[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
din nou despre ciclare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
manex
Member

Joined: 18/09/2005 22:30:19
Messages: 120
Location: bucuresti
IP:
Offline

vreau sa imi maresc acvariul. l-am construit singur sin sticla de 6:L:65, l:35, I:40. buun. astept sa se usuce(e de ajuns 1 sapt?) dupa care trebuie sa il probez. cit timp tin apa in el? banuiesc ca daca va curge o sa vad imediat. insa imi pot sa seama daca e bine facut si dupa citeva zile? ma refer la, Doamne fereste, dezlipire etc. ideea care e: nu pot astepta prea mult timp cu ciclarea pentru ca nu as vrea sa tin prea mult pestii fara filtru intern(doar cu vibratorul, filtrul fiind pus in acvariul nou). cit ar rezista pestii fara filtru intern?. sa le schimb zilnic din apa.... cred ca nu e o solutie. m-am gindit (si din ce am citit pe aici) sa pun in noul acvariu jumatate din apa pe care o am in acvariul asta plus jumatate de apa noua. credeti ca in citeva zile pot sa bag pestii? nu risc sa bag si algele odata cu apa veche?(am scapat de ele cu apa oxigenata) . cam multe intrebari, sper ca nu va suparati. sincer sa fiu, pina acum cind faceam curat in acvariu(schimbat substrat, spalat acvariu etc) nu aveam habar de ciclarea acvariului. :o bagam pestii imediat si....gata. o singura data parca mi-au murit vreo 2 la citeva zile. smilie
[Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline

o saptama e destul, poate chiar prea mult, dar ca sa fii sigur 100% il poti lasa o saptamana. si apoi ajunge o singura zi sa-l pui la incercari!! daca curge pe undeva, ma adaugi cu un deget umed niste silicon
dupa ce a trecut marele test, incerca sa adaugi cat mai multe obiecte din acvariul vechi. o parte din substrat (si substratul nou), o parte din apa (si apa noua), daca ai niste roci/bolovani mai mari din acvariu vechi, ori o buturuga....un scafandru sau o corabie roz !!! orice obiect pe care s-ar fi putut aseza bacteriile... dar sa nu le speli si sa nu le tii prea mult in aer!!!! eventual le poti clati usor intr-un lighean cu apa din acvariu, dar nu trebe neaparat.
sa pui filtrul nespalat la acvariul cel nou si sa lasi totu lu tot sa functioneze vreo 3 zile, asta daca ai adaugat destule obiecte cu bacterii nitrificatoare sau apa din acvariul vechi. apoi ar trebui sa fie destul de okay, incat sa bagi pesti.
iar daca n-ai multi pesti in acvariul vechi, n-ar trebui sa aiba prea mari probleme daca stau 3 zile numai cu o pompa de aer.
daca ai o trusa de testat apa, ar fi excelent!!! ai putea sa te asiguri de nivelul amoniacului, al nitritilor si nitratilor inainte de a baga pestii
mai mult nu stiu ce sa-ti zic....bafta!!!
ps: ai grija ca nu agiti apa in acvariul vechi cand scoti de acolo substratul si celelelte obiecte...... corabii roz

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
manex
Member

Joined: 18/09/2005 22:30:19
Messages: 120
Location: bucuresti
IP:
Offline

hmmm. mersi pentru raspuns. oi fi eu novice in ale acvaristicii, insa corabii si scafandrii nu am. . sint adeptul acvariului cit mai natural cu putinta.
din pacate va trebui sa mai astept pina bag apa in acvariul nou pentru ca am detectat niste bule de aer intre lipitura, am tras putin de geam si parea ca se misca. asa ca l-am dat jos(laterala) si trebuie sa cumpar alta laterala(a suferit un accident). banuiesc ca nu e o problema daca o pun ultima. restul s-au uscat, insa cind voi pune laterala, s-ar putea sa fiu nevoit sa departez putin celelalte geamuri pt a face loc celui nou.nu cred ca va fi o problema, nu? din momente ce siliconul e elastic.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Citeste Ciclul azotului Cred ca te va ajuta sa iei unele decizii. :-)
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

manex wrote:s-ar putea sa fiu nevoit sa departez putin celelalte geamuri pentru a face loc celui nou.nu cred ca va fi o problema, nu? din momente ce siliconul e elastic.
O fi el elastic, da' nu-ti forta norocu'. Cum o sa reusesti sa bagi laterala acolo nu prea vad chiar daca ar avea exact aceleasi dimensiuni ca aia sparta. Daca e mai mare cu 0,5 mm ai incurcat-o :paperbag: , daca e mai scurta iar nu-i bine. Cred c-o sa desfaci inca o sticla d-acolo.

Poze: smilie ... Poze cu plante
manex
Member

Joined: 18/09/2005 22:30:19
Messages: 120
Location: bucuresti
IP:
Offline

victorie!!! a intrat la marele fix. vezi ce bine e sa tai geamul la un geamgiu tinar, care nu are ochelari? l-a taiat la fix.a intrat de ziceai ca era de acolo. nu a trebuit sa departez geamul decit ffffff putin. acum, nu imi ramine decit sa astept sa se usuce si......... o sa vedeti poze.
[Yahoo!]
manex
Member

Joined: 18/09/2005 22:30:19
Messages: 120
Location: bucuresti
IP:
Offline

ok. am bagat si pestii. par ca se simt bine. deci a iesit asa: 65/35/40, filtru aquael2, termostat 100W, instalatie jebo 2*18w. pun aici si un link catre ultima poza. http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=305&pos=10
ca de obicei doar asa stiu sa pun linkul. sper sa fie bine. si astept comentarii referitor la acvariu. stiu ca imi mai trebuie plante inalte in spate, insa sint in curs de cumparare.
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

Joined: 02/11/2005 09:55:44
Messages: 264
Location: Finlanda/Helsinki
IP:
Offline

O sa deschid acum o discutie.... Tiii, ce comentarii vor urma.... Da-mi iau inima in dinti, asta e, cateodata "ma mananca cocoasa"....
Buuuun... Tot cautand eu articole pe net despre P. ramirezi (am un mascul si de mai bine de 2 saptamani astept sa-i gasesc o partenera), dau peste pagina web a unui american - Don Ziliox, zis ZMan. Omu' e specialist in ciclide mici, acvarist de mai bine de 20 de ani, are cca. 80 de acvarii acasa, totalizand cam 3800 litri apa !!! Tatic, ce mai.... Am gasit articolele care ma interesau, dar, pe langa acestea, si unul despre.... ciclare. Link-ul e acesta: http://members.aol.com/WnyZman/cycling.html
Tipul afirma nici mai mult nici mai putin ca intreaga istorie cu ciclarea e o prostie. "Demonteaza", in cateva fraze, tot mitul ciclari.... Adevarat, la un moment dat afirma:
As many of you know, I maintain 75 to 80 tanks depending on how I feel but I am sorry to report that I have never "cycled' any tank yet. To my knowledge anyway. Maybe I did but didn't know it.
Sublinierea/bold imi apartine. De incheiat, incheie haios, citez: "Well take this all for what it's worth as I probably don't know what I am talking about. As I most likely have been doing it wrong for all these years. But I will continue bumbling along with my 75 to 80 tanks, breeding Apistogramma's and other dwarfs without "cycling" any of my tanks." Adica, poate aveti dreptate voi, astia, cu ciclarea, dar eu unu' continui sa obtin rezultate excelente si fara...

Sunt curios ce o sa spuneti....
P.S. Nu ma acuzati, rogu-va, ca as impartasi opiniile lui, eu insumi ciclandu-mi "ca la carte" acvariul.
[Yahoo!]
razvan
Membru banat

Joined: 21/11/2001 02:00:00
Messages: 2878
IP:
Offline

parerea- presupunerea mea...
omu"greseste putin" in rationament, DACA .. foloseste la acvariul nou , care presupun ca e "steril", apa din acvariile "vechi".

de nenumarate ori am "luat-o de la zero" cu setupul acvariului, pe vremea lu' 350 guppy in 40 l apa, si de fiecare data la 2-3 zile , apa se facea "lapte", pina am invatat sa iau buretele de la filtrul de la job, sa-l spal in "lapte" . rezultatul , in citeva ore (max o zi), apa de facea "cristal".
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Cineva cu experienta poate "pacali" ciclarea. Si americanu' ala se pare ca o are. Sincer sa fiu am bagat odata vreo 15 discusi maturi intr-un acvariu de 300 litri "din prima". A fost o urgenta. Pentru c-am fost cu ochii pe ei, am evitat dezastru'.
Imi mai amintesc de un acvariu tot de 300 litri complet deciclat si "suprapopulat" de urgenta cu o groaza de cichlidae africane - si multe si mari .
Se poate pacali ciclarea daca ai ceva experienta si iti dai seama exact cind e momentu' unui schimb de apa. E la fel de periculos ca mersu' pe sirma.
Bineinteles ca un incepator n-o sa observe primele semne date de pesti => intoxicatie => probabil nu se mai poate face nimic.

De aceea ciclarea e obligatorie. Cred c-am fost suficient de clar.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

Joined: 02/11/2005 09:55:44
Messages: 264
Location: Finlanda/Helsinki
IP:
Offline

razvan wrote:DACA .. foloseste la acvariul nou , care presupun ca e "steril", apa din acvariile "vechi"
Aia e, ca nu spune exact cam ce/cum face.... O fi si el un "Gigi contra" ca mine, ca tine.... I-am scris un mail, sunt curios daca o sa-mi raspunda.... (A propos de mail-uri, am vorbit deunazi cu Donald L. Kramer, etologul care are cateva studii relative la Lemon Tetra. A promis ca-mi trimite prin posta studiile lui - pe care le voi traduce si le voi posta pe Forum (trade mark, of course). Chiar sunt curios, caci aparent web-page-ul lui n-a mai fost actualizat de-o vesnicie...
[Yahoo!]
guppyMan
Unripe member

Joined: 17/12/2005 12:56:52
Messages: 2
IP:
Offline

si totusi intoxicatia se poate evita prin schimburi dese de apa!
eu n-am facut ciclare decat 2 zile defapt a fost declorificarea apei!
parerea mea.....
razvan
Membru banat

Joined: 21/11/2001 02:00:00
Messages: 2878
IP:
Offline

guppysor nene, in 2 zile nici amebe nu cresc, dara-mi-te ciclare...

INTELEGETI ca ciclarea e ca fermentarea mustului ....
TREBUIE sa treaca timp, nu se face pocnind din degete..
Anubias
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/08/2004 00:35:02
Messages: 839
Location: Finlanda
IP:
Offline

Ciclarea e practic creerea unei culturi de bacterii in acvariu. Dureaza atata timp cat le ia bacteriilor sa se inmulteasca pana numarul lor ramane relativ constant. Din experienta mea... a durat 6 luni (!!!) pana cand apa a devenit stabila si limpede de as putea bea din ea.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
ozi
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline

Dan_McTudor wrote: Aia e, ca nu spune exact cam ce/cum face.... O fi si el un "Gigi contra" ca mine, ca tine.... I-am scris un mail, sunt curios daca o sa-mi raspunda....

sigur iti va raspunde acest "Z"-MAN. i-am scris si eu, sta destul de aproape de mine, in Buffalo, la vreo cateva zeci de kilometri.
dupa ce i-am citit siteul, si eram cumplit mirat de aparenta lui nepasare si usurinta cu care cica obtine toate acele rezultate grozave, si imi placuse stilul lui optimist, pozitiv,glumet, tipic americano-canadian nu m-am putut abtine de nu i-ai scrie un mail . l-am intrebat mai mult despre ramirezi si alte cateva chestii. desi mi-a raspuns imediat inapoi, nu mai era acelasi gen de om de pe site, pt care orice se face din pocnirea a 2 degete. in mod sigur siteul ala e facut asa mai in gluma, mai mult pt a impulsiona si incuraja incepatorii acvaristi......cel putin mie asa mi s-a parut

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

Joined: 02/11/2005 09:55:44
Messages: 264
Location: Finlanda/Helsinki
IP:
Offline

ozi wrote:aparenta lui nepasare si usurinta cu care cica obtine toate acele rezultate grozave, si imi placuse stilul lui optimist, pozitiv,glumet, tipic americano-canadian nu m-am putut abtine de nu i-ai scrie un mail . l-am intrebat mai mult despre ramirezi si alte cateva chestii. desi mi-a raspuns imediat inapoi, nu mai era acelasi gen de om de pe site, pentru care orice se face din pocnirea a 2 degete. in mod sigur siteul ala e facut asa mai in gluma, mai mult pentru a impulsiona si incuraja incepatorii acvaristi......cel putin mie asa mi s-a parut
He, he, ce ziceam eu...... Sa vedem daca e "acelasi".......
[Yahoo!]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com