acum am unul de 160 L si inca unul mai mic . e greu pina se convinge ca nu e chiar un moft de-al copilariei. dupa ce se convinge ca nu ramine si acvariul in sarcina ei, deja nu mai e o problema , dar cred ca esenta problemei cu reticienta nevestelor fata de acvarii este ca : ele considera ca pina la urma tot in grija lor o sa treaca si acvariu, daca sint convinse ca nu e asa atunci cred ca e ok.

acvariul meu <"))))))><
[Email] [Yahoo!]
Cortez
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/03/2005 12:31:26
Messages: 86
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Foarte interesanta discutia...am plecat de la doi pestisori intr-un borcan de 5 L si am ajuns la interventia nevestelor in acvariile noastre si controlul financiar preventiv

Oricum ma bucur ca s-a rezolvat, asa ca Marius bine ai venit printre noi!

CESSANTE CAUSA, EFECTUS CESSAT
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

... hehe, incearca sa-ti faci nevasta sa-si doreasca cu tarie sa te stie proptit in fata acvariului ... pironit cu ochii-n pesti ... decat plecat la curve si venit acasa cu capsa pusa si chef de omor ... cine stie, poate tine manevra si atunci chiar ca te-ai scos ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Dalles
Membru banat
[Avatar]

Joined: 29/07/2003 02:16:30
Messages: 2569
Location: Bucuresti-Dr.Taberei
IP:
Offline

marius1 wrote:...daca eu vreau un acvariu frumos, cu maxim 10 pesti, ce volum ar trebui sa aiba?

Depinde de pesti. Daca vrei 10 vivipari, un acvariu de 60-70 de litri e suficient.
Daca vrei 10 scalari, discusi sau astronotusi, iti trebuie un acvariu de la 800-1000 de litri in sus.

marius1 wrote:...azi am dat comanda de acvariu...

Deci? Ce capacitate te-ai decis sa aiba?

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
sykes
Junior member
[Avatar]

Joined: 29/03/2005 21:00:40
Messages: 59
IP:
Offline

trebuie sa iti iei cat mai repede acvariu .Eu la inceput ma uitam pe net la poze pana intr-o zii cand m-am trezit cu un acvariu de 70l in brate doar sa nu mai stau ore in sir cu ochii in monitor .Apoi problema era ca sotului meu nu prea ii placeau pestii desi el mi-a adus acvariul .dar cand a vazut ce frumosi sunt pestii <la pet shop >mi-a cumparat si mie cativa .Asa a inceput povestea .Acum am nu mai mult nici mai putin de 4 acvarii unu de 70l ,unu de 120 unu de 50 si unul de 30 l < dar nu am plante desi am cautat >si in fiecare am diferite specii de pesti ca i-au placut sotului si a vrut si el .parerea mea este sa iti iei sotia de mana si sa mergeti amandoi la un magazin unde sunt acvarii frumos amenajate si populate cu pesti frumosi si sa vezi ca o sa isi schimbe parerea
johnny6600
Senior member
[Avatar]

Joined: 16/01/2005 03:20:40
Messages: 914
Location: Bucuresti - Berceni
IP:
Offline

Totusi vorbesti serios 10 scalari in 800 de litri?Totusi nu e un pic exagerat?

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
sk_bruce
Member

Joined: 16/03/2005 10:46:12
Messages: 105
Location: Tg.-Mures, Romania
IP:
Offline

eu am luat primul de 100l cand nea murit iepurele
pe al doile leam facut pe sestache si in 1 zi (cu tot cu masuta, etc etc) dupa o aprobare sumara de la Aura (nevasteamea), pana a i se schimba opinia
Idea e ca am acum a 2 ;)
Dar am probleme ca sta toata ziua in camera cu ele si o deranjeaza neoanele.. Oricum vreau sa le mut in alta camera. si atunci va fi ok. Hope so ;)

Intr-o balta neagra / Patru ochi luceste... / Ce sa fie oare? / Cred ca e doi peste.
[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com