[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Guppy agresivi  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
Fallen
Junior member

IP:

Am in acvariu 3 guppy masculi, 2 molly (1 mascul si o femela) si 4 cory. Ii am de 2 saptamani.

Problema este ca doi dintre guppy s-au coalizat impotriva celui de-al treilea (cel mai frumos) si nu-l lasa pe acesta in pace deloc. Initial numai unul dintre cei 2 guppy era agresiv fata de al treilea, insa de cateva zile si celalalt a devenit la fel de agresiv. Il fugaresc (fie amandoi, fie pe rand) non stop. Inoata lipiti de el, incearca sa-l ciupeasca de inotatoarea de jos, se pun de-a curmezisul in calea lui pentru a-l impiedica sa inoate. Il provoaca mereu. Numai cand ii hranesc il lasa 2-3 minute in pace dupa care revin la comportamentul agresiv. Am observat ca uneori cel fugarit incearca sa se ascunda printre plante sau pe dupa radacina din acvariu insa ceilalti doi se duc mereu dupa el. Am observat ca ceilalti 2 guppy nu se bat niciodata intre ei.

Se poate face ceva pentru a reduce agresivitatea guppylor? Se poate imbolnavi guppy-ul fugarit din cauza stresului?

Multumesc!
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am avut si eu aceeasi problema cu masculii de guppy. Citeste mai multe aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14312.page

Ideea e ca au si ei un fel de ierarhie. Intr-un spatiu restrans cum sunt acvariile se intampla si astfel de lucruri. De obicei se intampla cand aduci masculi noi in acvariu, dar eu am vazut si alte situatii. Din puii cu care m-am ales de-a lungul timpului, am tinut un mascul care acum e mare si frumos. Ei bine, tinerelul se ia acum la bataie cu un mascul mult mai batran decat el si din cate am vazut eu castiga, fiindca e mai robust. Am patit si cazuri in care am luat 2 masculi de aceeasi varsta, din acelasi magazin si deodata si sa n-am probleme cu ei decat mult mai tarziu, cand le-a venit lor cheful de bataie.

Daca ti-e frica ca l-ar putea ucide, atunci iti e intemeiata frica si ai face bine sa ii separi. Cateodata se calmeaza ei dupa cateva zile, insa am patit si sa imi dispara cu totul un mascul si un altul sa fie ciopartit pur si simplu de am crezut ca il pierd. I-au rupt efectiv coada si abea mai putea inota. L-am salvat si e bine si sanatos si in ziua de azi.

Solutia e simpla, ii separi.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Fallen
Junior member

IP:

Mersi de raspuns!
M-am gandit si eu sa-i separ. Dar cum nu am un al 2-lea acvariu, separarea ar insemna sa-l dau fie pe cel fugarit fie sa-i dau pe ceilalti 2. Si as inclina sa-i dau pe ceilalti 2. O sa ma gandesc la asta.

Forum Index » Vivipari
Go to: