[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
apa tulbure-laptoasa  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Monique
Junior member

Joined: 13/11/2004 12:07:02
Messages: 60
Location: Bucuresti-Baba Novac
IP:
Offline

Buna, am o problema de care nu mai scap, dar mai intai asa cum se obisnuieste o sa va descriu acvariul: 144l, 2 neoane Philips TLD-830, filtru AquaEl fan 2, incalzitor, pompa de aer. Substrat din amestec de turba cu nisip si putin pietis, plante multe si 3 scalari, 2 cori, 15 neoni sau mai multi, nu mai stiu, 7 rasbora si un synodontis si un plecostomus cam mari(15 cm) de care intentionez sa scap, as vrea sa-i donez.Daca este vreun doritor...
Asa, acum sa va spun care este problema: acum o saptamana apa din acvariu era cristal si nu o schimbasem de mai mult de 2 saptamani. Dupa ce am schimbat-o, am scos 2 galeti si am completat cu 3 pt ca intre timp se evaporase ceva, brusc apa a capatat o tenta albicioasa, nu verde! , albicioasa chiar laptoasa. Ca si cum ar fi ceata in acvariul meu...
De atunci nu am mai schimbat-o , nu i-am mai facut nimic in speranta ca o sa-si revina dar este la fel ca in prima zi, nici nu ii trece dar nici mai rau nu este.

Spuneti-mi , va rog, ce-i de facut si de ce s-a intamplat asa.

PS: Daca vrea careva synodontisul nigriventris sau plecostomusul sa ma anunte: 0744.538.338
[Yahoo!]
mihai20005
Member

Joined: 28/07/2005 19:52:25
Messages: 174
Location: Targoviste
IP:
Offline

In primul rand vreau sa iti urez bun venit! In al doilea rand vreau sa iti spun ca ai prea multi pesti in tr-un acvariu de 144 de litrii. Numai unei perechi de scalari ii trebuie 100 de litrii, iar tu mai ai acolo inca 15 neoni si vreo 7 rasbora. Mai da din ei si citeste http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220. Incearca sa faci schimburi de apa pana se rezolva problema cu apa albicioasa, poate a fost apa cand ai schimbat-o murdara sa zic asa, totul e posibil.
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

Joined: 29/07/2003 02:16:30
Messages: 2569
Location: Bucuresti-Dr.Taberei
IP:
Offline

Ciudat fenomen. Nu stiu cum a aparut, dar stiu de ce: neglijezi prea mult schimburile de apa. La aglomeratia pe care o ai acolo trebuie sa schimbi apa de cel putin 2 ori pe saptamana, 1/3 din volum.
Si inca ceva: daca apa s-a evaporat, efectueaza de urgenta un schimb. Care e ideea: de evaporat se evapora numai apa chioara, sarurile si chimicalele nocive raman in bazin. Cu cat scade apa, cu atat creste concentratia de otravuri in care se balacesc bietii pesti. Si se poate intampla sa atinga niveluri de aciditate care sa le provoace cangrene pe corp.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Monique
Junior member

Joined: 13/11/2004 12:07:02
Messages: 60
Location: Bucuresti-Baba Novac
IP:
Offline

Ok, hai sa va spun cum sta treaba, de regula fac schimburi de apa o data pe saptamana cam 3 galeti - asta inseamna 36 de litrii. In ultima perioada am facut schimburi de apa chiar ma des, cam la 5 zile, si nu a fost deloc bine.
In ce sens, apa era clara dar daca te uitai mai atent se observau niste particule, destul de mari, in tota apa din acvariu ca si cand tot timpul se scormonea in substrat si se ridica mizeria si nisipul si nu se mai limpezea.Dar repet, de la departare era clara.
Atunci am zis sa nu mai schimb apa asa de des si am lasat-o cam 2 saptamani neschimbata si atunci s-a limpezit , era perfecta, cum v-am mai spus era cristal.
Si cand am facut urmatorul schimb de apa am patit treaba asta.
Acum ce sa-i fac? sa o las in pace sa-si revina?...dar nu da semne...sau sa mai fac un schimb?
Am acvariul de aproximativ 9-10 luni si mereu am facut schimburi o data pe saptamana sau o data la 2 saptamani si nu am mai patit treaba asata.

La inceput, primele luni lasam apa cam 48 de ore ca sa se evapore clorul dar de vreo 5 luni o pun direct de la robinet si pestii nu au nimic, s-au obisnuit
Ce am facut mai deosebit decat pana acum, cand am pus apa am combinat la robinet apa calda cu cea rece ca sa nu le creez soc termic ( in cazul in care o puneam numai rece).

Si despre pesti am vorbit cu cineva si mi-a spus ca nu sunt deloc multi, iar scalarii nu sunt maturi, au cam 6-7 luni.

Astept sugestii.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Ca schimbi apa, asta s-a inteles. Dar substratul il aspiri? Si daca zici ca niste particule plutesc in apa, inseamna ca filtrul nu-si mai face datoria. Oricum, pentru un acvariu de 140l, un Aquael fan 2 mi se pare cam mic.

Iar despre chestia cu combinatul apei calde cu cea rece de la robinet...nu mai zic nimic, dar te-as intreba daca tu ai avea curajul sa bei macar o gura din apa calda care vine pe la noi prin conducte?

Schimburile mai mici de apa si mai dese sunt mai recomandate decit cele rare si in cantitati mari. Atunci au loc de obicei socurile de pH, temperatura, etc.

Si daca tot le pui apa de la robinet, foloseste macar Tetra Aqua Safe.
Monique
Junior member

Joined: 13/11/2004 12:07:02
Messages: 60
Location: Bucuresti-Baba Novac
IP:
Offline

Substratul bineanteles ca il aspir, folosesc o pompa de care cred ca are toata lumea.
Despre filtru nu stiu ce sa zic pt ca timp de 10 luni a functionat perfect si nu am avut probleme, in plus mai am un prieten care are un acvariu identic cu al meu (le-am facut impreuna) si are tot Fan2 si nu are probleme, eu zic ca nu are trreaba cu filtrul mai ales ca atunci cand am facut schimburi mai dese apa are tulbure si can am lasat-o cam 2 saptamani fara sa umblu la ea era cristal. Si buretele de la filtru l-am schimbat, filtrul cam o data la 3 sapt sau o luna il cezmembrez si curat tot ce se poate curata, elice, burete, capac, tot-tot. Aici poate ca o sa-mi spuneti sa nu spal buretele in totalitate si tot cu apa din acvariu, DA asa fac.
O sa incerc azi sa-i fac o poza si sa o pun pe forum daca pot, nu am mai pus poze de cand s-a modificat structura forum-ului si acum nu prea stiu cum, dar aflu.
[Yahoo!]
Monique
Junior member

Joined: 13/11/2004 12:07:02
Messages: 60
Location: Bucuresti-Baba Novac
IP:
Offline

Nu mai vine nimeni cu nici o idee?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Monique wrote:Nu mai vine nimeni cu nici o idee?


Cred ca asta e ideea cea mai buna...

Dalles wrote:... neglijezi prea mult schimburile de apa. La aglomeratia pe care o ai acolo trebuie sa schimbi apa de cel putin 2 ori pe saptamana, 1/3 din volum.
aka47
Junior member

Joined: 09/10/2005 10:13:30
Messages: 45
Location: pitesti
IP:
Offline

Esti intr-o situatie destul de nasoala....trebuie sa ai multa grija si rabdare....altfel nu o scoti la capat. Urmareste evolutia acvariului cu multa atentie...fiecare detaliu conteaza!!! Incearca sa faci schimbari ale mediului dar pe rind cu rabdare si e bine sa le faci in ordinea importantei pe care crezi tu ca o au. Sfatul meu e sa incepi cu verificarea temperaturii si a ph-ului, apoi sa treci la o igienizare stricta....substrat, decor, sticla,filtre etc. Schimburile de apa dese (dar reduse la volum), sunt o obligatie!!!
Asteptam vesti...
aka47
Junior member

Joined: 09/10/2005 10:13:30
Messages: 45
Location: pitesti
IP:
Offline

Poti sa incerci si un stabilizator pt. apa.....sunt mai multe firme...nu pot sa-ti spun care e mai buna.Oricum nu sunt f. scumpe. Dar parerea mea e ca nu ai nevoie de chimicale...
Intrebare:ce fel de turba ai folosit ?ceva de calitate sau de la taraba?....aici e o problema...cred. Daca a inceput vreo reactie chimica ciudata ....e de rau....sa speram ca nu.
Monique
Junior member

Joined: 13/11/2004 12:07:02
Messages: 60
Location: Bucuresti-Baba Novac
IP:
Offline

turba pe care am folosit-o trebuia sa fie rosie, asa mi-a recomandat cineva, dar nu am gasit pe nicaieri asa ca am luat un amestec de turba, turba olandeza cred.Am luat-o de la o florarie mai sofisticata.
[Yahoo!]
Magda
Senior member

Joined: 17/03/2004 08:20:12
Messages: 710
IP:
Offline

Nu orice turba folosita pentru plantele de apartament merge si la cele de acvariu. Acu' depinde ce marca de turba ai folosit exact.
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline

Se poate intämpla sä fie turbä cu ingräsäminte, si acestea n-au ce cäuta in acvariu! Trebuie väzut dacä scrie pe ambalaj. In afarä de asta, joaca cu turba cere cunostinte bune, ceva experientä in domeniul acvaristic si neapärat posibilitatea mäsurärii duritätii si a PH-ului. N-as putea recomanda folosirea turbei de cätre incepätori, färä sä mä mustre constiinta!

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
Monique
Junior member

Joined: 13/11/2004 12:07:02
Messages: 60
Location: Bucuresti-Baba Novac
IP:
Offline

Turba pe care am folosit-o avea in compozitie si turba rosie, cum mi-a fost recomandat si oricum pana acum nu am mai avut probleme din cauza turbei.
Oricum turba este in amestec cu nisip, asta primul strat apoi nisip simplu si peste putin pietris.
Azi am facut un schimb de apa (numai apa rece am pus) si situatia s-a inrautatit. Acum este si mai tulbure, chiar se vede apa cum se misca in acvariu (din cauza curentului de la filtru) parca sunt valuri de ceata.
Nu stiu cum sa va pun o poza pe site ca sa vedeti.
[Yahoo!]
Monique
Junior member

Joined: 13/11/2004 12:07:02
Messages: 60
Location: Bucuresti-Baba Novac
IP:
Offline

"Schimb masiv" este mult spus, am schimbat doar 28 de litrii din 144.
Am sa continui cu schimburi de apa la 5-7 zile, cum faceam si pana acum si sper sa se rezolve de la sine, cum ai spus si tu.
[Yahoo!]
tRaska
Junior member
[Avatar]

Joined: 03/10/2005 01:46:40
Messages: 27
Location: Constanta-Casa de cultura
IP:
Offline

Pot sa spun ca mi s-a intamplat si mie intr-un acvariu de 80l si pot sa-ti spun cum am rezolvat eu problema. Am decuplat toata aerarea si filtrarea, dupa doua zile am mai schimbat cam 40% din apa si s-a remediat, am mai folosit si Sera turbo-clear dar pot sa spun ca nu m-a ajutat foarte mult. Sper ca vei reusi sa scapi de problema!

Inteligenta pe pamant este constanta, doar numarul oamenilor este in crestere!
[Email] [Yahoo!]
Monique
Junior member

Joined: 13/11/2004 12:07:02
Messages: 60
Location: Bucuresti-Baba Novac
IP:
Offline

80% problema s-a remediat, am aplicat aceeasi metoda ca la "apa verde".
De 2 zile il tin doar cu 4 ore de lumina pe zi si acoperit ca sa nu aiba contact cu lumina de afara.
A inceput sa-si revina inca din prima zi dar minim 3 zile o sa aplic metoda asta.
Va multumesc ca m-ati bagat in seama si mi-ati raspuns la intrebari. Sper sa numai apara alta problema prea curand, in caz contrar sigur o sa va mai stresez putin . Merci.
[Yahoo!]
tRaska
Junior member
[Avatar]

Joined: 03/10/2005 01:46:40
Messages: 27
Location: Constanta-Casa de cultura
IP:
Offline

ma bucur ca ai reusit si sper sa nu m-ai revii cu aceasi problema

Inteligenta pe pamant este constanta, doar numarul oamenilor este in crestere!
[Email] [Yahoo!]
little nemo
Junior member

Joined: 24/11/2005 12:09:32
Messages: 18
Location: Galati
IP:
Offline

Cu ceva timp in urma am avut si eu o problema asemanatoare , dar am reusit sa o rezolv un pic altfel :am cumparat un flacon de hiperiol (se poate incerca si cu hipermanganat de potasiu, dozat cu atentie ), am decuplat tot ceea ce insemna filtru am adaugat solutia din flacon conform indicatiilor scrise pe acesta , dupa care am introdus in acvariu un furtun cu o piatra legata la o pompa de aer , si timp de 2 ore am lasat-o sa bolboroseasca (atentie toate filtrele sa le ai scoase din functiune ). Dupa 2 ore culoarea apei se shimba din alb-laptoasa intr-una maronie ; acum poti reporni filtrele , a duoa zi scimbi 20% din apa acvariului si in 2-3 zile apa va reveni la normal .
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline

acuma nu stiu nici eu prea sigur care o fi cauza, dar nu e prea bine sa bagi apa direct de la robinet in asemenea cantitati. la cei care au dispozitive cu picatura, nu e nici o problema, dar la un schimb de 20%-30% din volumu apei se schimba situatia.
cum spunea si dolly, gandeste'te la apa asta de la robinet. probabil si tie iti e greata s-o bei chiar si pe cea rece, dar mai pe aia calda. e plina de clor, si alte chestii nasoale. eu tin apa la statut in bidoane de plastic cam 5 zile,ca iasa clorul, sa se mai aseze tot ce pluteste pe acolo si eventual o poti tratata cu tetra aqua safe sau ceva de genu.
iar cand o torni in acvariu, e bine sa te opresti la ultimele 2-3 degete de apa de pe fund. apoi golesti restul din bidoane,le clatesti putin si tot in aceasi zi le faci plinul si le pui la statut inca 5-7 zile pana la urmatorul schimb.
dar la turba aia nu ma bag, habar n-am cu ce se mananca
dar daca n-ai avut probleme cu ea in cele 10 luni, n-ar trebui sa fie din cauza ei.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Apa
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com