[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scalari morti.  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
cocolino
Member
[Avatar]

IP:

Buna ziua! Am un acvariu de 60x30x35 cu 1scalar ramas din 3, 6 xipho, 2 ancitrus, 2 rechini albino, schim de apa de 2 ori pe saptamana apox. 20%, plantat cu: cabomba aquatica, vallisneria asiatica si inca o planta pe care nu o cunosc. Care este problema mea, acum 1 saptamina a murit primul scalar iar azi ce-l de al doilea, amindoi au prezentat aceleasi simptome: abdomen balonat , inotat la suprafata apei ,lipsa poftei de mancare ,dupa un anumit timp inotat dezechilibrat (cu abdomenul sus, capul in jos, sau zbatut cateva secunde iar apoi moarte)totul in aprox. 12-24 ore, ceilalti pesti nu prezinta simptome de boala, ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi asupra bolii cam ce ar putea fii. Multumesc mult.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/02/2011 17:37:42

[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Abdomen balonat, inot dezordonat, moarte in 12-24 de ore....poate niste solzi zbarliti = dropsy. Sanse de reusita a tratamentului = 0 (zero). Sfat...reseteaza bazinul ptr ca dropsy este o infectie bacteriana produsa de Aeromonas, specie care exista in orice bazin, dar devine patogena in conditii improprii de intretinere a pestilor.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
cocolino
Member
[Avatar]

IP:

Scalarii nu au avut solzii zbarliti.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/02/2011 03:52:55

[Yahoo!]
irina
Junior member

IP:

Si eu am avut 3 scalari si 2 mi-au murit la o diferenta de 1 zi...aceleasi simptome!! cel care mi-a ramas are codita putrezita,adica i se putrezeste pe fiecare zi, si parca are niste ...vata pe el , ceva albicios.. Ma poate ajuta cineva si pe mine?! Multumesc
irina
Junior member

IP:

aa... si mi se pare ca innotatoarea de sus este lipita...nu o desface mai deloc..e toata compactata... Tin prea mult la ei ca sa mai pierd vreunul...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Cocolino a zis ca scalarii lui s- au prezentat in felul urmator: " abdomen balonat , inotat la suprafata apei ,lipsa poftei de mancare ,dupa un anumit timp inotat dezechilibrat" -> dropsy.
Tu zici ceva de "codita putrezita".
Nu e chiar acelasi lucru. Probabil ca e finrot. Sau mai bine zis tailrot. Si in acest caz, e tratabil - lucru foarte important!
Tratament cu eritromicina. Uite aici. Sau mai cauta pe forum (cu ajutorul butonului Search).

Poate iti faci o prezentare la rubrica Despre noi...ai intrat peste topicul altui coleg, ceea ce nu e deloc frumos, dar sa zicem ca e scuzabil avind in vedere situatia de fata.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/03/2011 11:28:29

irina
Junior member

IP:

Imi cer scuze daca am dat "buzna" peste topicul lui cocolino,dar am zis sa nu mai deschid un nou topic...si la search nu am gasit nimic din ce sa sa corescpunda cu ce are scalarul meu(singurul ramas). Precedentii,cand au murit, unul a murit din cauza abdomenului foarte umflat,nu manca deloc, si celalalt innota dezechilibrat...la orizontala,nu manca,se zbatea,dar acesta nu are niciunul din simptomele acestea. Doar problema cu inotatoarea,dupa cautari indelungate(ca sa verific tratamentele) am inteles ca este o boala care se trateaza cu Sera Baktopur, cat despre formatiunile albe pufoase de pe el(putin sesizabile) am citit ca se trateaza cu Sera Mycopur. Nedumerirea mea este: pe care sa o cumpar? Sera Mycopur sau Baktopur. Eritromicina pe care mi-o recomanzi,este pentru acelasi lucru? Acum o sa intru si la sectiunea "Despre noi",ca sa fie totul in regula. Multumesc pentru sfaturi, si imi cer inca scuze daca am incalcat anumite reguli.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Daca spui ca prezinta formatiuni cu aspect de vata - este fungus. Mergi pe medicamente dedicate. Dar trebuie sa cauti cauza aparitiei acestor boli. Iar de multe ori cauza este calitatea proasta a apei/ aglomeratia din bazin. Poate, in cazul tau, a fost altceva, dar, daca nu prezinti toate amanuntele... mesajul tau a fost oarecum telegrafic. Cind cineva posteaza la sectiunea Boli/tratamente e bine sa dea cit mai multe detalii. Chiar la inceputul sectiunii este un anunt facut Sticky.

Nu vreau sa te supar, dar, dupa cum prezinti situatia, nici pestele ramas nu pare ca mai are zile multe...

This message was edited 1 time. Last update was at 02/03/2011 15:39:13

irina
Junior member

IP:

Nuuu...nu zice asta! Tin la el ca la ochii din cap, se vede ca este un luptator( a mai avut o problema cu "boala coditei rosii" am inteles ca se numeste si i-a trecut de la sine) a avut zile in care era retras, muscat de molly,dar acum debordeaza de energie... si i-a mai ramas decat problema asta cu codita si cu innotatoarea de sus care mi se pare ca este "lipita",adica nu prea o deschide cum vad la ceilalti.. Ce nu inteleg este de ce la toate pet-shop'urile la care ma duc imi zic ca trece de la sine, sa il las in pace,sa nu il stresez,ca nu e o boala...
Acvariul nu il am suprapopulat deloc,am 2 sanitari, 5 zebre,un scalar si 5 molly,care sunt mutate momentan. Am un filtru resun SP-900L (recent am aflat ca este pt 80L,dar destepata de la pet-shop mi l-a dat la acvariu),si o pompa de aer care functioneaza in permanenta. Filtrul l-am scos pentru ca invartea pestii.. in ultimul hal . Daca las doar pompa de aer are ceva? O alta doamna de la alt pet-shop (le-am luat pe toate la rand ) mi-a zis ca garanteaza ca nu are nimic...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

irina wrote: Nuuu...nu zice asta! Tin la el ca la ochii din cap, se vede ca este un luptator( a mai avut o problema cu "boala coditei rosii" am inteles ca se numeste

Poate ne impartasesti si noua ceva despre boala asta.
Eu nu zic nimic, pentru ca nu stiu despre ce anume vorbesti. M-ai pierdut definitiv. Ba cozi rosii, ba cozi lipite, abdomen umflat, ba..
irina wrote:Acvariul nu il am suprapopulat deloc,am 2 sanitari, 5 zebre,un scalar si 5 molly,care sunt mutate momentan.

Bine, bine, da intrebarea care se pune este ce volum are acvariul?
irina wrote: Filtrul l-am scos pentru ca invartea pestii.. in ultimul hal . Daca las doar pompa de aer are ceva? O alta doamna de la alt pet-shop (le-am luat pe toate la rand ) mi-a zis ca garanteaza ca nu are nimic...

Ia-te in continuare dupa vinzatori. Pina acum, numai sfaturi bune vad ca ai primit. BTW - ti-a zis cineva si de ciclarea acvariului?
La cit timp si in ce cantitate faci schimburile de apa?
Ia un filtru care sa se potriveasca cu volumul bazinului tau. Fara, nu se poate.

Si te mai rog inca odata sa iti faci o scurta prezentare la rubrica Despre noi!!!

This message was edited 1 time. Last update was at 03/03/2011 23:16:16

irina
Junior member

IP:

Scalarul a avut http://www.companie.go.ro/Pesti/CarteScalari.html#C5 Boala aripioarei rosii
atunci când baza aripioarelor începe sa se înroseasca folosesc Nala Gram. De obicei acesta este un semnal ca în acvariu exista o mare cantitate de amoniac (nu am gasit nala gram'ul acesta,in Ro parca nici nu exista). Am un volum de 60 L, am ciclat acvariu la inceput, am bagat filtrul ,pompa de aer,si mancare , fara pesti pentru vreo 5 zile (mi s-a spus ca e mai mult decat suficient). Schimbul de apa il fac saptamanal,cca 20%, cu apa tratata de la dozatoarele waterpia(daca pot le mai tin si in bidoane deschise la gura).. Se pare ca trebuie sa imi iau alt filtru ... Multumesc...si incerc sa scriu Acum la despre noi,ca asa tot zic ca o sa scriu si nu o fac...
cocolino
Member
[Avatar]

IP:

si al trilea scalar este pe duca, aceleasi simptome; parametri apei sunt urmatorii:
pH-7, NH4-4ppm, KH-7, temp. 24,5 grade, ( pentru NO2, NO3, GH, inca nu am teste), schimbul apei 30% la 3-4 zile, ce ma sfatuiti sa mai fac, ceilalti pesti( xifo, labeo frenatus albino si ancitrusii nu au nimic. Va multumesc!
[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: