Author |
Message |
djz
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2012 19:32:52
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
djz
Unripe member
IP:
|
Salutare! Am un acvariu de aproximativ 80-100l in care am 5 carasi si un sanitar.. As vrea sa mai aduc putina "culoare" in acvariu si m-ar interesa ce specii ar fi compatibile, in totalitate sau cat de cat.
Va multumesc.
This message was edited 1 time. Last update was at 12/03/2012 19:35:12
|
|
 |
BGD46
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2012 20:01:59
|
BGD46
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7a47f991e304fd013ba300505eb42fd7.png)
IP:
|
Salut si bine ai venit.
Din cate stiu eu, deja sunt multi pesti in acvariul tau.
Ptr carasi trebuie mai mult spatiu. Ei sunt o specie care fac multa mizerie si care nu sunt prea prietenosi cu plantele naturale.
Poate primesti sfaturi mai bune si de la cineva care are asa ceva in acvariu.
Bafta
|
|
 |
Pushkatu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2012 20:23:56
|
Pushkatu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/543bec10c8325987595fcdc492a525f4.jpg)
IP:
|
Deja ai depasit cu mult numarul de pesti recomandat pt volumul acvariului tau. Un caras are nevoie de 50 de litri de apa. Fa un calcul si o sa vezi. Cu pesti mici nu prea ii poti tine, risti sa ii manance, sa bagi alti pesti mari acolo chiar nu iti recomand avand in vedere ca ai depasit limita. Culoare cred ca ai destula in acvariu, pestanii sunt frumosi din ce vad eu in poza. Eventual sa cauti ceva plante rezistente, care sa nu le pape carasii, gen anubiasi si ele dau culoare acvariului.
|
Seris venit usus ab annis. |
|
 |
djz
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2012 20:53:31
|
djz
Unripe member
IP:
|
Ok, totusi daca ar fi sa pun niste pestisori mici, chiar de exista riscul sa fie mancati, care ar fi cat de cat compatibili cu ei?
Si mai e inca ceva.. unul din pesti mai inoata cu burta in sus si de multe ori ma sperie..  ) .. dar cand ma apropii de acvariu se intoarce si inoata foarte vioi, nu tot timpul se intoarce cu burta in sus dar nu stiu daca e normal sau nu sa faca asa?! e singurul care face asa.. inainte am mai avut unul care inota doar pe o parte, dar se vedea ca e putin umflat..si a murit.. ceva tratamente, solutii ce as putea folosi in acest caz?
Multumesc de raspunsuri.
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2012 21:01:09
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Salut. Treci si pe la rubrica"despre noi", ne spui si noua acolo ce si cum.
|
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2012 21:33:51
|
Lazar Ginel
Ogar batran
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1478.jpg)
IP:
|
Adica ,cum ai fost sfatuit BINE.... de narcis , citeste aici :
Regulamentul forumului ACVARIU.RO
Bine ai venit pe forumul ACVARIU.RO !
Nu uita: RESPECTA REGULAMENTUL SI VEI FI RESPECTAT.
Daca vrei sa intri in comunitatea ACVARIU.RO: Citeste, Accepta si Respecta regulile de mai jos:
Te rugam ca primul tau post pe acest forum sa fie la rubrica DESPRE NOI cu urmatoarele date : prenumele tau (OBLIGATORIU), numele de familie (optional), localitatea de domiciliu trecuta la My Profile. Limiteaza-te la realizarea unei prezentari personale si a experientei ca acvarist.
Daca esti incepator, respecta-i pe cei care au mai multa experienta, pune intrebari cat mai la obiect, oferind cat mai multe informatii DESPRE PROBLEMELE TALE LEGATE DE ACEST HOBBY.
Respectul fata de ceilalti membri este o conditie esentiala a acceptarii in comunitatea ACVARIU.RO.
Discutii pe teme neacvaristice pot avea loc in sectiunea CARCIUMA , administratia rezervandu-si dreptul de a sterge fara explicatii anumite topicuri care pot perturba o discutie civilizata.
Adica o parte din el
This message was edited 1 time. Last update was at 12/03/2012 21:34:13
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
 |
Bogdan_Musat
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2012 21:46:33
|
Bogdan_Musat
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4a5cfa9281924139db466a8a19291aff.jpg)
IP:
|
djz wrote:Ok, totusi daca ar fi sa pun niste pestisori mici, chiar de exista riscul sa fie mancati, care ar fi cat de cat compatibili cu ei?
Si mai e inca ceva.. unul din pesti mai inoata cu burta in sus si de multe ori ma sperie..  ) .. dar cand ma apropii de acvariu se intoarce si inoata foarte vioi, nu tot timpul se intoarce cu burta in sus dar nu stiu daca e normal sau nu sa faca asa?! e singurul care face asa.. inainte am mai avut unul care inota doar pe o parte, dar se vedea ca e putin umflat..si a murit.. ceva tratamente, solutii ce as putea folosi in acest caz?
Multumesc de raspunsuri.
La bazinul tau, trebuia sa te limitez doar la 2 carasi.
Conform recomandarilor site-urilor de specialitate, goldfish este compatibil doar cu koi. Dar daca vrei sa "diverifici" cu pestisori mici, poti incerca cory si guppy, cu riscul ca ultimii sa mai ajunga, din cand in cand, pe post de hrana.
Cand te hotarasti sa pui guppy, un mic secret este acela ca sa nu-i eliberezi prea repede in acvariu, ci sa-i tii cat mai mult in punga de la pet-shop, in acvariu, pentru ca mai vechii locatari (goldfish) sa se obisnuiasca mai bine cu ei, alt fel, daca le dai drumul pra repede, sunt sanse foarte mari ca sa-i considere, din prima, pe post de hrana.
|
Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci. |
|
 |
|