Salutare.Dupa cum am relatat si in topicurile anterioare, detin un acvariu de tip teneriff88 cu o capacitate de 130 litrii cu filtrul original de tip askoll biovita caruia i-am schimbat pompa deoarece era defecta.
Mentionez ca noua pompa este putin mai puternica, respectiv 490 l/h. De asemeni mai am o pompa de 750 l/h care o folosesc la un filtru extern construit de mine.
As dori ca sa pastrez in functiune doar filtrul original iar celalalt filtru, respectiv cel extern, sa il scot din functie iar pompa acestuia care are debitul reglabil si sistem de oxigenare a apei, sa o folosesc doar
pentru recircularea apei. Astfel, cred eu, ca depunerile vor fi antrenate mai usor catre filtrul ramas in uz, care, bineanteles, necesita o curatare cu o frecventa mai mare decat pana acum.
Va rog sa-mi spuneti daca procedez bine sau nu. Ca pesti detin 4 scalari tineri (din care vor ramane doar doi la maturitate), 3 lerry, 2 colisa red, 4 sanitari si 4 sae.Parerea mea este ca acvariul nu este suprapopulat.
Varog sa-mi dati o sugestie referitor la ceea ce am aratat mai sus. Va multumesc.
|