[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu feng shui  XML
Forum Index » General info
Author Message
Kosmo
Member

Joined: 24/10/2005 14:38:34
Messages: 129
Location: Bucuresti- Militari- Politehnica
IP:
Offline

Jumatatea mea mai frumoasa a adoptat stilul feng shui in urma cu cativa ani.
Pentru cei ce nu stiu feng shui este o practica religioasa daoista din China care pune mare importanta pe energiile pamantului. Aceasta credinta, in buna masura abandonata de chinezi, a fost adoptata de occidentali si transformata intr-un stil de decoratiune interioara.

Locuinta este impartita in 9 patrate fiecare dominand un aspect al vietii.
Acele zone in care ai probleme pot fi stimulate prin diverse mijloace. ( - nu despre zonele alea e vorba)
Sotia mea foloseste ca mijloc de stimulare a "chi"-ului plante ornamentale, insa un alt mijloc foarte eficient este un acvariu cu 8 pesti aurii si unu' negru.
Pentru ca am mai avut experiente acvaristice am ajuns la o intelegere: eu pot sa ma joc cu pesti, ea are un acvariu feng shui.

Io nu cred in feng shui si nici ea nu prea il ia in serios, este mai mult ca un motiv de gluma care ne asociaza la ceva ce ma pasioneaza mai mult pe mine si imi ajuta "deturnarea" de fonduri.

Acum am un acvariu cu 2 carasi Oranda, 2 gourami albastrii aurii (suna ciudat) 4 conconiusi si un molly negru. Cand o sa mai creasca gouramii o sa isi schimbe resedinta.

Primii pesti ornamentali au fost carasii aurii crescuti in bazine din motive de feng shui astfel ca fara aceasta credinta poate noi nu am creste pesti si in consecinta acest site pe care il apreciez si pe care este prima oara cand postez nu ar exista.

Bine v-am gasit!
Magda
Senior member

Joined: 17/03/2004 08:20:12
Messages: 710
IP:
Offline

Kosmo wrote:Io nu cred in feng shui si nici ea nu prea il ia in serios, este mai mult ca un motiv de gluma care ne asociaza la ceva ce ma pasioneaza mai mult pe mine si imi ajuta "deturnarea" de fonduri.

Pai asta e ideea de baza in feng shui....sa crezi. Daca nu credeti.... nu tine. Dar....ai dreptate, e un bun motiv pentru a pune in practica pasiunea pentru acvarii.
Nu ne-ai spus ce volum are acvariul!

Kosmo wrote:Bine v-am gasit!

Bine ai venit
Kosmo
Member

Joined: 24/10/2005 14:38:34
Messages: 129
Location: Bucuresti- Militari- Politehnica
IP:
Offline

Magda wrote:
Nu ne-ai spus ce volum are acvariul!

Acvariu de 90 de litri, filtru intern Fluval 2+ (300 l/h), cateva plante.
Cam mic pentru ce am in el, dar sunt inca de mici dimensiuni pestii. Probabil ca la anu' o sa fie 1 Oranda (sau gourami), 7 conconius si un cory in el.
Este posibil sa nu mai tin carasi cu conconius deoarece conconiusii sunt mai rapizi. Deocamdata carasii sunt doar putin mai mari decat conconiusii asa ca diferenta de viteza nu e mare, dar cand carasii o sa ajunga greoi este posibil sa nu mai prinda mancare in fata flamanzilor alora.

Mai am un acvariu de 10 l cu un mascul de betta obosit in el (are doi ani jumate si ma tem ca nu o sa o mai tina mult )
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Acum, intre noi fie vorba, feng-shui se bazeaza doar pe carasi. Praca era vorba de 7 aurii si unul negru... In fine, ideea de a tine si alti pesti pe linga carasi nu prea tine...Molly si gurami nu prea au ce cauta pe acolo, idiferent ca e vorba de feng shui sau de pura pasiune.
Iar daca ai de gind sa-i pastrezi pe toti, atunci acvariu de 90l va deveni cit de curind neincapator...
Kosmo
Member

Joined: 24/10/2005 14:38:34
Messages: 129
Location: Bucuresti- Militari- Politehnica
IP:
Offline

Dolly wrote:Acum, intre noi fie vorba, feng-shui se bazeaza doar pe carasi.

Pai ar fi greu sa fac iaz in apartament
cipx32
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2004 23:35:38
Messages: 118
Location: Oradea
IP:
Offline

si noi avem acvariu, acum acvarii, tot datorita aplicarii unor idei feng-shui in locuinta si, bineinteles, tot pornind cu carasi, apoi au mai fost si alte specii cu ei, total nepotrivite rezultand o ciorba, iar in cele din urma, ca toate speciile sa fie multumite mai multe acvarii ( aici intervine inspiratia divina de a da search pe google si a gasi prezentul site, de unde am putut afla cu stupoare ce babiloniada creasem in acvariu, iar apoi multe alte informatii valoroase si indispensabile unui detinator de acvariu), toate asezate in casa conform Pa'kua si remediilor feng-shui.
[Email] [Yahoo!]
Kosmo
Member

Joined: 24/10/2005 14:38:34
Messages: 129
Location: Bucuresti- Militari- Politehnica
IP:
Offline

Acvariu cuprinde acum 8 conchonius si un molly negru. Gourami si carasul au crescut peste dimensiunile la care sa mai poata sta in acvariul asta si au plecat spre spatii mai largi. Mai ales ca intre timp m-am indragostit de conchonusi, iar astora mari si lenti nu prea le pria fugareala continua a conchoniusilor.

Simt cum karma mea se inbunatateste!

Sau cu karma erau japonezii?
 
Forum Index » General info
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com