[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nano plantat - Ajutor alegere sistem co2  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mihai.p
Junior member

IP:

Salut,

As vrea sa incerc sa fac un nano plantat, m-am gandit pana acum la aceste componente:

Acvariu: Cub, 30 cm (27 litri brut) 60 RON
Substrat: Aquatic Nature Ferti Soil Black S 5L 139.00RON (inca nu am calculat ce cantitate e necesara oare 5L sunt de ajuns ?)
Iluminat: Aquatic Nature Solar Duo Boy 26W 192.00RON
Filtru: Aquatic Nature Flow 200 64.00RON

Marea mea intrebare este despre CO2, am tot citit dar nu am inteles ce trebuie sa cumpar mai exact sa am tot sistemul complet ?

De exemplu, daca imi cumpar un JBL Proflora bio80 - http://www.happypets.ro/jbl-proflora-bio80-p-2081.html
Este de ajuns ? Sau trebuie sa mai cumpar ceva componente in plus ?

Pe site scrie "Sistem ce poate furniza CO2 suficient pentru un acvariu de 30-80 litri timp de 40 zile." dar vreau sa ma asigur ca e complet
sa nu ma trezesc dupaia ca lipseste cine stie ce.

Multumesc anticipat.
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,

Pentru ce ai tu nevoie cred ca asta iti trebuie

http://www.reef.ro/web/reef/categorii/_cd_/produse_echipamente_acvaristica/sisteme_injectie_CO2/_2.0
[Yahoo!]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu cred ca cel mai rentabil ar fi sa cumperi componentele pe bucati chiar de la colegii de pe forum: butelie (cu cit e mai mare cu atit e mai buna), reductor de presiune, electrovalva, reactor/difuzor, furtun si eventual ph controler+ sonda de ph.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

bobiciupe wrote:Eu cred ca cel mai rentabil ar fi sa cumperi componentele pe bucati chiar de la colegii de pe forum: butelie (cu cit e mai mare cu atit e mai buna), reductor de presiune, electrovalva, reactor/difuzor, furtun si eventual ph controler+ sonda de ph.

Cred ca nu ai retinut ce acvariu 'imens ' are .PH controller in 30 l apa imi pare putin cam fortat.
Dar ma rog un senzor de PH incape si intr-un pahar de apa.
[Yahoo!]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

De ce crezi tu ca ar avea importanta volumul bazinului in acest caz?

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ar trebui sa fie in regula JBL Proflora Bio. Da' daca-ti permiti e mai bine sa-ti iei o instalatie cu butelie. Cu cit e mai automatizata cu atit e mai bine.
angelfish wrote:PH controller in 30 l apa imi pare putin cam fortat.

Pai de ce ? Treaba aparatului e sa tina pH constant, implicit si concentratia de CO2 ....... iar asta n-are legatura cu marimea.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mihai.p
Junior member

IP:

Multumesc pentru raspunsuri, am inteles acum care este lista completa a componentelor pentru un sistem de co2.

Nu imi permit din pacate un sistem mai mare sau mai complex. Ma gandeam sa il pun intr-un anume colt al apartamentului
unde nu am mult spatiu.

P.S. @ Angelfish: nu imi merge linkul postat de tine.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca nu-ti permiti macar o butelie si un regulator de presiune (ambele folosite da' functionale) incearca sticla cu drojdie si zahar, e mult mai bine decit nimic si e ieftina.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: