[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
discus bolnav - inot haotic  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Flavius
Junior member
[Avatar]

Joined: 28/01/2004 15:17:57
Messages: 50
Location: Iasi
IP:
Offline

Astazi dimieata mi-a fost atrasa atentia de niste zgomote din acvariu si am observat ca discusul meu preferat inota spasmotic, cu viteza, la suprafata apei.

L-am mutat in acvariul de carantina si am vazut ca nu isi poate mentine echilibrul si nici pozitia in apa. In majoritatea timpului sta culcat pe o parte sau sta sprijinit pe filtru ori incalzitor. Cand inoata nu poate sa isi mentina directia parand ca sufera de o paralizie a partii anterioare. Din cand in cand se izbeste cu viteza de peretii bazinului sau de echipamente.
Corpul are o culoare mult mai inchisa si este acoperit de leziuni (probabil s-a lovit de elemete de decor in bazinul mare).

Am marit temperatura si am adaugat in apa sera ectopur.

Va rog spuneti-mi ce as putea sa mai fac pentru ca nu as vrea sa il pierd .
[Yahoo!]
Flavius
Junior member
[Avatar]

Joined: 28/01/2004 15:17:57
Messages: 50
Location: Iasi
IP:
Offline

A aparut o schimbare. Pestele s-a decolorat ramanand neagra o zona in regiunea abdomenului delimitata de ochi, inotatoarele laterale si cele ventrale. O fi o ocluzie intestinala care a generat complicatii?
[Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline

Salut Flavius!
Din päcate nu te pot incuraja, ci mai degrabä cred cä dacä nu l-ai pierdut intre timp nici nu-l vei mai putea salva. Eu cam bänuiesc cä-i o boalä care nu se poate vindeca, cu care am fäcut cunostintä de mai multe ori. Dacä-i ceea ce bänuiesc, este un germen care atacä creierul, si nu cunosc personal nici un fel de tratament! Cel putin asa m-i se pare dupä descrierea fäcutä de tine, dar s-ar putea sä ai norocul sä fie altceva ce nu cunosc eu. In orice caz, chiar dacä-si revine, nu-l pune inapoi cu ceilalti pänä nu esti sigur cä-i merge bine!

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
Flavius
Junior member
[Avatar]

Joined: 28/01/2004 15:17:57
Messages: 50
Location: Iasi
IP:
Offline

Multumesc mult pentru raspuns!

Pestele, din pacate, a trecut intr-o lume mai buna.
[Yahoo!]
cipx32
Member
[Avatar]

Joined: 13/09/2004 23:35:38
Messages: 118
Location: Oradea
IP:
Offline

si eu am avut aceeasi problema cu trei dintre discusi, din aceeasi generatie. aceleasi simptome si s-au dus unul dupa altul in cateva saptamani, orice tratament aplicat fiind total ineficient. ulterior m-am mai documentat in privinta acestei probleme si subscriu parerii lui Carja Ioan. imi pare rau pentru pestele tau si sper ca faptul ca discus-ul e o specie relativ noua in acvaristica sa nu afecteze pe termen lung informatiile furnizate in legatura cu cresterea si intretinerea speciei sale.
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Boli/tratamente
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com