[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am nevoie de o parere (sau mai multe)  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
archangel82
Member

IP:

Buna seara si La multi ani.
Intampin o problema putin dubioasa la care posibil cineva are un raspuns/sfat.

Sa incep cu inceputul.
Am un acvariu de 300 L plantat cu discusi si inca ceva pitici la care folosesc 2 filtre (1 extern -Cristalprofi e1500 si 1 intern).
Acum o luna mi s-a crepat rotorul de la canistra si am tot incercat sa il lipesc/repar dar fara succes iar in tot timpul asta acvariul a fost mentinut in parametrii fara probleme de filtrul intern.

problema vine de cand am cumparat un rotor nou.
Bineinteles ca la inceput cand s-a defectat filtrul am spalat toate mediile, la fel de fiecare data cand am incercat sa-l pun in functiune.
ei bine...inainte sa cumpar rotorul cel nou, canistra a stat cu apa din acvariu in ea vreo 10 zile si la deschidere mirosea putin a statut.
am spalat din nou buretii si cele 3 sertare cu siporax si i-am dat drumul.

dupa 2 zile de functionare un discus mare (20 cm +) s-a inegrit si ochii au inceput sa i se matuiasca restul discusilor comportanduse normal.

am oprit filtrul.

dupa o zi deja se simtea bine revenind la culoare lui si luciul ochiului a inceput sa-si revina.

m-am hotarat sa il pun iar in functiune spaland mediile in apa fierbinte si lasandu-le la uscat pt vreo 2 ore.

a revenit aceeasi problema.

Ce parere aveti? am niste bacterii nocive in canistra si prin functionarea ei le raspandesc in acvariu? si totusi, dc ar fi deja raspandite, de ce la oprirea filtrului pestele isi revine?
solutii?

ma gandesc si sa cumpar niste carbune activ poate ies din bucluc.

(cum pot dezinfecta toate mediile? - avand si un bebe am si o solutie pt dezinfectat jucariile si cica omoara 99,99 bacterii. Se lasa in solutia diluata jucaria pt cel putin o ora si apoi se clateste bine si ar trebui sa fie total dezinfectata.
ma gandeam sa imi pun solutia respectiva in canistra peste mediile de filtrare si sa le fac o dezinfectie).

Multumesc anticipat si La multi ani din nou.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2011 19:35:43

catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

nu sunt impatimit al discusilor, insa problema la dta cu siguranta nu este schimbul rotorului de la filtrul extern.

bazin plantat + discus - din start e ceva gresit in ecuatie.

si din ce am inteles eu din mentiunile facute de dta, canistra si mediile au fost supuse unui tratament cu apa fierbinte, insa turul si returul au fost si ele curatate ?

si de ce apa fierbinte ?
e cel mai economicos tratament ?

[Yahoo!]
archangel82
Member

IP:

salutare.
sa sti ca tin discusi iin plantat de vreo 2 ani si n-am avut probleme cu ei si voi continua asa.
intradevar turul si returul nu le-am curatat inca dar o voi face saptamana viitoare caci la asta nu m-am gandit.
oricum nu's extraordinar de murdare.

in legatura cu apa fierbinte..le-am clatit/spalat cu apa relativ fierbinte pt ca asa le spal..nu vad de ce as face-o cu apa rece.
am spus ca astept sugestii si o fac cu cel mai mare interes.
multumesc
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ai lasat filtrul inchis cu apa in el 10 zile, sigur nu mai ai nici o bacterie benefica in viata pe acolo. Cel mai sigur e sa schimbi mediile, decat sa te chinui sa le cureti/dezinfectezi.

In legatura cu pestele, daca nu e pura coincidenta, e posibil ca filtrul intern sa nu fi facut fata incarcaturii biologice si sa ai varfuri de amoniac, nitriti, nitrati, iar pestele in cauza sa fie mai sensibil decat ceilalti.

Eu as schimba mediile filtrante din filtrul extern si as face schimburi de 30-40% la 2-3 zile, testand si parametrii apei, timp de 2-3 saptamani, pana se restabilizeaza acvariul.

Biotop Malawi || Biotop Amazon

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: