[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou-apa alb-laptoasa.  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Sh0oky
Junior member

Joined: 15/01/2012 01:36:41
Messages: 28
Location: Constanta
IP:
Offline

Salutare ,inainte de toate vreau sa va salut pe toti si sa spun ca sunt un incepator in aceast domeniu,de accea va rog sa ma ajutati cu raspunsuri mai pe intelesul incepatorilor
De curand (3 zile) am achizitionat un acvariu de 65 litri cu capac+iluminare,filtru,pompa de aer si incalzitor. (Recomandate de vanzator ca fiind potrivite acvariului in cauza) ,pietris folosit ca substrat,un ornament si 3 plante /silicon (Am fost sfatuit ca este oarecum mai simplu la inceput sa ma axez pe pesti ,nu si pe plante). La achizitionarea acestuia am primit un fel de kit de instalare cu doua sticlute : Continutul primei sticlute trebuia introdus imediat dupa ce acvariul a fost umplut cu apa (substanta impotriva clorului) iar cea de-a doua dupa aproximativ 3 ore (substanta pentru bacterii benefice). Dupa acesti pasi am lasat acvariul cu toate dotarile in functiune timp de aproximativ 48 ore iar mai apoi am adaugat si pestii si anume: 4 Guppy (3 femele +1 mascul),2 Platy (pereche),2x Molly (pereche) si 2 Sanitari insa problemele nu au intarziat sa apara. Si anume apa a capatat o "culoare" alb-laptoasa,nu stiu unde anume am gresit si nici ce ar trebuii sa fac pentru remedierea situatiei de aceea va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi .

Va multumesc mult!

Mentionez ca din cauza filtrului o planta a fost deranjata de la locul ei de 2-3 ori motiv pentru care a trebuit sa intervin si sa o aranjez in pietris,am citit ca este posibil sa fi "deranjat" anumite bacterii ..
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9482
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Salutare.
Cred ca n-ai citit despre ciclul azotului si cum se starteaza un bazin. Din pacate astea trebuiau lamurite inainte sa iei acvariul, insa, faptul fiind consumat, citeste acum cat ma rapid.

Apa albicioasa e semnul unui bazin neciclat sau deciclat...in cazul tau, neciclat. Ciclarea in mare e o perioada in care in bazin se formeaza bacteriile "benefice" ce vor degrada amoniacul rezultat din mancarea si fecalele pestilor. La tine acea perioada abia daca incepe si dureaza in mod normal cateva saptamani,de asemenea perioada asta e recomandata sa treaca fara pesti in acvariu.
Sticluta respectiva care ai pus-o tu in apa (cu bacterii), ajuta la o ciclare mai rapida, insa nu o inlocuieste. Ce ai adaugat tu e infim fata de cat e nevoie.

O alta chestie e legata de plante. Arunca-le pe alea din plastic. Nici nu arata bine si nici nu te ajuta cu nimic. Pune plante naturale. Te vor ajuta impotriva algelor si vor consuma no3-ul care in cantitati mari e toxic pentru pesti.

Descrie putin si echipamentele acvariului, caci de obicei vanzatorii din petshop ul au obiceiul de a da sfaturi incat sa vanda, nu si sa ajute...ca drept dovada nu ti-a zis nimic cum ca pestii n-ar trebui pusi imediat dupa.

Nu in ultimul rand, te asteptam la "Despre noi" cu o mica prezentare a ta.

Spor!

P.S.: Nu uita sa citesti mult! Incepe cu topicurile de la categoria incepatorilor si neaparat despre ciclul azotului (sau ciclare).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Sh0oky
Junior member

Joined: 15/01/2012 01:36:41
Messages: 28
Location: Constanta
IP:
Offline

Din pacate nu am citit se pare despre acest ciclu...ideea este ca m-am axat pe ceea ce au spus cei din petshop ( unul la numar ,recomandat ca fiind unul bun,cu personal bun).

Deci este vorba despre un bazin neciclat,in concluzie ceea ce pot face acum este sa :
1.Astept,sa schimb apa 30%/saptamana iar daca in maxim o luna situatia nu se remediaza ar trebuii sa ma ingrijorez?
2.Caut alte solutii,cer sfaturi...poate anumite substante?

Legat de plante ,asi pune cu cea mai mare placere dar pentru asta este de ajuns un sigur strat de pietris? Nu mai este nevoie de-un alt substrat?

Legat de echipament ,momentan nu stiu sincer despre ce este vorba concret si nu vreau sa vorbesc prostii,o sa incerc sa revin cu informatii in cel mai scurt timp posibil.
Vanzatoruii de la petshop au spus ca pot introduce pestii in apa dupa 48 ore,nu au pomenit de niciun ciclu..doar de o anumita substanta care formeaza bacteriile instant...sau ceva de genu.

Multumesc de raspuns,o sa incep sa citesc mult mai atent si in amanunt!
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Nici o problema ca te-ai bazat pe ei nu e nimic pierdut inca. Macar ai aflat ca trebuie sa citesti despre ce vrei sa faci inainte sa te apuci

Problema este ca bacteriile au crescut in apa in loc de filtru, cum a zis si Stefan. De aceea apa e laptoasa. Asta nu e o problema in sine - e bine ca sunt bacteriile, macar consuma din concentratiile acelea toxice pentru pesti.

Dar, trebuie sa ai grija totusi la urmatoarele aspecte:
a) hraneste pestii FOARTE putin, si doar odata pe zi. Nu e o problema daca o zi nu dai de mancare. Da foarte putin si asigura-te ca mancarea este consumata (adica pui asa cat cateva varfuri de ace) astepti sa vezi ca e mancata samd. Cand isi pierd interesul, nu mai dai.
b) schimbi 20% de apa cam la 2 zile. Asta va ajuta ca acele concentratii sa nu se dezovolte prea mult. Faci asta pana vezi ca apa se limpezeste (poate dura pana la o saptamana). Dupa aceea poti reveni la schimburi saptamanale.

O alta solutie ar fi sa duci pestii inapoi la petshop si sa cumperi si substrat fertil cat si unul nefertil pe care sa-l pui deasupra. Si sa ai rabdare sa se cicleze acvariu, pui plante normale. Cred de fapt ca e mai bine asa ..


Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9482
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Rau n-ar fi cum zice iulian sa o iei de la capat, dar cum trebuie.
Desi nu cred ca iti vor accepta la petshop pestii inapoi...petshop-ul ala "bun" Mai rar gasesti oameni la petshop sa-ti dea sfaturi calumea. Incearca doar sa vanda. Iar unii chiar nu stiu, caci sunt doar vanzatori si atat.

Pe langa schimburile dese de apa, ia si niste teste de apa (NH4, NO2, NO3) si testeaza valorile apei.
Plante naturale poti baga si in conditiile de fata, eventual niste plante easy. Cu ceva fertilizare in coloana de apa ar fi ok. Daca nu, sunt bile de fertilizanti de pus in pietris pt radacina.
Filtrul trebuie sa fie pornit non-stop, asta in caz ca nu stiai.

Iar bacteriile nu se formeaza instant dintr-o solutie (ma gandesc ca in sticla sunt bacteriile in stare vegentanta, spori). Au nevoie de o perioada in care sa se dezvolte si sa se inmulteasca intr-un numar destul de mare incat sa faca fata incarcaturii biologice din acvariul tau.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
 
Forum Index » Apa
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com