Bine v-am regasit.
Va supun atentiei o problema pe care am avut-o cu un cardinal. Pe scurt, am un acvariu de 63 litri "semiplantat" (Java Fern atasat pe lemn de mangrove, java moss pe acelasi "substrat"), 9 neoni tetra, 3 cory, 4 scalari (ce sa mai......super mega ultrapopulat, dar deocamdata pestii sunt suficient de mici si nu dau semne ca ar fi stresati). Acum doua zile, pe una din partile laterale ale cardinalului a aparut ceva albicios (asemanator cu mucegaiul), care s-a extins foarte repede astfel ca ieri a cuprins aproape tot corpul. Bietul peste a refuzat sa mai manance, inota extrem de greoi, retras, uneori adoptand o pozitie verticala. De asemenea, mi s-a parut ca pielea se sfaceleaza pe laturile corpului, desi acest lucru poate fi atribuit scalarilor care nu incetau sa-l urmareasca si sa-l agreseze (erau foarte interesati sa pape din fungii? respectivi).
Ideea e ca pana seara cardinalul a murit astfel ca nu am mai putut sa fac nimic

. Intrebarea mea catre Dvs este daca este vorba de ceva contagios, in sensul ca ar trebui sa-mi fac griji pentru restul neonilor tetra care au ramas si eventual restul pestilor.
Mentionez ca am un filtru intern aquaball din dotarea standard a acvariului (MP, Hornbach) si de asemenea folosesc Easy Life Carbo (1ml/zi.....de obicei, in sensul ca mai uit cateodata), Easy Balance (Tetra, 15ml/saptamana), AquaSafe la schimbarea apei, Plantamin (15ml la 3-4 saptamani) - de fapt, aceasta combinatie o folosesc de aproximativ 2 ani fara sa am probleme in acest sens.
Multumesc anticipat pentru ajutor