[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ajutor la alegerea mancarii  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
vladxxl
Member

IP:

salutare am un acvariu de 60 litri cu perechi de cory ramirezi guramy carasi shi scalari un xipho shi multi ancistrus(sunt micuti cu tatii inafara de ancistrus care sunt shi 2 maricei)

as vrea sa aleg ceva hrana compatibila pt tosi shi care sa nu prea coloreze apa

as vrea shi o impresie/explicatie despre hrana
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Aoleu ce "mix" ai acolo... carasi cu scalari... ramirezi...

Hai s-o luam cu inceputul. Carasii sunt pesti de apa rece. Deci din start astia ar trebui tinuti intr-un alt tip de acvariu (atentie si cu ce fel de plante naturale ii combini pentru ca atunci cand sunt mai marisori le vor devora cu placere pe unele). Alt aspect ar fi acela ca daca sunt tinuti cu alte specii in acelasi acvariu, datorita cozilor lor lungi, vor fi permanent necajiti de acestia.

Ca idee despre hrana, ai specii destul de diferite in modul de a se hrani:
- carasii - granule speciale pentru acestia (se hranesc din toate locurile acvariului, luciu apa, substrat, nu conteaza;
- ramirezi si scalari - ii poti hrani cu Tetra Discus de exemplu (astia se hranesc cu hrana din masa apei, nu de la suprafata ei);
- xifo - specie care prefera fulgi si hrana pe baza de alge (desi n-or sa strambe din nas nici la Tetra Discus);
- ancistrus - specie care are nevoie de hrana pe baza vegetala (pastile speciale pe baza de spirulina sau chiar feliutze de castravete);
- coridoras - specie care se hraneste preponderent cu hrana cazuta pe fundul acvariului, fie ea fulgi sau granule Tetra Discus (atentie sa ai grija sa cada ceva resturi de mancare si pe substrat pentru ei).

Cat despre colorarea apei, daca ai sa-ti procuri din comert produse de calitate si ai sa le dai mancare CAT si DE CATE ORI trebuie (de 2 ori pe zi, cat mananaca ei in max 2-3 minute), nu ar trebui sa ai probleme de acest gen. Nu ne-ai spus ce fel de filtru folosesti...

Sper ca te-am lamurit cat de cat...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
vladxxl
Member

IP:

pai am un filtru aqua clear 30 (extern, tip cascada, il am de ceva vreme 3 ani minim poate 4 ... )

ok deci voi incerca tetra discus si pe baza de alge pt xipho/ancistrus , iar pt carasi am ceva granume le pot spune mari care le mananca cu totii acestea le am de la un prieten care se ocupa cu carasi de ceva timp nu stiu cum se numesc(am incredere in el)

ms mult de sfat

P.S.: stiu ca am mix carasi iam primit dar se inteleg bine cu totii (app am avut si carasi mari inteleg treba cu coada...)

This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2012 17:40:04

Forum Index » Hrana
Go to: