[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
scalar bolnav si alge  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
celalalt1
Unripe member

IP:

salutare

Acvariu Eheim Aquapro 63 de litri, filtru Eheim Aquabal, incalzitor Jager 50w.
Pesti: 3 sanitari(nushexact numele)+1 ancistrus, 2 zebre, 1 gup, 3 scalari si un Striped Raphael catfish.
Plante....nu stiu, am luat din hornbach(nu foarte pretentioase).
Schimb apa cam 1 data la 3 sapt-1 luna, 30-40% si spal filtru mare in apa de de la robinet, aqua safe, easy balance si crystalwater la fiecare schimbare.
Sa scap de algele dupa buturuga si nuca de cocos am folosit algumin de la tetra dar fara mare efect.

Acum cateva zile mi-a murit un scalar din cei 4, cauza n-am inteles-o nu avea nimic pe el..pete, fungus etc.
Am schimbat apa apoi circa 40%, am fiert nuca si buturuga si mecanic am indepartat algele de pe geam si de pe ele, dar vad au inceput sa apara deja, am luat biotopol de la jbl si general tonic de la tetra.
Acum am observat ceva rani pe un scalar, se vede in poza. mancare nu le dau decat tetramin fulgi.
M-am uitat pe jbl sanitar online si cred ca ar fi bacterie, astept pareri sugestii ca sunt cam incepator.

image
image
image
stefanp
Moderator

IP:

Aoleo...pune ochiu la munca si citeste. Incepe cu LInk-uri utile din stanga sus, ai sa vezi multe greseli pe care le faci.
In mare, scalarii sunt prea mari pt acvariul tau. Zebrele sunt pesti de grup la fel si sanitarii, daca sunt cory.

Schimbul de apa la o luna e prea rar. Fa o data pe saptamana. Filtrul NU se spala in apa de la robinet pt ca il deciclezi.

Citeste si ai sa descoperi multe greseli pe care le faci.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

hmmm.....la o luna schimb de apa????????,nu cred ca ai citit nimic inainte sa-i iei,schimbate si spalate la o luna tu,si ai sa vezi ce se intampla,e o tona de amoniac acolo offf,saraci pesti ,schimba apa la maxim o saptamana si maxim 25% din volumu acvariului,si inca ceva,e foarte mic acvriu pentru scalarii,super mic,sper sa-te ajute colegi mult mai experimentati,eu am ramas masca la schimbu de apa,la un interval asa mare nici nu are cum sa-nu apara "probleme",mai citeste si tu forumu,sunt o tona de informati,bafta.

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: