Author |
Message |
BBogdan
08/09/2011 12:43:44
|
BBogdan
Senior member
IP:
|
Mai are cineva Paradise fish - Macropodus opercularis?!...vreau sa-mi achizitionez un mascul si nu stiu pana la ce limita merge agresivitatea lui... :smoke
In acvariul in care vreau sa-l introduc mai am o pereche de ramirezi, neoni rosii si creveti amano.
Imi este teama sa nu se dea la neoni si la amano, am de ce sa-mi fac griji?! :smoke
|
Utopia Reef 400
My Aquariums
|
|
|
dedu
24/12/2011 17:03:18
|
dedu
Junior member
IP:
|
Buna !
Pesti paradis au un comportament agresiv, mai ales daca e vorba de 2 sau mai multi masculi. Acestia se vor lupta pentru a dovedi cine e mai puternic si pot provoca rani serioase celorlalti masculi Paradis.
Sa ai in vedere faptul ca pestii Paradis manaca pestii mai mici de 3 cm, deci nu ii asezati intr-un acvariu comun cu acestia! De a semenea pot admira hrana chiar si 2 minute inainte de o manca, asa ca daca sunt combinati cu pesti foarte harnici la mancare pot ramane cu burtica goala.
In concluzie este o specie intersanta dar si agresiva ca sa fac o comparatie sunt asemanatori cu Betta splendens,deci nu pot trai la comun cu alte specii .
|
|
|
alnorpm
25/12/2011 23:38:15
|
alnorpm
Junior member
IP:
|
Am 10 macropodus intr-un acvariu comun , au crescut impreuna cu guppy ,sifo ,molly ,zebre, nu am avut nici odata probleme de incaierare intr-e ei sau cu alte specii, chiar pot sa afirm ca simt putin speriosi, dar asta nu inseamna ca si specia e asa.
|
Adevarul e dincolo de noi ! |
|
|
dexlink
26/01/2012 14:24:07
|
dexlink
Junior member
IP:
|
alnorpm wrote:Am 10 macropodus intr-un acvariu comun , au crescut impreuna cu guppy ,sifo ,molly ,zebre, nu am avut nici odata probleme de incaierare intr-e ei sau cu alte specii, chiar pot sa afirm ca simt putin speriosi, dar asta nu inseamna ca si specia e asa.
Confirm!
Nu sunt pesti agresivi cu alte specii, insa masculii se mai contraza intre ei, mai ales in perioada de imperechere!
|
|
|
johndoe21ro
23/04/2012 14:54:18
|
johndoe21ro
Junior member
IP:
|
dedu wrote:Buna !
Pesti paradis au un comportament agresiv, mai ales daca e vorba de 2 sau mai multi masculi. Acestia se vor lupta pentru a dovedi cine e mai puternic si pot provoca rani serioase celorlalti masculi Paradis.
Sa ai in vedere faptul ca pestii Paradis manaca pestii mai mici de 3 cm, deci nu ii asezati intr-un acvariu comun cu acestia! De a semenea pot admira hrana chiar si 2 minute inainte de o manca, asa ca daca sunt combinati cu pesti foarte harnici la mancare pot ramane cu burtica goala.
In concluzie este o specie intersanta dar si agresiva ca sa fac o comparatie sunt asemanatori cu Betta splendens,deci nu pot trai la comun cu alte specii .
Macropodusii nu sunt agresivi cu alte specii de pesti comunitari - pot coabita foarte bine cu acestia. Cred ca sunt exceptionale cazurile in care un mascul de macropodus (pentru ca numai un mascul de dimensiuni foarte mari s-ar putea hrani cu pesti mult mai mici) ar comite astfel de nelegiuniri.
Intr-adevar, cand este vorba de hrana, sunt sanse mari sa ramana in urma, mai ales daca sunt cazati cu sanitari pofticiosi insa asta nu ar fi o problema serioasa.
|
Ferplast Star200 (750l): Jaguar Guapote, Astronotus Ocellatus, Jack Dempsey, Channa Melasoma, Pseudoplatystoma Tigrinum, Glypt. Joselimaianus, Polypterus Endlicheri, Mystus Leucophasis
Eheim AquaPro 80 (126l): Astronotus Ocellatus, Polypterus Senegalus, Pseudomystus Siamensis, Ancistrus Albino, Agamixys Pectinifrons
http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?t=154894 |
|
|
|