Buna seara si bine v-am regasit,
Am cateva intrebari pe care as dori sa vi le pun. Sper sa ma puteti ajuta ca deja nu stiu ce sa mai fac :
1. acvariul il am la ciclat de 3 saptamani si valoarea amoniacului nu da semne ca vrea sa vina in parametrii normali. In ultima saptamana, am facut zi de zi acest test si de fiecare data fiola aceea s-a "inverzit" semn ca exista o cantitate nu stiu daca toleranta sau nu de amoniac (0,5 - 1 mg/l). Aseara am facut un test cu apa de la robinet si surpriza culoarea era f apropiata de cea din zilele trecute. Conform acestui test, apa de la robinet contine amoniac

...jesus .... As dori sa va intreb daca , din experienta voastra , aceste teste de la SERA sunt concludente pentru analiza calitatii apei sau trebuie sa ma razboiesc cu cei de la APA NOVA

. Nici nu ma mai incumet sa fac si testul de nitriti , tot de la ei .
2. Pe acest forum , am citit zilele trecute ca , pentru aceste acvarii (
http://hornbach.travidia.com/FSI/Ad.aspx?advid=200143&loc=52316&fsi=14553&version=SL_CH_D&facing=false&pagenum=12&adid=7368637) este destul de greu sa gasesti un neon care sa se potriveasca. As vrea sa-l inlocuiesc pe acesta de 15w pentru ca am inteles ca este insuficient pentru acest volum de apa . Ce imi puteti recomanda? Am citit referinte f bune pe forum pentru osram 865 . Va rog sa ma ajutati cu un sfat .
Multumesc si o seara frumoasa