[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dilema pompa valuri ciclide  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dan_florin
Membru de baza

IP:

Salut.

Doresc ca la inceputul primaverii viitoare,sa-mi fac un acvariu de 200 l net,populat cu ciclide Mbuna(atat imi pot permite momentan din lipsa de spatiu). Filtrul extern,de cca 1000 litri/h,cred ca ar putea sa-mi valureasca apa la suprafata acvariului cu succes,pentru o buna oxigenare,dar doresc sa achizitionez si o pompa de valuri pentru curenti,din motive nu atat extetice,cat practice.
Asadar,rugamintea mea este sa-mi spuneti daca o pompa de valuri de 2500 litri/h,este potrivita pentru viitorul meu acvariu,asa incat sa nu fie nici prea slaba si nici deranjant de puternica,pentru un acvariu cu dimensiunile:
L= 120cm
l = 42cm
h= 45cm

Va multumesc,

Dan
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Din pct meu de vedere cele mai bune de pe piata noastra sunt pompele Hydor Koralia. Cauta pe net un model care crezi ca ti-ar place, dar eu zic ca ori HK 2800 evolution, ori HK 3 (modelul anterior de Evolution).

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
dan_florin
Membru de baza

IP:

Va multumesc d-le Gherman,pentru lamuriri si promtitudinea cu care a-ti raspuns intrebarilor mele. Va urmaresc de mult acvtivitatea de pe forumuri in ceea ce priveste subiectele legate de ciclide,asa ca o sa tin cont de sfatul dvs.
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate eu as mai aduga un sfat de bun simt, care a cam scapat colegilor, si anume spatiul de 200 de litri! E cam mic!
Decat sa investesti intr-o pompa de valuri, mai bine mai lungesti si latesti acvariul cu inca vreo 20 pe lungime si 10-15 pe latime, si o sa fie mai de efect investitia decat pompa.
Africanii pot trai si fara pompa de valuri, sa stii!

Pompa de valuri... la un acvariul mare merita, la 200 de litri orice filtru intern puternic de peste 1000 l/h o sa-ti faca asa ceva.
Pe langa Hydor, care e de firma, adica are eticheta pe ea... iti sugerez cu caldura copii chinezesti care la 1/3 de pret se comporta exceptional, si stiu asta pt ca am una de 6000 l/h dar la un bazin de DOAR 540 de litri, daca intelegi ce vreau sa zic.

Am si canistre externe EHEIM, deci a nu se intelege ca merg pe investitii minime, ci doar unde chiar conteaza! Asta e doar o pompa, parerea mea e ca merge si copia, ca face doar un lucru -> impinge niste apa!

Mult noroc

This message was edited 2 times. Last update was at 06/11/2011 02:33:39

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
dan_florin
Membru de baza

IP:

"Doar"540 l ai dvs d-le Bobescu,pentru mine in acest moment,sunt doar un vis din pacate. Oricum,ma voi gandi serios la o noua configuratie a bazinului,astfel incat sa impac si capra si varza cum s-ar spune. Legat de pompa de valuri,aveti dreptate,si o chinezarie ieftina ar face face fata fara probleme,dar sufera putin la capitolul anduranta. La o astfel de pompa ma gandisem si eu atunci cand am deschis acest topic,tocmai datorita raportului pret/caliate care mi-a sarit in ochi. Pompa de valuri,o voi folosi exclusiv pentru mentinera tonusului pestilor si nicidecum din ratiuni pur extetice,chit ca nici acest aspect nu e de neglijat. Cochetez de multa vreme cu ideea de a-mi face un acvariu cu africani,dar din diverse motive(inclusiv financiare),am amanat treaba asta. Nu intentionez sa-mi chinui pestii oferindu-le conditii nepotrivite,astfel incat,atunci cand situatia o impune,nu voi face rabat de la calitatea echipamentelor.

Va multumesc pentru sfaturi si sper sa ma mai ajutati si altadata.
Toate cele bune!
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Poate nu vorbim de aceeasi pompa, sa stii ca nu e chiar chinezarie ieftina!! Ma distreaza cand foarte multi oameni au preconceptii doar la auzirea cuvantului made in china... Oameni buni, aproape tot ce e in jur este mai mult sau mai putin made in china, asa ca hai sa nu ne grabim sa strambam din nas

Uite pompa de care vorbeam --- http://jtpump.en.made-in-china.com/product/oqWECXwjGgce/China-Wave-Maker-JVP-201A-JVP201B-JVP201AB-.html --- si ca pret este in jur de 100 RON, poate un pic peste. Si daca o sa cauti reviewuri ai sa vezi ca nu sufera la anduranta prea mult.

PS E bine ca nu faci rabat la calitatea echipamentelor, dar daca aduni, si economisesti la "piesele" ne-esentiale, ai sa fii surprins cati bani aduci in bugetul echipamentelor necesare la care nu vrei sa faci rabat. Si aici includ in primul rand un acvariu cat de mare, sticla groasa, silicon profi si un stand care sa-ti faca placere sa-l vezi la tine in casa. Apoi neaparat filtrarea la care nu te joci. SI abia acum intri intr-o zona in care te poti juca cu bugetul. Bafta!

This message was edited 3 times. Last update was at 06/11/2011 20:52:07

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
dan_florin
Membru de baza

IP:

Aveti dreptate d-le Bobescu,m-am exprimat gresit cand am folsit termenul"chinezarie ieftina",dar m-am referit strict la diferenta de pret dintre pompa Hydor Koralia si cea din link-ul trimis de dvs. Apropo,pompa e aceasi firma,dar modelul care ma interesa pe mine era mai mic. Oricum...mea culpa! Despre celelate aspecte discutate de dvs,nu am cum sa va contrazic,impartasim aceasi opinie. Multumesc inca o data,atat dvs,cat si d-lui Calin Gherman si sa auzim numai de bine!
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: