Author |
Message |
RazvanPopa82
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/05/2011 14:04:20
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
RazvanPopa82
Junior member
IP:
|
In primul rand fiind promul meu post as vrea sa va salut. Am avut o crescatorie de papagali care imediat dupa plecarea mea din tara (3 saptamani) au contactat o bacterie destul de urata si am ramas cu 8 papagali din 378 asa ca as vrea sa ma reprofilez pe o crescatorie de pestisori de acvariu. Ce parere aveti? Este o afacere profitabila? In medie cat se poate castiga intr-un asemenea bussines? Cam de ce spatiu am nevoie pentru amenajarea unei crescatorii?
|
|
 |
simpfzoli
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 11:39:56
|
simpfzoli
Membru de baza
IP:
|
salut si bine ai venit. si eu cresc si perusi si pesti. ca in toate domeniile de afaceri cistigul depinde de suma investita si la ce scara o faci. eu detin in jur de 60 70 de acvari. crescatoria este o afacere buna cind ai unde sa vinzi pestii . frgventez crescatorii in alt tari unde suma investita trece cu mult un milion de euro is crescatorii imense. depinde ce fel de pesti vrei sa cresti ? cel mai bine este daca vrei sa faci bani sa te apuci sa cresti cei mai vinduti pesti cu alte cuvinte VIVIPARI ex guppy, xifo, moly. platy, si din aceste specii varietati mai interesante. daca te pot ajuta cu ceva scriemi linistit. am sa te ajut cu mare placere. si cu peti matca daca vrei.
|
|
 |
RazvanPopa82
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 12:06:17
|
RazvanPopa82
Junior member
IP:
|
Da. As fi interesat de un pret estimativ pentru inceput, de unde pot achizitiona acvarii de dimensiuni mari si tot ceea ce imi trebuie! Piata de desfacere.... cred ca se pot gasii cumparatori destul de multi nu mi se pare principala problema asta, ci suma investita initial. Daca aveti cunostiinte m-ar interesa si daca se pot accesa fonduri structurale de la UE (Pentre dezvoltare in mediul rural bine inteles fiindca cele in mediul urban s-au epuizat demult)
|
|
 |
simpfzoli
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 12:12:50
|
simpfzoli
Membru de baza
IP:
|
pret estimativ nu stiu sa iti spun pentru ca asta de pinde de tine ce vrei sa faci. dar cu acvariile cel mai bine este sa tile faci singur. cauti o firma de termopane ei pot taia sticla la zecmi de milimeru si tile lipesti tu singur . nui mare lucru putina indeminare trebuie doar. cautama pe mess am acelas id. sa nu ocupam spatiul acestui forum . iar chestia cu fonduri nu stiu , dar si eu mam gindit deja la treaba asta.
|
|
 |
albinik
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 12:42:37
|
albinik
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0c7119e3a6a2209da6a5b90e5b5b75bd.jpg)
IP:
|
Este de laudat ceia ce tu vrei sa faci,dar pentru simplul fapt ca deja te-ai gandit la acvaristica ca la o afacere profitabila, si pui profitul inainte...sfatul meu este sa-ti iei gandul!Castigurile din aceasta asazisa afacere sunt substantiale.Doar cu o investitie mare---si cu 90% pasiune reusesti sa te mentii pe linia de plutire.Nu am tendinta de a descuraja pe nimeni...chiar ofer suport daca e nevoie,dar daca nu exista pasiune in aceasta activitate si se urmareste doar profit...nu sunt sanse,sau cel putin nu la noi in RO.Deasemeni, sunt sigur ca in goana dupa profit ai sa mergi pe principiul cantitate si nu calitate... ceia ce da rateu sigur.Aceasta afacere poti sa o consideri profitabila doar in momentul in care reusesti sa recuperezi exact cheltuielile afacerii----restul castigului fiind doar satisfactia ca ai reusit sa intretii o pasiune!Asadar, trebui pasiune si ambitie!
Intrebarile care ar trebuii sa ti le pui inainte de a incepe ar fii;
- ce logistica si hardwer detin?
- ce specii pot creste
--daca ma ocup de crescut si inmultit sau daca aduc marfa din import sau de la alte surse?
- ce cunostinte am in acest domeniu ?
-cu cine pot colabora si ce angajati pot sa-mi permit?
--si nu in ultimul rand;;cat pot sa investesc in aceasta pasiune-afacere?
Cu respect va urez succes!
PS;Sunt sigur ca ,chiar daca o sa va axati pe productie si crestere<chiar si pe calitate> la un moment dat o sa treceti la importuri si achizitii-aceasta fiind ultima zvacnire inainte de colaps!
PS2;Daca doriti va pot oferii si alte informatii pe privat, chiar si suport pt, achizitionarea de reproducatori de calitate...dar inainte de toate cautati-ve raspunsuri la intrebari!
Mult succes va doresc !Spunene si locatia...ca sa ne dam seama si de potentialul zonei!
This message was edited 1 time. Last update was at 21/05/2011 12:46:11
|
acvaristica este mai usoara decit credem noi!OK? |
|
 |
simpfzoli
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 12:50:56
|
simpfzoli
Membru de baza
IP:
|
albinik are dreptate intrun fel sau altul. daca nu ai pasiune si cunostinte in domeniu nu are rost sa te apuci. dar in legatura cu profitu eu spun ca poti face profit destul de bun daca faci la scara mare. cunosc persoane multe in ro care traiesc din asta. iar in legatura cu calitatea asta in mare parte depinde de hrana ce le oferi si de pestii cei cumperi pentru reprodus. majoritatea lucrurilor aici depind de suma care o detii si vrei sa o investesti. degaba vrei sa inmultesti pesti pe care ideie nu ai cum se face. exemplu un neon voalat sau discus sau stiu eu ce. de inceput ar fi ok sa faci ce este mai usor si mai bine vindut dar asta la cara mare chiar foarte mare.
|
|
 |
simpfzoli
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 12:58:52
|
simpfzoli
Membru de baza
IP:
|
daca vrei iti trimit eu niste poze cam sa vezi cum arata o crescatorie.
|
|
 |
simpfzoli
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 12:59:24
|
simpfzoli
Membru de baza
IP:
|
deci .....
This message was edited 1 time. Last update was at 21/05/2011 13:00:13
|
|
 |
albinik
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 13:31:16
|
albinik
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0c7119e3a6a2209da6a5b90e5b5b75bd.jpg)
IP:
|
Ca si prim sfat;; fa o investitie mica intr-un circuit prin toate mai marile crescatorii din tara;priveste ,invata ! Din toate crescatoriile mai mari din tara ,eu cunosc doar 2...una specializata pe o singura specie in mai multe varietati, cu o capacitate relativ mica de cca, 20.000+ litrii unde este investita pasiune nemarginita ,suflet si cunostinte,si unde pot spune ca se gaseste calitate dar si cantitate-administrata de o singura persoana dedicata trup si suflet O a doua crescatorie , unde gasesti cam de toate,< si ce nu gasesti ,vei primii intr-o saptamana> exista si aici pasiune 100%,exista si angajati, exista si cantitate de peste 100 mii litrii, exista si rulaj imens de marfa, deci in ambele cazuri exista si PROFIT!Sunt sigur ca exista si alte crescatorii unde nu am ajuns ,sau probabil nu am sa ajung niciodata,ceia ce pot spune cert este ca profitul este posibil sa vina dupa multe investitii si dupa multi ani,dupa multe zile si nopti petrecute alaturi de acvarii,dupa multe esecuri,dupa multe investitii si multe cunostinte asimilate in practica nu in teorie si statistici!Aceasta afacere tinde sa devina mai profitabila peste 5-6 poate 10 ani,dar trebui inceput din timp, pt. a ajunge la un asemenea nivel.Vanzarile vor creste usor in timp deoarece si romanul a inceput sa prinda gust de frumos , de natura si de tot ce e viu, copii de astazi au inceput sa-si intreaca parintii in acumularea cunostintelor practice si teoretice in ceia ce priveste cresterea pestilor si intretinerea acvariilor... ei sunt cei care peste timp vor cumpara pesti, vor cere calitate,probabil tot ei vor fii si cei care vor prefera sa dea 100 de lei pe un peste de calitate decat sa arunce in zadar 20 de lei pe acelasi peste cumparat cine stie de unde,.
In concluzie , eu consider ca trebui inceput din timp, pt. a ajunge sa produci ceia ce piata cere.Trebui sa ganditi ca in primii 2-3-5 ani, sigur vor fii doar investitii peste investitii,dar ajungand la un anumit nivel este foarte probabil ca sa iasa si profit!
In continuare succes in ceia ce vrei sa intreprinzi!
This message was edited 1 time. Last update was at 21/05/2011 13:32:35
|
acvaristica este mai usoara decit credem noi!OK? |
|
 |
RazvanPopa82
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 14:02:34
|
RazvanPopa82
Junior member
IP:
|
Pai daca nu as face-o din pasiune nu as mai face-o deloc. Am avut crscatorie de iepuri, de papagali, cea de iepuri am ales sa o vand deoarece era in Ungaria si imi era greu, iar cea de papagali dintr-o intamplare nefericita cu o bacterie au murit majoritatea in lipsa mea... Cu crescatoria de pesti intrebam daca este profitabil deoarece imi plac dar sincer sa fiu nu am prea multe cunostiinte, ceea ce se poate rezolva in timp zic eu... Ideea era daca merita o asemenea afacere, si bine inteles investitia. Nu detin mai mult de 50.000 de euro pentru inceput dar cred ca as putae face ceva destul de frumos tinand cont ca locatia o am. Este vorba despre zona in care tineam papagalii, o mini hala din BCA foarte bine izolata, cu incalzire, sisteme de aerisire, apa curenta, geamuri termopan, lungime 14 metrii si latime 7 metrii! Cred ca este de ajuns dupa parerea mea de necunoscator si investitia initiala de 50.000 de euro cam ce imi va permite?
|
|
 |
simpfzoli
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 14:14:55
|
simpfzoli
Membru de baza
IP:
|
cel mai important este spatiul. care din cele spuse de tine dispui. eu zic ca nu ai nevoie de 50,000 ca sa iti umpli hala. ce o sa fie mai scump este fierul pentru rafturi si acvariile. dar asta trebuie sa te pui sa calculezi sa iti faci toate calculele cite rinduri faci citi metrii liniari de fier ai nevoie si cite rinduri. fierul est destul de scump sticla la fel. in rest mai ai nevoie cel putin de un compresor daca nu 2 furtune pentru aer etc etc etc. trebuie sa te pui la calculat totul. dar daca chiar vrei poti face asta.
|
|
 |
RazvanPopa82
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 14:18:05
|
RazvanPopa82
Junior member
IP:
|
Compresorul cred ca este ok cel de umplut tuburile de oxigen pentru scufundari, merge pana la 12 bari si are o capacitate de 300 de litri pe minut, nu respira mai mult pestii  ) legat de pestisori de unde imi recomandati sa cumpar si la ce preturi ii pot gasii, spre ce specii sa ma orientez si cam atat!
|
|
 |
simpfzoli
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 14:24:08
|
simpfzoli
Membru de baza
IP:
|
de inceput ca sa te mentii incepe cu vivipari. ei la engros se vind cam cu 1,5 ron guppy. cu atita vei putea sa si vinzi si sa si cumperi ei cresc destul de repede si se si inmultesc usor. scalari, sumatrani, conconius, titea, peste paradis, xifo , eu zic sa incepi cu astea. toti se invirt pe la 1,5 ron. se inmultesc repede si nici nu sunt asa de pretentiosi. dar totusi is pesti foarte vinduti si cautati. daca calculezi in medie 30 de pui lunar de la un exemplar poti sa iti faci si singur calculele. citi cumperi si citi faci . acesti pesti se mai ttin in bazine de plastic de 1000 litri . un bazin costa cam 200 ron.
|
|
 |
RazvanPopa82
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 14:28:01
|
RazvanPopa82
Junior member
IP:
|
Va multumesc! O adresa a unui en gross si ceva documentatie despre cresterea si intretinerea speciilor de pesti unde pot gasii?
|
|
 |
simpfzoli
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 14:30:24
|
simpfzoli
Membru de baza
IP:
|
cautama pe mine . te pot ajuta cu detoate. daca vrei bine inteles dar ori cum uitate in mai multe locuri dupa preturi tel 0745241118sau acelas id de mes
|
|
 |
scubu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 14:31:03
|
scubu
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/b445e314138101eecc58503e98aa2b2d.jpg)
IP:
|
lipsa de cunostinte...p-asta o recuperezi cam greu...toate afacerile cu ,,mormoloci''(sau alte animale de companie) au la baza pasiunea,cunostintele le acumulezi dupa o perioada,cam lunga din pacate.Ca orice pasiune si aici exista un punct zero(punctul de plecare)in cazul nostru primul acvariu...care nu a fost niciodata(de regula...dar se mai si incalca regulile..pe buzunarul fiecaruia) mai mare de 45litri,si o varsta foarte frageda...marile afaceri cam asa au plecat.Din pasiune si deabia pe urma ca profit.Nu e satisfactie mai mare decat un peste(''unu' anume'',difera de la caz la caz)care scoate pui ,dupa luni,ani de studiu sau incercari mai mult sau mai putin reusite...Dar daca ai banii necesari si vrei neaparat, poti trece si peste acest neajuns angajand pe cineva care se pricepe.Trebuie sa-i acorzi incredere totala si fonduri pe masura.Poate dupa un timp ''furi'' ceva meserie...dar ai nevoie de ani...succes...si poate-ti faci si primul acvariu si-l prezinti...dupa cam 2 luni ne spui si noua cum evolueaza treaba,noi te vom ajuta cu sfaturi, iar tu ne vei spune daca mai vrei ''ferma''.Bafta si nu te speria..nu trebuie decat sa incepi cu inceputul...
|
..... |
|
 |
RazvanPopa82
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 14:33:16
|
RazvanPopa82
Junior member
IP:
|
Un acvariu am de vre-o 3 ani, dar mare intretinere nu este de el, mancare, plante e acvariu, pompa de apa curatata la fiecare 3 zile si jumatete din apa din acvariu schimbata la fiecare 5 zile!
|
|
 |
simpfzoli
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 14:34:36
|
simpfzoli
Membru de baza
IP:
|
deja faci greseli. pompa de apa ??? curatata la 3 zile ?
ce fel de pompa ?
|
|
 |
RazvanPopa82
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 14:40:09
|
RazvanPopa82
Junior member
IP:
|
Sincer sa fiu nu stiu. Este Elvetiana marca din cate am citit pe ea in momentul achizitiei, cu 2 trepte de pompare si un burete care scrie ca trebuie curatat la fiecare 3 zile in timpul utilizarii pe treapta a doua, am un acvariu de 90 de litrii si pompa este de 100. Cu ce gresesc daca imi puteti raspunde va rog?
|
|
 |
scubu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/05/2011 14:44:35
|
scubu
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/b445e314138101eecc58503e98aa2b2d.jpg)
IP:
|
atunci ai facut deja primul pas...amanunte..litraj acvariu,amenajare,ce pestisori detii...care a fost cea mai mare satisfactie pana acum...dar cea mai mare deceptie?...detalii(care fie vorba intre noi trebuia sa apara la rubrica de prezentare...asa-i frumos si corect fata de ceilalti membri ai forumului...e bine sa sti cu cine stai de vorba...)...
|
..... |
|
 |
|