[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Transformare xipho  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
Coxus
Junior member

Joined: 11/11/2005 09:55:52
Messages: 9
IP:
Offline

Un lucru interesant pe care l-am observat la xipho este faptul ca femele se transforma in timp in mascul. Stie cineva sa imi spuna cum se poate preveni acest lucru, pentru ca mi s-a intamplat deja la doua femele deja.
MollyBalon
Member
[Avatar]

Joined: 12/12/2001 02:00:00
Messages: 206
Location: Suedia
IP:
Offline

In principiu daca ai si masculi activi (cu succes la xifolite, adica) in acvariu nu ar trebui sa se intample.
Am citit undeva ca schimbarea de sex cand exista si masculi (sau chiar faptul ca toate femelele in cele din urma devin masculi indiferent cat sunt de batrane cand sunt introduse in acvariu, si cati masculi sunt deja pe acolo) depinde de nivelul de hormoni din acvariu, si ca se poate face tratament cu hormoni ca sa nu mai devina masculi. Nu stiu insa mai mult.

Ar mai fi posibil sa fie tinere si dimorfismul sexual sa fie pur si simplu un pic intarziat, si de aceea sa ti se pare ca inainte erau femele. Parerea mea este ca nu e nevoie sa le faci nimic, decat sa pastrezi un singur mascul, de preferinta activ si pe ceilalti sa ii dai, pentru ca au tendinta de a fi teriroriali. Nu e obligatoriu, eu am acum trei masculi (unchiul si doi nepoti) si se cam ignora.
Coxus
Junior member

Joined: 11/11/2005 09:55:52
Messages: 9
IP:
Offline

Da, am observat ca devin teritoriali, acum ca am doi masculi, cel trasformat din femela il cam bate pe celalalt. Asa ca va trebui sa ma despart de el .
Tud
Junior member

Joined: 22/06/2005 01:05:14
Messages: 16
Location: Tg-Jiu
IP:
Offline

Depinde si de raportul masculi:femele,la vivipari ar trebuii sa fie de 1mascul la 3femele.
Adica daca ai 1mascul la 5femele,se poate intampla ca una dintre femele sa se transforme in mascul.
Asa ca tine cont si de asta.
dadu
Member
[Avatar]

Joined: 11/02/2003 13:01:38
Messages: 200
Location: Mangalia, CT
IP:
Offline

eu am citit pe undeva ca este o chestie de PH, in mediul natural cand seaca apele pestii care supravietuiesc raman in ochiuri mici de apa, apa care usor acida, iar mama natura declanseaza atunci fenomenul de transformare. In Acvaristica practica parca unde citisem zicea si ca daca ti pestii la PH-uri diferite vor fata iar puii vor avea un anumit procentaj de fetite si baietei asta testata de careva. Deci probabil o apa schimbata mai rar care se acidifica la un moment dat poate declansa acest fenomen.

http://dadu.sunphoto.ro/Acvariu_principal
[Email] [Yahoo!]
Benu
Member
[Avatar]

Joined: 15/05/2005 13:23:34
Messages: 151
Location: Popesti Leordeni
IP:
Offline

Din ce am observat eu pe cand aveam Xipho, transformarea nu depinde neaparat de coditiile de mediu ci, asa cum s-a mentionat deja, de raportul masculi/femele si de "activitatea" masculilor. Asa ca eu zic sa nu scoti "noul" mascul. Risti sa tot scoti din ei pana ajungi aproape de raportul mentionat. Cati masculi si cate femele ai ?

Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva
Coxus
Junior member

Joined: 11/11/2005 09:55:52
Messages: 9
IP:
Offline

Acuma am 2 masculi si 2 femele...
 
Forum Index » Vivipari
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com